Rengi mavi-yeşildir. Şans taşı olarak bilinen turkuazın bir diğer ismi de firuze taşıdır.
En çok tercih edilenler arasında şans getiren taş çeşitleri şunlardır; Peridot, Malakıt, Peridot, Sitrin, Rodonit, Karnelyan ve Yakuttur. Her birinin farklı özellikleri bulunup almak istediğiniz taşa öncelikle niyet yüklemesi yapınız. Bunun için öncelikle enerjisini temizlemeniz gerekir.
Şans Getiren Taşlar
Ametist, turkuaz, krizopraz, gül kuvars ve dumanlı kuvars olmakla birkaç farklı kuvars türü, lapis lazuli, akik (özellikle kırmızı akik), kehribar, lal, sodalit, sitrin, jasper, akuamarin, krizolit, yakut, safir, zümrüt taşlarının şans getiren taşlardan olduğu söyleniyor.
Elmas taşı, ruhsal ve zihinsel acıları yatıştıran, yaratıcılığı ve hayal gücünü arttıran bir kristaldir. Daha pek çok farklı enerjisi ile bu kristal, safirden sonra en güçlü doğal taş olarak kabul edilir.
İlgili 33 soru bulundu
Sitrin adını, renginden dolayı “limon” anlamına gelen Fransızca “citron” kelimesinden almıştır. “Tüccar Taşı” yada “Başarı Taşı” olarakta anılan Sitrin taşı, yüzyıllarca bolluk, bereket ve para getirdiğine inanıldığı için kasalara konulmuştur. Yüzyıllarca zenginlik ve bollukla ilişkilendirilmiştir.
Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Günümüzde en çok kullanılan şifalı taşların başında akik taşı gelir. Turuncu, kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz renkli akik taşları kolye, halhal, bileklik ve yüzük gibi takılarda da kullanılır.
Yaygın olarak yeşil renkte karşımıza çıkar. Fakat doğada; sarı, turuncu, kahverengi, mavi tonlarında da bulunur. Şans, güven ve refah taşı diye nitelendirilir.
Pembe, dumanlı, beyaz renkleri bulunan kuvars, kristaldir. Pozitif enerji taşı ismiyle de bilinir.
Diğer adı topaz, sahte / sarı yakut olarak da bilinen sitrin (citrine) doğal taşı, bolluk ve bereket, ticaret ve başarı taşıdır. Sahip olduğu renk, derecesi ve kristal ailesinden olması sebebiyle güçlü bir çekim gücüne sahiptir. Sarı renginden dolayı zenginliği de ifade etmektedir.
Turkuaz:
Geçmiş çağlardan bu yana büyü ve nazara iyi gelen taş olarak kullanılmıştır.
Dünya üzerindeki en değerli taş olarak kabul edilen, şüphesiz elmastır.
Koç burcunun şifalı taşları arasında yakut, akik ve ametist bulunuyor.
Sadece akik değil, daha birçok doğal kristalin insan bedeni için şifalı olduğu bilinir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur, para, sağlık, mutluluk, aşk ve başarı gibi dileklerin Allah'tan değil de taş ile geleceğine inanmak ve ondan medet ummak günahtır.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Ametist, bir kristal taşıdır ve genellikle mor renkte bulunur. Ametist, kristal yapısı nedeniyle özellikle enerji düzenleme, meditasyon ve kişisel gelişim için kullanılır. Aynı zamanda, ametist taşı , stresi azaltmaya, dikkat ve konsantrasyonu arttırmaya ve duygusal dengeyi sağlamaya yardımcı olur.
Aşk taşı Olarak bilinmektedir. Mor ışın enerjisinin en güzel ve güçlü kristallerinden olan sugilite, ilahi Aşkın Mükemmelliğini ve bu Aşkın Dünyadaki tezahürünü somutlaştırdığına inanılan bir Doğal Taştır.
Taşı ilk aldığınız zaman ve aldıktan bir süre sonra, taşınızı kötü enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gerekir. Bunun için tuzlu suda yıkama, güneş ışığında ve ay ışığı altında bekletme gibi seçenekler mevcuttur. Böylece taşınızı “sıfırlamış” olursunuz.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri