AYT Matematik testi 40 sorudan oluşmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her sene ortalama olarak 31 soru Matematik, 9 soru ise Geometri sorusu sormaktadır.
AYT Matematik bölümü genellikle lise müfredatında yer alan matematik konularından sorular içerir. Bunlar arasında cebir, geometri, trigonometri, analitik geometri, fonksiyonlar, olasılık gibi konular bulunabilir.
AYT Sayısal Dersler Hangileri? YKS sınavının ikinci oturumu olan AYT'de yani Alan Yeterlilik Testi'nde adayların, kendi branşına göre bilgi ve yeterlilik düzeyi ölçümleniyor. 120 sorunun yer aldığı AYT oturumunda sayısal bölümden 80 soru bulunuyor.
AYT (Alan Yeterlilik Testi) – II.
Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, DKAB (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ve Yabancı Dil (İngilizce) sorularından oluşan Alan Yeterlilik Testi (AYT), öğrencilerin alan bilgilerini ölçmek amacıyla bilgi ağırlıklı bir sınavdır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 5 adet soru toplam 20 adet soru ve 40 adet Soru Temel Matematik Dersi, 20 adet Soru Fen Bilimleri; Fizik Dersi 7 adet soru, Kimya Dersi 7 adet soru, Biyoloji Dersi 6 adet çıkacak sorular olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
AYT, adaylara toplamda YDT hariç 160 soru sunmaktadır. Bu soruların dağılımı şu şekildedir: 40 soru Matematik, 40 soru Fen Bilimleri, 40 soru Sosyal Bilimler-2 ve 40 soru da Türk Dili ve Edebiyatı ile Sosyal Bilimler-1 testinden gelmektedir.
TM yani eşit ağırlık bölümünü okuyanlar ise; hem Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 testinden, hem de Matematik testinden sorumludur. Sayısal (FM) bölüm öğrencilerinin de, Fen Bilimleri ile Matematik testlerini çözmeleri gerekir.
Sayısal bölümü öğrencileri, SAY puan türü için AYT oturumunda Matematik ve Fen Bilimleri testlerini çözecekler.
Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına ihtiyacı olanlar; Sosyal Bilimler 2 testi haricindeki tüm testleri çözmelidir. Tüm puan türlerine ihtiyacı olanlar tüm AYT testlerini çözmelidir.
Diploma puanı dışında ulaşılabilecek maksimum puan 500'dür. 100 puan ÖSYM tarafından her adaya verilmektedir. Geriye kalan 400 puanın 160'ı TYT'den 240'ı ise AYT'den gelmektedir.
TYT'de 50 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 50 net 294,426 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 50 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında diploma notu 60 puan ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) diğer adıyla okul puanı ise 300 olarak kabul edilmiştir.
Paragraf Bilgisi (5-6 soru)
Eşit ağırlık bölümünü tercih ettiysen üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan TYT'de tıpkı diğer adaylar gibi tüm soruları çözmekle mükellefsin. Fakat ikinci sınav olan AYT'de Türkçe ve Matematik sorularını çözmen eşit ağırlık puanının hesaplanması için yeterli.
TYT sınavı üniversite sınavlarında öğrencilerin girdiği ilk sınav oturumudur. AYT ise ikinci sınav oturumudur. TYT sınavında öğrencilerin yetenekleri ölçülür. AYT ise öğrencilerin kendi alanlarındaki başarılarının ölçülmesini sağlar.
Problemler: TYT matematik testinde en çok soru sorulan konu başlığıdır. Problemler, sayı, kesir, yaş, yüzde, kar-zarar, karışım, hareket, işçi, tablo-grafik ve rutin olmayan problemler gibi alt konuları içerir.
Parabol-1 | Parabol'ün Tanımı | 11.Sınıf Konu Anlatımı | Akademi Serisi - YouTube.
11.SINIFTA YKS ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER
11.sınıf AYT'nin başlangıcı ve en yoğun konuların olduğu dönemdir. Bu yüzden YKS'de hangi alandan olursa olsun iyi bir sıralama elde etmek isteyen bir öğrenci 11.sınıf konularına önem vermelidir.
Hayır. Alan dışı testleri çözmek AYT puanınızı etkilemez. Mesela Sayısal puanı hesaplanırken sadece fen bilimleri ve matematik testlerinden alınan puanlar etkiler. Diğer testleri çözmeniz Sayısal puanınızı etkilemez.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Matematik ve Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar. Bu sınava herkesin girmesi zorunludur. Sayısal öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundalar.
Eşit Ağırlıktan sınava hazırlanan öğrenciler Eşit Ağırlık konuları oluşturan Matematik ve Sosyal Bilimler-1 testlerini çözeceklerdir. Bu testler Matematik, Geometri, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya derslerinden oluşmaktadır.
Hectopat. Evet hesaplanır. Ben hiç matematik çözmeden eşit ağırlık puanım hesaplanıyor.
AYT sınavında 9,10,11 ve 12. sınıf konularından sorumlusunuz ve toplamda 160 soru vardır Sınava giren adaylar sorumlu oldukları alanları çözeceklerdir. Örneğin bir sayısal öğrencisi 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri Testi sorusu olmak üzere toplam 80 sorudan sorumlu olacak.
Eşit ağırlık puanının daha yüksek olması için Alan Yeterlilik Testi'nde Matematik ve Türkçe derslerinden yaptığın net sayılarının yüksek olması gerekir. Edebiyat ve Dilbilgisinin yanı sıra Anlam Bilgisi'nin de sorulduğu Türkçe testi ve tüm lise konularını içeren Matematik dersi TM puanını belirlemede etkindir.
Hayır fen derslerinden çözmeniz eşit ağırlık puanınızı etkilemez.
Hukuk bölümü okumak için eşit ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Hukuk bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Hukuk bölümü mezunları, hukuk fakültelerinden mezun olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri