SIM kartınız kaybolduğunda aynı numara üzerinden yeni bir SIM Kart alabilirsiniz. Ancak SIM karta kayıtlı numaralar yedeklenmediyse kaybolan karttaki numaralar geri alınamaz. SIM Kartınız kaybolduğunda, ilk önce hemen operatörünüzü arayarak sim kartınızı bloke ettirin ve yeni bir sim kart talep edin.
Abonelik İşlemleri
Sim kartımı kaybettim, nasıl yeni bir sim kart alabilirim? Yedek sim kart hizmeti, faturalı ve Hazır Kart'lılar için KDV dahil 82,84 TL'dir. Kurye hizmeti ücretsiz olup 81 ilde verilmektedir.
Aynı numaraya sahip iki SIM karttan oluşan EşCell, abonelere birbirine eş iki adet SIM Kart'a sahip olma imkanı veriyor. EşCELL ile aboneler, GSM telefonlarındaki kartı çıkarmadan araçta kullandıkları GSM telefonlarını da aynı numarayla kullanabiliyor.
Sim kart kırılınca numarana herhangi bir şey olmaz. Kullandığın operatöre giderek ücret karşılığı yeni sim kart alabilirsin.
SIM kart değişikliği yaptıktan sonra, eski SIM kartıma ne olacak? 4.5G uyumlu yeni SIM kartınız aktif hale geldikten sonra, eski SIM kartınız aktifliğini kaybedecektir.
İlgili 32 soru bulundu
SIM kartınızı kaybettiyseniz, endişe etmeyin, kaybolan hattı yeniden çıkarmak oldukça kolay. Operatörünüzle iletişime geçin, gerekli belgeleri hazırlayın ve yeni sim kartınızı alın. Hesabınızın güvenliği için gerekli önlemleri almayı unutmayın.
Numara taşıma işlemi sonrasında eski hat kapanır mı? sorusunun yanıtı “Evet”. Numara taşıma işlemi sonrasında eski hattınız tamamen kapanır ve artık kullanılmaz hale gelir. Yeni operatörünüz size tamamen yeni bir numara tahsis eder ve bu numarayı kullanmaya başlarsınız.
Genelde operatörlerde hattınızın bir yıl içindeki ilk gecikmiş borcunda açma ücreti faturaya yansıtılmamaktadır. Faturalı hattın kapanması halinde borcun ödenmesi durumunda hat tekrar açılır ve hizmet almaya devam edebilirsiniz.
Hattınızı yeniden kullanıma açmak için ise fatura borcunuzu, gecikme bedelini ve hat açma-kapama ücretini ödemeniz yeterli olur. Hattınız borcundan dolayı kullanıma kapatıldığında, faturasız hatlarda olduğu gibi sistemden silinmez.
Faturalı & Faturasız Hat Vergileri
Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 117 TL'dir. Faturasız müşterilerden yeni hat tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilirken, faturalı müşterilerin faturasına 12 eşit taksite bölünerek yansıtılır. Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 50,75 TL'dir.
Bu kapsamda, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) ve GSM şirketlerinin yetkilileriyle yapılan toplantılar sonucunda sınırsız olarak alınabilen hat sayısı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 15(onbeş) adet, yabancı uyruklu şahıslar için 3(üç) adet ile sınırlandırıldı.
Kurul kararından bizim anladığımız; Türkiye'de üç büyük operatör olduğuna göre, bir kişi ömrü boyunca 45 tane faturasız hat açabiliyor.
1. Türk vatandaşları için on beş adet, 2. Yabancı uyruklular için üç adet ve 3. Abonelik tesis etmeye yetkili bir bayi tarafından aynı ay içerisinde bir kişi adına açılabilecek hat sayısının ise dört adet ile sınırlandırılması hükme bağlanmıştır.
Üzerinize almak istediğiniz numaraya ait firmanın bayisine giderek hat devri istediğinizi belirttiğinizde işlemlere başlanılmaktadır. Başkasının üzerine olan hattı kendi üzerinize almak için hat sahibi ile beraber vereceğiniz dilekçe yeterli olacaktır.
Mobil operatörlerde, numara değiştirme işleminizi operatörlerin mağazaları, resmi web siteleri veya müşteri hizmetleri aracılığıyla yapabilirsiniz. Ancak, vazgeçtiğiniz takdirde eski numaranızı geri alma hakkınız da bulunur.
İhtiyaç duyduğunuz anda yedek SIM kart almak için abonesi olduğunuz GSM operatörüne başvuruda bulunmanız gerekir.
İptal ettirdiğim hattımı nasıl geri alabilirim? Hattınızı iptal ettirdiğiniz tarih itibarıyla bir yıl boyunca, adınıza kayıtlı hattınızı numaranız aynı kalarak geri alabilirsiniz. Bir yıl sonunda alınmayan hatlar tekrar satışa sunulur.
Hat iptal talebini Turkcell, Avea veya Vodafone operatörlerinin Müşteri Hizmetlerine başvurarak iletmeniz gerekmektedir. İptal edilen hattın numarası üzerindeki haklarınız, operatör tarafından belirlenen süre sonrasında geçersiz olur. Bu süre aşımından sonra aynı numarayı alabilmeniz garanti edilemez.
Evet kesin. 3-6 ay süreyle operatörler tarafından belirlenmiş süre ile aranır.
Söz konusu hattınızı adınıza yeniden tahsis ettirip kullanabilmeniz için, hattın kapatılmasını takip eden 24 ay içerisinde bir TT Mobil İletişim Merkezine (AİM) giderek yeni bir abonelik sözleşmesi imzalamanız ve abonelik ile ilgili belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir.
Faturaya gelen fatura son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içinde ödenmediğinde giden aramalara, 1 hafta daha ödeme yapılmazsa 3. günün sonunda tüm aramalara kapanır. Borç ödendikten sonra otomatik olarak 1 saat içerisinde hat aktif hale gelir.
Kapanmış olmasına rağmen kapanmasından 3-5 yıl geçse de bu içerikleri görmek istemek için hala eski sahibinden izin alınması şart mıdır ? Öncelikle geçmiş olsun. Kapatılan hattın yada farketmeksizin her hattın baz istasyon dökümleri alınabilir.
Numara taşıma işlemi, mevcut operatör hattının kapanması ve yeni operatörün sim kartı aktif hale getirmesi ile gerçekleşir. Abonenin eski sim kartını çıkararak yeni sim kartı takması gerekmektedir. Geçiş işlemi sırasında kısa bir süre (yaklaşık 15 dakika)iletişim kesintisi yaşanabilir.
Kayıtlı telefon hattı e-devlet veya Turkcell, Vodafone, Türk Telekom üzerinden bağlı bulunduğu operatör aracılığı ile kapatabilir. Hat kapatma işlemi için yazılı başvuruya ihtiyaç vardır. Hat sahibinin bayiye giderek hattını kapatmak için yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir.
Dahil olduğunuz hiçbir grup sohbetinden de ayrılmazsınız. Hesabınızı 30 gün içinde etkinleştirmezseniz hesabınız tamamen silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri