Ayşe ismi Arapçadır. Arapçada "bal" anlamında kullanılmaktadır.
Ayşe ismi Arapça kökenli bir isimdir.
İstanbul'da Ayşe ismini kullanan 255.669 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Ayşe ismini kullanan 100.141 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Ayşe ismini kullanan 99.319 kişi bulunmaktadır.
Kadınların 4 milyon 199 bin 600'ü Fatma, 3 milyon 184 bin 45'i Ayşe, 2 milyon 509 bin 480'i Emine, 2 milyon 154 bin 569'u Hatice, 1 milyon 4 bin 704'ü Zeynep adını taşıyor.
İsmin Rengi:
Mavi renkle ilişkili olan Ayşe ismindeki insanlar, inançlarına tutkuyla bağlı, dürüst ve içten kişiler olurlar. Mavi rengi stres olmadan yaşanan üretkenliği sembolize eder.
İlgili 26 soru bulundu
Bu isim, kız çocukları için verilmektedir. Arapça kökenli bir isim olan Ayşe, rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder. Bu isim, zenginlik ve refah içinde yaşayan kimse anlamına gelmektedir. Huzurlu, mutlu ve bereketli hayat gören anlamında kullanılmaktadır.
Ayşe ismi Türkiye'de kullanılan en popüler 10 isim arasında yer alır. Yaklaşık 947 bin kişinin taşıdığı isim Arapça kökenli olup İran, Filistin, Iran ve Suudi Arabistan gibi İslam ülkelerinde de yaygın olarak kullanılır.
En az kullanılan isim ise Zemheri. "Kışın en şiddetli zamanı, kara kış" anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda. Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor.
Ayşe isminin yanına ikinci isim olarak ise Elif, Naz, Ece, Nisa, Tuba, Melek, Gül, Nur, Bilge, Betül, Zehra, Deniz, Beril, Can, Naz ve Berra isimleri önerilebiliyor.
1- Ayşe ismi Arapça kökenlidir ve iki hecelidir. 2- İsim Türkiye dışında İslam ülkelerinde "Aişe" şeklinde yazılsa da aynı şekilde okunur.
Bu Yıl Erkeklerde Alparslan Kızlarda Zeynep İlk Sırada
Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Zeynep aldı. Geçen yıl Zeynep ismi 8 bin 870 bebeğe verildi.
Grafiği incelemek için tıklayınız. Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu. Kaynak adresine ulaşmak için tıklayınız. Marmara bölgesinde 2019 doğumlu kız çocuklara en çok verilen ilk üç isim Defne, Zeynep ve Asel oldu.
2021 yılının istatistiklerinde bebeklere en çok verilen erkek ismi Yusuf, kız ismi ise yine Zeynep olmuştu. 2021'de 1 milyon 47 bin 975 bebek dünyaya gelmişti.
Ayşe, Arapça kökenli bir isimdir. Rahatlığı ve bolluğu ifade ederken, zenginlik ve refah içinde kimse anlamını da taşımaktadır. Anlamının güzel olması nedeniyle geçmişten günümüze kadar en çok seçilen isimler arasında yer almıştır. İstatistiklere göre Türkiye nüfusunda en çok kayıtlı bulunan kız isimlerinden birisidir.
Ayşe ismi Türkiye'de oldukça popüler bir isimdir. Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve farklı sosyal gruplarda sıkça kullanılır. Hem Türk hem de Kürt kökenli aileler arasında yaygın bir tercihtir.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
İnsanların ad ve soyadları: Her insanın bir ismi ve soy ismi vardır. Bunlar "özel isim"dir. Örneğin; Tayfun, Taylan, Tarkan, Kaan, Tomris, Ayşe, Hatice, Ali, Osman, Rana, Rabia, Ahu, Ceylan gibi.
Cevap: Özel isimdir. Çünkü Ayşe , Adana , İngilizce gibi kelimeler bir eşi , benzeri olmadığı için özel isimlerdir.
Ülkü isminin yanına yakışan kız isimleri; Ülkühan, Ülke, Ülkem, Ülkenur, Ülküye, Ülküm. Ülkü isminin yanına yakışan erkek isimleri; Ülkücü, Ülker, Ülken, Ülkütan, Ülkümen, Ülküsel, Ülkülü.
Türkiye'de bazı isimler ise sadece bir kişide bulunuyor. Bunlar arasında Feratun, Dilbere, Farim, Ülçü, Selmanni, Eliyde, Mürinşah, Hörem, İsal ve Femedi isimleri dikkati çekti.
Cevap;özel isim'dir.
BANU: Prenses; Hanımefendi.
Sözlük anlamı "ümidini kesmiş kadın" demektir. Belli bir yaşa ulaşan kadınların âdet görmesinden (hayız) ümit kesildiği için bu durumdaki kadınlara dinî-hukukî bir terim olarak âyis veya âyise denmektedir.
Ay ve şen kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşan Ayşen; ay gibi parlak refah içinde yaşayan mutlu kişi anlamı taşımaktadır.
Günlük İaşe Miktarı: Kalori ve gramaj esasına göre tespit edilen sabah kahvaltısı ile öğle ve akşam yemeklerinin günlük tutarını, ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri