Ayva yaprağı çayı oluşan iltihapları gidermekte yarar sağlar. Kan yapıcı etkiye sahiptir. Kan şekerini dengelemede faydalıdır. Sindirim sisteminde meydana gelen mikropları etkisiz hale getirerek azaltır.
Antioksidan özelliği ile kendinden söz ettiren ayva yaprağı, vücuda zarar veren maddeleri kolayca yok eder. Bu maddeler arasında iltihaplar da yer alır. Sağlığınızı tehdit eden iltihapları temizlemek için ayva yaprağı çayından faydalanabilirsiniz.
Antioksidan etkisi sayesinde kronik hastalıklara karşı korur
Ayva, hücreleri serbest radikal hasarından korurken metabolik stresi ve iltihabı azaltabilecek zengin bir antioksidan kaynağı sunar.
Haşlanarak tüketilmesi, gaz problemlerini giderir, sindirime yardımcı olur. Kabızlığa iyi geldiği gibi ishal gibi şikayetlerinin önlenmesinde de kullanılabilen ayva, içerdiği yüksek lif sayesinde dışkının normal hacminin oluşmasına yardımcı olur.
İlgili 28 soru bulundu
İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olabilir. Ayva yaprağı çayı, içeriğindeki bazı bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Ayvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğruyoruz orta ateşteki geniş tencereye ilave ediyoruz üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar 30 dk kaynatıyoruz şekeri ilave edip daha sonra ılımaya bırakıyoruz ılıyınca parçalayıcı mikserle karıştıra karıştıra ayran yoğunluğuna getiriyoruz.Süzgeçten geçirip sürahiye ...
Ayva Yaprağı Çayını Kimler Kullanamazlar? Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler ve emziren anneler, alerjik bünyeler ve düzenli ilaç kullanan kişiler ayva yaprağı çayı ve diğer bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.
- Bol miktarda antioksidan içeren ayva çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. - Yüksek oranda C vitamini de bulunan ayva çayı virüs ve bakterilere karşı savaşır. - Ayva çayı cildi güzelleştirir. - Yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini de sağlar.
Bir avuç ıhlamur 6 – 7 ayva yaprağını süzgeçte yıkayın. Daha sonra 1 litre su ile büyük çaydanlıkta kaynatın. Ihlamur kaynadıkça rengini verir. Bir taşım kaynayınca limonata gibi olur rengi altını kapatın hem için hem dinlensin.
Taze sıkılmış ayva suyu veya ayva çayı tüketildiğinde göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi gelir. Yatmadan önce tüketmeniz özellikle büyük fayda sağlayacaktır.
Ayva kabuğu yüksek oranda C vitamini ve antioksidan bileşenler içerir. Bu bileşenler bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve grip virüslerine karşı vücudun mücadele yeteneğini artırabilir. Kandaki kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.
Ayvanın 100 gramı, günlük C vitamini ihtiyacımızın yaklaşık %25'ini karşılıyor. A, B, E, K vitaminleri ve fosfor, bakır, sodyum, potasyum, çinko, demir ve selenyum mineralleri yönünden de oldukça zengin.
Ayva yaprağı kürleri, regl döneminde yaşanan ağrıların hafiflemesini sağlar. Aç karnına içilen ayva yaprağı çayı vajinadaki akıntıyı dindirir. Ayva yaprağı ile yapılan lapa; boğaza sarıldığında boğaz ağrılarını geçirir.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Karaciğerdeki toksinleri temizleme konusunda da üstün fayda sunan dut yaprakları, sindirim sistemini güçlendirerek düzene sokar. Karaciğerdeki hücrelerin yenilenmesini sağlayan bitki, kan şekerini de dengeler. Şeker hastası olan kişilerin düzenli olarak dut yapraklarının çayını tüketmesi tavsiye edilir.
Üzüm teveği, fasulye yaprağı, dut yaprağı, kiraz yaprağı, pancar yaprağı, fındık yaprağı (buraya kadar sayılanların yaprakları suda haşlanır), ayva yaprağından sarma yapılır.
Kan dolaşımını hızlandırarak damar tıkanıklığına iyi geldiği için kalp ve damar hastalıklarına oldukça faydalıdır. Böbreklerin daha sağlıklı çalışmasında faydalı olan kiraz yaprağı, börek taşı ve kumunun düşürülmesinde oldukça etkilidir. Antioksidan kaynağı olan kiraz yaprağı kanı temizler ve ödem attırıcıdır.
Hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bağırsak sağlığını koruyan ayva yaprağı çayı, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını korumaktadır. Şiddetli ishali durmasına yardımcı olan ayva yaprağı çayı, vücudun ani ve hızlı sıvı kaybını önlemektedir.
Vücutta biriken toksinlerin atılmasında etkilidir. Ceviz yaprağı çayı kürü uygulayarak vücudunuzda bulunan mikroplardan, bakterilerden ve toksinlerden kurtulabilirsiniz. Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde de kullanılır. E ve C vitamini eksikliğini gidermede kullanabileceğiniz bir bitkidir.
Kabukları soyulmuş ayva, küp küp doğrandıktan sonra üzerine limon sıkılır ve tuz eklenir.
Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.”
Kış çaylarının içinde bence en güzellerinden biri içine tarçın ve karanfil ilavesi yapılmış olan Ayvalı Ihlamur çayı. Boğazı yumuşatarak tahrişi azaltması ve soğuk algınlığının etkilerini gözle görülür şekilde yatıştırması harika.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri