İçeriğinde yer alan antimikrobiyal ve antiinflamatuar özellikler sayesinde gözenekleri açmak, iltihabı azaltmak ve renk bozulmasını en aza indirmek için cilt yenilenmesini hızlandırır ve gül hastalığı, hiperpigmentasyon, melazma ve akne tedavisinde etkili bir rol üstlenir.
Serum ve jel formları ise daha az yoğun ve hızlı emilen azelaik asit formları olup yağlı bir cilde sahip olan kişiler tarafından tercih edilebilir. Azelaik asidin genel olarak normal cilt sağlığına katkı sağlayabilmesi için günde iki kez kullanılması önerilir.
- Uygulanacak problemli bölgeye az miktarda azelaik asit uygulanır. - Ardından cildin kuruması beklenir. Asit kurumadan cilde hiçbir şey sürülmemesi gerekmektedir. - Kuruduktan sonra nemlendirici krem ya da losyon uygulanabilir.
Azelaik asit kullanıldığı zaman mevsim fark etmeden yaz ya da kış güneş kremi de kullanmak gerekiyor. Bu kapsamda asitin gece kullanılması daha uygun görülüyor. Azelaik asit rutini oluşturulurken haftada bir ya da iki kez gece kullanılması kullanıma en uygun rutinler arasında yer alıyor.
Doktor tavsiyesi ile kullanılması daha faydalıdır. Kişinin cilt yapısına ve uzman önerisine göre bu durum haftada 1 -2 defa uygulanması yeterlidir. Bu kullanımın sonucu 4 ila 6 ay içinde görülebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Azelaik asit, arpa, çavdar ve buğdayda doğal olarak oluşan bir asittir. Bu bileşen cilt bakımında, özellikle hassas ve akneye eğilimli cilde sahip olanlar için önerilmektedir.
Azelaik asit, gözenekleri temiz tutmak için cilt hücresi dönüşümünü hızlandırarak, sivilcelere yol açan C. aknes bakterisini öldürür ve aynı zamanda akne ve sivilce tedavisinde işe yarar.
Azelaik asit ve retinolun cilt bakım rutininde birlikte kullanılmaması önerilmektedir. Bu kombinasyon hassas ciltlerde kızarıklık ve yanma hassasiyetini arttırabilir. Azelaik asit kullanılan cilt bakımı rutininde Niasinamid ve C vitamini ile birlikte kullanılabilir.
Hangi Sıklıkta Asit Kullanmalıyım? Cilt bariyerini tahrip etmemek için cilt bakım sıralaması oldukça önemlidir. Haftada en fazla iki defa akşam rutininizde eksfoliasyon yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer asitlere alışkın bir cilde sahipseniz, bunu en fazla üç güne çıkarabilirsiniz.
Cildin onarılmasını destekleyen, hassasiyeti ve inflamasyonu azaltır. Cildi besleyip yeniden yapılandıran ve onaran Madecassoside, ciltte oluşan hassasiyeti yatıştırır. Niacinamide lipid sentezini ve yıpranmış cildin onarılmasını desteklerken cildin daha aydınlık bir görünüme ulaşmasını destekler.
Komedon tedavisi için öncelikle cildin temizlenip gözeneklerin rahatlatılması gerekir. Buhar uygulamasıyla birlikte komedon tedavisi için peeling yöntemi de uygulanır. Ayrıca salisilik asit ve azelaik asitler de komedon tedavinde başvurulan yöntemler arasında yer alır.
NASIL KULLANILIR:
Köpüğü gece rutininizde masaj hareketleriyle cildinize uygulayın. Uygulamadan sonra yüzünüzü bol su ile yıkayınız. Uyarılar: Sadece harici kullanım içindir.
Yarı sentetik bileşendir. Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Asit seçiminde cildin yağ dengesi yani kuru, yağlı veya karma olması durumu da önem taşır. Örneğin, çeşitli cilt tiplerinde rastlanabilen akne sorununun azaltılmasında yağlı ciltler için salisilik asit daha etkili bir çözüm sağlarken, kuru ve hassas ciltlerin azelaik aside yönelmesi daha olumlu bir etki yaratabilir.
Glikolik asit, ölü cilt hücrelerinin üst katmanlarının yenilenmesi, güneş kaynaklı lekeleri geçirme, sivilce izlerinden kurtulma ve cilt yaşlanmasını önleme ve yenilemeye yardımcıdır.
Glikolik asit + Salisilik asit
Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir. Birlikte kullanmak yerine, ürünleri farklı günlerde kullanmayı tercih etmelisiniz.
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.
Cilt bakım serumu, cildinizi cilt tipinize uygun bir temizleyiciyle temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra günde bir ya da iki kere yüzünüze ve boynunuza cilt bakım serumu kullanabilirsiniz.
Bir Sonraki Adım: Serum
Serum, cilt bakım sıralaması içinde nemlendiriciden “önce” kullanılması gereken bir üründür. Çünkü serumlar yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir; cilt tarafında çok hızlı bir şekilde emilirler. Böyle olunca üzerine sürülecek nemlendirici de cilde daha çabuk yedirilmiş olur.
Cilt tamamen kuru olmadan uygulanmamalıdır. Asit içeren ürünler ilk haftalarda purging (bir süre aknede artış) gözlenebilir. Bu durumda kullanıcının ürünü hemen bırakmaması gerekmektedir, geçici bir süreç olduğundan ürün kullanımını yarıda bırakmak doğru değildir.
Türkiye'nin önde gelen alışveriş platformlarından Trendyol, The Ordinary 10% 30 ml Azelaic Acid Suspension kremi satın almak için en doğru adreslerin başında gelir. Siparişinizi Trendyol'dan vererek başta uygun fiyat olmak üzere pek çok avantajdan faydalanabilirsiniz.
Azelaik asit, tam tahıllarda bulunan doğal bir dikarboksilik asittir. Suda ve alkolde çözünen beyaz bir toz halindedir.
Düzenli olarak kullanılan Niacinamide, sivilce oluşumuna sebep olan enfeksiyonu yok ederek iyileştirici bir etki yaratıyor. Leke giderme özelliği de bulunan Niacinamide, hem sivilceyi hem de izlerini tamamen yok ediyor. Ayrıca cilt üzerinde iltihap birikmesini önleyerek ciltte yeni sivilce oluşumunu engelliyor.
Aktif bir bileşen olan retinol, asitlerle birlikte kullanıldığında cilde zarar verebilir. Bu nedenle cilt bakım rutininde, iki farklı üründen biri seçilmelidir. Hyaluronik asidin AHA ve BHA' lar ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri