Bu temel konuları önceden çalışmanız 11.sınıf konularında sizi rahatlatacaktır. 11.sınıf AYT'nin başlangıcı ve en yoğun konuların olduğu dönemdir. Bu yüzden YKS'de hangi alandan olursa olsun iyi bir sıralama elde etmek isteyen bir öğrenci 11.sınıf konularına önem vermelidir.
Yine de genel bir tahmin yürütmemiz gerekirse; düzenli çalışma ile AYT konularının 5-6 ay içinde bitebileceğini söyleyebiliriz.
Buna göre; Üniversite sınavına girecek olan adaylar 8 Haziran'da 'Temel Yeterlilik Testi'ne, 9 Haziran'da ise 'Alan Yeterlilik Testi'ne girecek.
AYT, öğrencilerin mevcut bilgi düzeyini ölçer ve ağırlıklı olarak 11 ve 12. sınıf konularından sorular barındırır.
Öğrencilerin merak ettiği bir diğer soru ise AYT sınavına kaçıncı sınıfta girileceğidir. Alan yeterlilik sınavına sadece lise son sınıf öğrencileri, liseden mezun olmuş öğrenciler girebilmektedir. Üniversitede okuyan öğrenciler de AYT sınavına girebilir.
İlgili 16 soru bulundu
AYT yani Alan Yeterlilik Testleri, üniversitede 4 yıllık fakültelere yerleşmek isteyen 12.sınıf öğrencilerinin veya lise mezunu kişilerin girmesi gereken sınavdır.
TYT sınıf olarak 9. ve 10. sınıf konularını kapsar fakat AYT, genel olarak 11. ve 12. sınıf konularını kapsar ve bilgi ağırlıklıdır.
TYT'nin açılımı Temel Yeterlilik Testi yani 9-10. sınıfta gördüğün konuların hepsini içeren sınavdır. Bu soruların hepsini çözüp yapabildiğin kadar iyi puan alman istenir. AYT ise Alan Yeterlilik Testidir yani 11-12. sınıfta hangi bölümü seçtiysen (Eşit Ağırlık, Sözel, Sayısal) bunlara göre sorularını çözersin.
TYT'ye Çalışılmaya Kaçıncı Sınıfta Başlanmalıdır? TYT'ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT'de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT'ye çalışmaya başlamak yararlıdır.
Bu sınavlara girebilmek için öğrencilerin lise 12. Sınıf öğrencisi ya da mezunu olması gerekir. Bu sınav kapsamında öğrenciler birçok dersten sorumludur. TYT anlamı Temel Yeterlilik Testi'dir. Bu sınav daha çok 9. ve 10. sınıflarda gördükleri derslerin konularını kapsar.
Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına ihtiyacı olanlar; Sosyal Bilimler 2 testi haricindeki tüm testleri çözmelidir. Tüm puan türlerine ihtiyacı olanlar tüm AYT testlerini çözmelidir.
YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'dır ve TYT bu sınavın ilk aşaması, AYT ise ikinci aşamasıdır. YKS sınavlarına lise ve dengi okullardan mezun olanlar girebilir. Aynı zamanda açık öğretim liselerinin son sınıfında okuyan öğrenciler de bu sınavlara girebilirler.
Sayısal (FM) bölüm öğrencilerinin de, Fen Bilimleri ile Matematik testlerini çözmeleri gerekir.
Yine de; sıfırdan TYT kaç ayda biter? Diye merak edenler için, ortalama bir süre belirtecek olursak: Hiç temeliniz yoksa bütün TYT konuları en az 6 aylık bir zaman dilimi gerektirecektir. Bilgi düzeyiniz, ne kadar hızlı öğrendiğiniz gibi faktörlere bağlı olarak bu sürenin artması veya azalması mümkündür.
Ama Matematik, Türkçe gibi derslere de çalışacağın için 4 - 4.5 ayda biter.
Evet, disiplinli ve planlı bir şekilde çalışarak 2 ayda TYT'yi bitirmek mümkündür.
Hedefi daha düşük 250-350 puan civarı olan öğrencilerin 11. Sınıf sonlarından itibaren çalışmaya başlaması yeterli olacaktır. Ancak hedefi 400-500 arası olan ve sınavda derece yapmak isteyen öğrenciler 9. Sınıftan itibaren sınav sürecine kendini hazırlamaya başlamalıdır.
Belirli aralıklarla uygun süreli molalar vermek, ders çalışmayı daha verimli hale getirmektedir. Okuyarak, dinleyerek veya anlatarak ders çalışmak gibi birçok ders çalışma yöntemi vardır. AYT'ye hazırlanan her aday kendine en uygun, en çok verim aldığı ders çalışma yöntemini belirlemeli ve o şekilde çalışmalıdır.
Ancak TYT çalışmaya 12. sınıfa başladığınız dönemde yani eylül ayında başlayarak da TYT konularını bitirebilirsiniz.
1 AYT SORUSU, 2.3 TYT SORUSUNA EŞDEĞERDİR. - YouTube.
dakika süre verilir. 2022 yılı itibariyle AYT 180 baraj puanı uygulaması kaldırılmıştır. AYT puanı hesaplanırken, adayların TYT puanının %40'ı, AYT puanının ise %60'ı baz alınır.
TYT'de 60 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 60 net 322,837 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT sonuçlarına göre belirlenen verilere göre 60 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamaları yapılırken diploma notu 60 ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) yani okul puanı ise 300 kabul edilmiştir.
Alan Yeterlilik Testi (AYT) 'de adaylardan 180 dakikada yani 3 saat içinde 160 soruya yanıt vermesi beklenir. Alan Yeterlilik Testi (AYT) 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler I, 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 sosyal Bilimler II sorularını içerir. AYT sınavının genel sınava olan etkisi ise %60'dır.
11.sınıfta öncelikli olarak AYT yani 11.sınıf konularına odaklanmalıyız. Aktif ilerleyen konular 11.sınıf konuları olduğundan ayrıca okuldaki yazılı, sözlü vb. sınavlar da 11. sınıf konularından yapıldığından bizim 11.sınıf konularına odaklanmamız gerekiyor.
Temel Yeterlilik Testi'nde ise konu olarak karşımıza 9 ve 10.sınıf konuları çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre TYT sınavında daha çok mantık ve okuduğunu anlama soruları sorulması bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri