Azerbaycan vatandaşlığı alabilmek için daimi oturma iznine sahip olma şartı aranıyor. Azerbaycan'da daimi oturma izni 5 yıl süreyle veriliyor ve eğer kişi ikamet etmeyi sürdürmek istiyorsa 5 yıllık sürenin bitiminden 3 ay önce ilgili kurumlara başvuru yapması gerekiyor.
Azerbaycan vatandaşları yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı alabilirler. Türk vatandaşlığını iki farklı yöntemle elde etmek mümkündür. Birinci yöntem, en az $400.000 değerinde gayrimenkul satın almak ve en az 3 yıl boyunca elde tutmaktır. İkinci yöntem ise en az 50 kişiyi istihdam eden bir yatırım yapmaktır.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
1. VATİKAN. Vatikan'da yalnızca ülkede veya Roma'da kardinal olarak çalışanlar, ya da Katolik Klisesi'nin resmi çalışanı olarak görev yapanlar vatandaşlık alabiliyor.
Birçok ülke, kolayca vatandaşlık alabilmeniz için birçok fırsat sunar. İngiltere, Yunanistan, Dominika, Kanada, Malta, ABD, Bulgaristan, Tayland, Güney Kıbrıs gibi birçok ülke yatırım yoluyla vatandaşlık veriyor.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
“Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde; Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beridir evli olmak.
Suriyeli bir yabancının Türk vatandaşıyla evlenmesinde herhangi bir yasal engel yoktur. Suriyeli yabancının vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesi için ise yukarıda da belirtildiği gibi öncelikle bir ikamet izni alması gerekmektedir.
Bu nedenle ülkemizde bulunan Suriyelilerin devlet memuru olmaları mümkün değildir. Suriyeli çocuklar Türk vatandaşı yapılıyor. Türk Vatandaşlık Kanunu'na göre Türk vatandaşı anne veya babadan doğan çocuk doğrudan Türk vatandaşlığı kazanmaktadır.
Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurusunun uygun (makül) bir sürede tamamlanması, verilen evrakların eksiksiz olması durumuna bağlıdır. Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için istenen evrakların eksiksiz sunulmasının ardından bu süreç 1 ile 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır.
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan vatandaşı olursa çifte vatandaşlık alabilir mi? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanıması durumunda, Azerbaycan vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmeleri halinde hem Türk hem de Azerbaycan vatandaşı olabilirler.
İkamet izni başvuruları, yabancının ülkeye girişini takiben internet üzerinden yapılmaktadır. Kişinin dış temsilciliklerden kalış amacına uygun bir vize almış olması ve bu vize ile ülkeye giriş yapması gerekmektedir. Ardından internet üzerinden ön kayıt formları doldurularak başvuru gerçekleştirilmektedir.
Azerbaycan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 72. sıradadır. Azerbaycan pasaportu sahipleri, 69 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 160 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Rusya vatandaşlığı için öncelikle Rusya geçici oturum izni alınmalıdır. Ardından Rusya ikamet tezkeresi alınmalı ve daha sonra gerekli şartlar yerine getirildiğinde Rusya vatandaşlığı alınabilir. Rusya vatandaşlığına geçiş için en önemli ve hızlı yol bir Rusya vatandaşı ile evlenmektir.
Avrupa'da çifte vatandaşlığın yasak olduğu ülkeler arasında Almanya'nın yanı sıra AB üyesi Hollanda, Avusturya, Estonya, Bulgaristan, İspanya, Letonya ve Litvanya'ya ek olarak Ukrayna ve Norveç de bulunuyor.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Yatırımcılara Bulgaristan'da oturum izni imkânı
Yatırımcılar İçin Vatandaşlık : Bulgaristan'da 512 bin Euro'luk yatırım yapan Türk vatandaşları Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı elde edebiliyor.
Hollanda Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır? 18 yaşından büyük T.C. vatandaşları 5 yıl süre ile Hollanda'da ikamet ettikten sonra Hollanda vatandaşlığı başvurusu yapabilirler. Bu 5 yıllık ikamet izni, süresiz oturum izni veya geçici oturum izni mahiyetinde olabilir.
Yatırım Yoluyla Vatandaşlık
Genellikle en az 250.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapılmalı ve bu yatırım en az 5 yıl boyunca sürdürülmelidir. Bu süre sonunda, oturma izni vatandaşlık hakkına dönüştürülebilir. Yatırımın sürekliliği ve yatırımcının Yunanistan'da belirli bir süre yaşaması gerekmektedir.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
En az 6 yıl İngiltere'de bulunmuş olmanız ve bu 6 yılın son yılında İngiltere'de sürekli oturum (indefinite leave to remain – ILR) iznine sahip olmanız. İngiltere vatandaşlığı sürekli oturum, doğumda kayıt olma ve yerleşik yaşam gibi çeşitli yollarla da elde edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri