Su istemeyen meyve ağaçları arasında ise "Babil'in asma bahçelerinde ve Homeros'un Odyssea'sinde de ismine rastlanan nar ağacı ve kökeni Brezilya olan kaymak ağacı"na dikkat çeken Önay, bahçede ayrıca biraz sulamayla yetiştirilebilen "begonvil, yasemin, Acem borusu ve hanımeli gibi kurak iklim sarmaşıklarının da güzel ...
Bitki su ihtiyacı bitki tipine göre değişmektedir. Örneğin Pirinç, Muz Şeker Kamışı Gibi ürünler 2000mm kadar suya ihtiyaç duyan ve çok su tüketen bitkiler iken, buğday, mısır ve tütün gibi bitkiler 700 mm gibi az miktarda su tüketirler.
Bataklık bitkileri
Galingale (Cyperus longus), ortak su muzu (Alisma plantago-aquatica), cüce bulrush (Typha minima), bataklık kadife çiçeği (Caltha palustris) ve diğerleri bu gruba aittir. Göllerden gelen bulrush türlerini biliyoruz.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye'de sulu tarımda en çok yetiştirilen tarla bitkileri, çeltik, mısır, şeker pancarı, patates, pamuk ve ayçiçeği başta gelmektedir.
Okaliptus ağağları oldukça hızlı gelişim gösterir. Bataklık bölgelere dikimi yapıldığında bataklık kurutma özelliğine sahiptir. Okaliptüs ağaçları 50 metreye kadar uzayabilir. Okaliptüs ağaçları kağıt yapımında ham madde olarak sıklıkla dikimi yapılır.
Vahşi sulama yerine daha az su kullanımının olduğu 'susuz tarım' olarak tabir edilen ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla başta lavanta, kekik ve ada çayı olmak üzere çeşitli bitkiler yetiştirilerek, su tasarrufu sağlanmaya çalışılıyor.
Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç.
Hayır yok. (dünyadaki) Bir canlı su olmadan yaşayamaz ve hücrelerin bile %70i sudan oluşur. Su, dünya yaşamının ihtiyacı olan kimyasal tepkimelerin yaşanmasında gereklidir.
Susuzluğa dayanıklı bir ağaç olan badem ağacının gövdesine aşıldığı diğer meyvelerin de böylelikle susuz yetiştiğini belirten Yalçın, bu yöntemle aynı zamanda kısıtlı arazisi olanlara bir ağaçta 5 meyve yeme imkanı sunuyor.
Kayısı ağacı ,diğer meyve türlerine göre genellikle çok fazla su istemez.
Sonuç olarak, fındık ağaçları, vişne ağaçları, kayısı ağaçları ve erik ağaçları, en hızlı meyve veren ağaç türleri arasındadır.
Pembe, kırmızı, beyaz ve turuncu renk çeşitleri bulunan zakkum çiçeği suyu çok sevmeyen bitkiler arasında. Genellikle kayalıklarda , yol kenarların da sıklıkla belki de su ihtiyacı olmayan her yerde görebileceğimiz zakkum bahçeleriniz için ideal bitkilerden.
En hızlı büyüyen bitki hangisidir? Topaklanan Bambu gözle fark edebilecek kadar hızlı büyüyebilen bir bitkidir. Büyüme hızı konusuna dünya rekoruna sahip olan bitki, günde 91 cm büyüyebilen bir bambu türüne aittir.
Örneğin; hügelkültür yatakları (ağaç atıklarından yapılan yükseltilmiş bahçe yatakları) ve malçlama (örtü işlevi görecek bitki sapı-samanı, kuru yaprak ve ağaç kabukları veya çakıl ile toprağın üzerini örtme işlemi) gibi teknikler ile topraktaki nemi muhafaza ediyor ve su tasarrufu yapıyoruz.
Biberler ışık ve sıcaklık yanında nemden de hoşlanır. Kuru bir ortamda iyi gelişmez. Biberler hiçbir zaman susuz bırakılmamalıdır. Toprakta devamlı % 60-70 nem bulunmalıdır.
%95 oranında su içeren kereviz, sindirim sistemine yardımcı olan lifin yanı sıra K Vitamini ve potasyum da içeriyor. Su içeriği yüksek olan bu sebzeyi çiğ tüketmeniz ise su tüketim miktarının olumlu yönde etkilenmesi için daha faydalı olabilir.
Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar. Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir.
Kışın toprak üstünde yetişen başlıca sebzeler pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, bezelye, bakla, ıspanak, pazı, karalahana, kıvırcıktır. Bunun yanı sıra toprak altında havuç, kereviz, turp, kuru soğan, sarımsak yetiştirebilirsiniz.
Kış ayı sebzeleri daha çok yeşildirler. Bunlar arasında ıspanak, lahana, brokoli, havuç, turp, pazı yer alır. Maydanoz, nane, tere gibi yeşillikler de her mevsim yetiştirilebilmektedir. Bu sebzeleri yetiştirmek için mutlaka bahçeye ihtiyaç duyulmamaktadır.
Kavak ağacının istekleri en önemli önkoşulu sulama imkanının olmasıdır.
[1] (bitki bilimi, ağaçlar) akçaağaç.
Ağaç Kurutmak İçin Dibine Ne Dökülür? Ağacın kurutulması için dip kısmına tuz dökmek ve sonrasında da bu bölgeye az miktarda su dökmek gerekir. Bu sayede ağacı kolay bir şekilde kurutmak mümkündür. Bunun için kaya tuzu ya da epson tuzu tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri