Gezilecek Yerler Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Eğer şahsi aracın varsa Ayvalık ilçe merkezinden Sarımsaklı yönüne doğru ilerlemeli, sonrasında Şeytan Sofrası tabelalarını takip ederek, Şeytan Sofrası'nın olduğu tepeye ulaşabilirsin. Şeytan Sofrası Ayvalık ilçe merkezine yaklaşık olarak 8 km, Küçükköy'e 6 km uzaklıkta bulunuyor.
Penelope gelenlere çok zengin bir sofra hazırlamış. Kuraklık ve kıtlık yüzünden uzun zaman aç kalan halk, güzel sofrayı görünce onu unutup yiyeceklere hücum etmiş. Penelope de bu durumdan yararlanarak kaçıp kurtulmuş. Bu nedenle de buranın adı, Şeytan Sofrası kalmış.
Ayvalık'tan Şeytan Sofrası'na gitmek için ise ilçe merkezinden Sarımsaklı yönüne doğru gidilmelidir. Bu yönde tabelalar takip edilerek tepeye ulaşılabilmektedir. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yokuş çıkılarak Şeytan Sofrası'na varılmaktadır.
Şeytan Sofrası'na giriş yapabilmek için herhangi bir ödeme alınmamaktadır. Tepeye arabanızla geldiyseniz yalnızca 20 lira otopark ücreti alınmaktadır. Eğer park ücreti ödemek istemiyorsanız, arabanızı aşağıda görünmeyecek bir yere park edip, tepeye doğru yürüme mesafesinde çıkabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Şeytan Sofrası: Sarımsaklı merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta, ilginç efsaneleri ve muhteşem kızıl gün batımı manzaralarıyla ünlü Şeytan Sofrası yer alıyor.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir.
Şeytan Sofrası, Ayvalık: Güneşin En Güzel Olduğu Yer
Şeytan Sofrası, bunlar arasında en popüler olanlardan biri. Dünyada en güzel gün batımı izlenecek yerler arasında geçen Şeytan Sofrası, Ayvalık ile Sarımsaklı arasına konumlanmış.
Ayvalık merkezden her 30 dakikada bir hareket eden Ayvalık Belediyesi'ne ait otobüsler, sabah 06.30 ile gece 01.00'a kadar Cunda ile Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenliyor. Aynı şekilde 07.00-01.00 saatleri arasında taksi dolmuş ve taksi seçenekleriyle de Ayvalık'tan Cunda Adası'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Ayvalık Cumhuriyet ile birlikte ilçe olmuş, Belediyesi 1923 yılında kurulmuştur.adının yabani ayva anlamına gelen “ayvada”, veya bir midye türü olan beyaz midyeye verilen ad olan “ayvada” dan ya da Midilli adasında olup, Ayvalık anlamına gelen “Kydonie” köyünden esinlenerek konulduğu kayıtlarda belirtilmektedir.
Yöresel yemekler, Yunan mezeleri ve elbette taze balık, Ayvalık lezzetleri içinde en belirgin olanlarıdır. Ayvalık Tostu, Lor Tatlısı, peynir çeşitleri, Sakızlı Dolma, Papalina, Girit Leblebisi, Koruk Suyu başta gelen ve denenebilecek yöresel tatlar arasında gelmektedir.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada.
Sardalya, lakerda, sirkeli kalamar, ahtapot salatası, karides gibi lezzetlerin yanı sıra ısırgan otu salatası, deniz börülcesi, sarımsaklı radika, turp otu salatası yörenin meşhur otlarını tadabilirsiniz.
3. Rivayet : Eski zamanlarda bölgede bolca yetişen yabani sarımsaktan dolayı “Sarımsaklı” ismi ile anıldığı rivayet edilmektedir.
Bir başka söylenti ise, bir çobana aşık olan sarışın ağa kızının, babası tarafından evlenmesine izin verilmeyip, görüşmelerini engellemek için bu bölgedeki zeytinliklere saklaması nedeniyle, sevdiği kızı arayan çobanın; "Sarım" buralarda "saklı" diyerek bölgeyi dolaşmasından dolayı denildiği yönündedir.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Cunda Pazarı Cumartesi günleri kuruluyor. Pazarda adaya özgü otları, mandıra peynirleri, yerel ürünleri ve hediyelik eşya seçeneklerini bulabilirsiniz. Burayı kaçırırsanız her Perşembe Ayvalık Merkezde kurulan pazara da gidebilirsiniz.
Cunda'da gün batımı plajlarda ayrı, tarihi evlerin balkonlarında ayrı bir güzellikle izleniyor. Cunda'da akşam olmak üzereyken sakin bir kıyı görüldüğü anda durulması ve güneşin batışının izlenmesi gerekiyor. Bunun için Hamamcı Tepesi en romantik yerlerden biri olabilir.
Cunda, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde konumlanmış bir ada. Ege Denizi'nde bulunan en büyük dördüncü ada olma ayrıcalığına sahip Cunda, Ayvalık Merkez'e 20 dakikalık sürüş mesafesinde.
Cunda Adası, yaz tatili için oldukça güzel ve görülmesi gereken yerler arasındadır. Cunda adasının tarihi yerleri, plajları ve koyları yaz tatili için mükemmel yerler arasındadır. Denizinin suyu oldukça berrak ve temizdir. Cunda plajlarının çoğu sığ bir denize sahiptir.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarası görünmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Üç ayağı olduğuna inanılan şeytan, kaçarken ayaklarından biriyle bu tepeye basarak o dev izi bırakmış. Şeytanın üç ayağından birinin Kaz Dağları'nda, birinin Midilli'de diğerinin de Ayvalık'ta olduğuna inanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri