Ayvalık'ta denize girmek için en uygun dönem haziran ve eylül ayları arası. Yaz tatilinizi Ayvalık'ta geçirmek isterseniz bu dönemlerde gidebilirsiniz. Yazın sıcak ama serin hava görülürken kışın ılık ama yağışlı bir hava durumu yaşanıyor. En fazla yağmuru ise aralık ayında alıyor.
Ege bölgesinde yer alması nedeniyle kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. Lodos ve poyraz rüzgârları hâkimdir. Özellikle tüm çevre bölgeler, yazın kavurucu sıcakta iken Ayvalık'ta batıdan esen İmbat rüzgârı ilçeyi serinletir. Bazı yazlarda meltem rüzgârları eser.
Rahat huzurlu bir yaz ayı için ilk sırada tercih edilen yerlerden biridir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra organik ürünlere kolay erişilmesi, trafikten ve gürültüden uzak bir bölge olması Ayvalık'ı hem yazık ev alma konusunda hem de emeklilikte yerleşme konusunda ilk sıralara çıkarmaktadır.
Her daim soğuk olan masmavi denizinin su seviyesi ise hemen yükselmiyor, deniz oldukça sığ. Kıyıdan yürüdükçe deniz suyu seviyesi yavaşça yükseliyor. Denizin dibi ise alabildiğince kumluk. Denizin dibinde taş, yosun istemeyenler için mükemmel bir bölge.
Bu sorunun cevabı için yaşam maliyeti ve maaşlar gibi bazı kriterlere göre karşılaştırma yapabiliriz. Yapılan bu araştırmalar sonucunca Balıkesir'in en pahalı İlçesi olarak Ayvalık en ucuz ilçesi olarak da Gömeç İlçesi karşımıza çıkmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Ayvalık ve çevresi, Batı Anadolu ve Kuzey Batı fay hattının üzerinde, birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır.
Yöresel yemekler, Yunan mezeleri ve elbette taze balık, Ayvalık lezzetleri içinde en belirgin olanlarıdır. Ayvalık Tostu, Lor Tatlısı, peynir çeşitleri, Sakızlı Dolma, Papalina, Girit Leblebisi, Koruk Suyu başta gelen ve denenebilecek yöresel tatlar arasında gelmektedir.
Ayvalık'ın havası aslında çok temizdir. Kazdağı'ndan gelen Poyraz ve denizden gelen İmbat ile havası çok temiz ama bazı dönemlerde özellikle havanın esmediği ve alçak basınç olduğu dönemlerde sobadan çıkan dumanlar hava kirliliği yaratıyor.
İlçe nüfusu 2020 sayımlarına göre 71.725 kişidir. Yazları gelen turistlerle nüfus oldukça artar. Ayvalık Türkiye'nin en kalabalık 207. yerleşim birimidir.
Mavi bayraklı plajları ve büyüleyici güzelliğiyle turistlerin de en sevdiği adreslerden olmuştur. Ayvalık'ın en sevilen, mavi bayraklı Badavut Plajı, Sarımsaklı'nın ilerisinde yer alır. Sakinliği arayanların yeri olan Patriça Koyu ve en sık ziyaret edilen Cunda Adası'nın plajlarında güzel zamanlar geçirmek mümkündür.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Ayvalık'ta denize girmek için en uygun dönem haziran ve eylül ayları arası. Yaz tatilinizi Ayvalık'ta geçirmek isterseniz bu dönemlerde gidebilirsiniz.
Ayvalık Cumhuriyet ile birlikte ilçe olmuş, Belediyesi 1923 yılında kurulmuştur.adının yabani ayva anlamına gelen “ayvada”, veya bir midye türü olan beyaz midyeye verilen ad olan “ayvada” dan ya da Midilli adasında olup, Ayvalık anlamına gelen “Kydonie” köyünden esinlenerek konulduğu kayıtlarda belirtilmektedir.
Batı Anadolu'da tarihsel dokusu oldukça iyi korunmuş olan Ayvalık, deniz kıyısında, Burhaniye, Bergama, Dikili ile çevrili bir kasabadır. Kasabanın kurulduğu alanın etrafı tepelerle, çam ağaçlarıyla kaplıdır. Fakat buranın asıl doğal bitki örtüsü zeytin ağaçlarıdır ki arazinin % 70'ini kaplar.
Uzun bir aradan sonra 2014 yılı 29 Aralık'ta kar yağışının yaşandığı Ayvalık'ta, 2017 yılının ilk karı yağdı.
Devamlı hafif rüzgârlı günler mevcuttur. Yaz sıcaklığı ortalama 24-34°C'dir. Kışlar ise; ılıktır.
Cunda Adası'nda gezilecek yerler bir yandan eski zamanların ışıltısını da yansıtır. Ayrıca her mevsimde de bu böyledir. Bu yüzden Cunda Adası'na kışın gidilir mi sorusuna evet gidilir cevabı verilebilir. Aynı zamanda bu ada, Alibey Adası olarak da bilinmektedir.
Deniz çok soğuk ve kalabalık ama çok temiz.Ara sıra meshur rüzgarları var sizi sizden eden.Görülmesi gereken bir yer.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir.
Ayvalık'ın popüler yerlerinden biri olan Şeytan Tepesi'ne yakın olan plajın Sarımsaklı plajı kadar kalabalık olmadığını söyleyebiliriz. Temizliği, sakinliği ve denizinin güzelliğiyle Ayvalık'ın popüler plajlarından olan Badavut plajı, sığ denizi sayesinde çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de uygun.
"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, halkın denize girdiği sahile kanalizasyon atık suyunu boşalttığı belirlendi desek şaşar mısınız?" Tatilcilerin, “Deniz lağım kokuyor” şikayetlerinin nedeni anlaşıldı. Gazeteciler kokunun kanalizasyon atık suyunun denize boşaltılmasından kaynaklandığını görüntüledi.
Kötü kokuya sebep olan bu bileşikler, sarımsak mekanik olarak parçalandığında oluşuyor. Sarımsak ezildiğinde ya da kesildiğinde enzimler, sarımsakta bulunan alliin bileşiğinin parçalanmasına ve allicin bileşiğinin oluşmasına neden olur. Allicin sarımsağa aromasını veren bileşiktir.
Her Cumartesi Saat 09:00 ve 19:00 saatleri arasında kurulur. Pazar hariç diğer günler zadece antikacılar ve cafelerle hizmet verilir. Burada gördüklerinizi iyileştirecek düzenlemeler önerin. Antik çarşı merkezde Görülüp değerlendirilebilir .
Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme. Âşıklar Tepesi'nden ya da Şeytan Sofrası'ndan günbatımını izle, Şeytan'ın ayak izi olduğu sanılan lav birikintisini görmeyi unutma.
Ayvalık'ta gece hayatı için Club Gossip, Moshos Taverna, Cunda Maşşa, Cielo Bistro Bar, Zuzu Cafe Bar, Sandık Beach Club, Beyoğlu Lounge ve Brasserie, The Jihan Club gibi birçok eğlence mekanı mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri