Vize muafiyeti ile Türkiye'ye giriş yapan Azerbaycan vatandaşlarının kalış hakkı, her bir seyahat için 30 gün ile sınırlandırılmıştır. Ülkeye her girişlerinde 30 günü geçirmemek kaydıyla 180 gün içerisinde toplam 90 gün kalış hakları vardır.
Vize muafiyeti çerçevesinde Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye'de 30 gün kalma hakkı bulunmaktadır. Seyahatleri 30 günü geçmemek kaydıyla 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmalarına izin verilir.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Azerbaycan vatandaşlarının oturum süresinin dolmasına altmış gün kalmasından itibaren oturum izni uzatma başvurusunda bulunmaları gerekir. Uzatma başvurusu, her durumda oturum izni süresi dolmadan önce yapılmalıdır.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
İlgili 45 soru bulundu
Vize ihlali ve kaçak kalma durumunda yabancılara para cezasının yanı sıra 1 ay ile 5 yıl arasında ya da süresiz Türkiye'ye giriş yasağı kararı verilmektedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan vatandaşı olursa çifte vatandaşlık alabilir mi? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanıması durumunda, Azerbaycan vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmeleri halinde hem Türk hem de Azerbaycan vatandaşı olabilirler.
Doğum yoluyla Türk vatandaşlığı elde etmek Azerbaycan vatandaşları için başlıca yollardan biridir. Türkiye topraklarında doğan Azerbaycan vatandaşları Türk vatandaşlığı alma hakkına sahiptir. Aksi kanıtlanmadıkça, Türk topraklarında doğduğu iddia edilen 12 yaşın altındaki her Azeri çocuk Türk vatandaşı olabilir.
Azerbaycan vatandaşları, Azerbaycan'dan çalışma izni için ilk başvurularını, Azerbaycan'daki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine yaparlar. Bu başvuru esnasında Türkiye'deki işverenle imzalanmış iş sözleşmesini (veya atama/görevlendirme yazısını) temsilciliğe ibraz ederler.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
Türkiye'den yapılacak başvurularda oturma izni için yapılacak ilk başvuru online sistem olan e-ikamet üzerinden yapılır. E-ikamet başvuru ön başvuru niteliğinde olup, ikamet izni almak için ikamet etmek istenilen yerdeki Göç İdaresi Müdürlüğü'nden randevu alınmasını sağlamaktadır.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana vizesiz gidebilir ve her gidişte 90 gün kalabilirler. Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycan'a 30 günlük giriş vizesi ile gidebilirler.
Türkiye'ye çalışmak için gelecek olan Azerbaycan vatandaşlarının öncelikle, bir işverenle anlaşıp aralarında iş sözleşmesi düzenleyip imzalamaları gerekmektedir. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan veya daimi ikamet ettikleri 3.ülkede bulunan dış temsilciliklerine giderek çalışma izni başvurusu yapabilirler.
Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.
195 ülke vatandaşı Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmektedir. Kanuni kısıtlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den gayrimenkul alabilecek ülkeler şu şekilde sıralanabilecektir: Almanya. Azerbaycan.
Değerli ziyaretçimiz, Yabancıların Evlilik İşlemleri sayfamıza hoş geldiniz. Yabancı uyrukluların Türkiye'de gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, gerekse yabancı uyruklu biriyle evlenmesinde hukuken bir engel bulunmamaktadır.
madde metni aynen şöyledir; “Türkiye`de bir Türk vatandaşı ile bir yabancı veya aynı devlet vatandaşı olmayan iki yabancı ancak yetkili Türk evlendirme memuru önünde evlenebilirler. temsilcilikleri önünde evlenme yapabilecekleri gibi Türk makamları önünde de evlenebilirler.
Çifte vatandaşlık hakkı alan kişiler farklı ülkelerin kültürü ile kaynaşır, bu da özellikle çocuklarınızın kültürel gelişiminde önemli rol oynar. Çifte vatandaşlığın en önemli avantajları ise; her iki ülkeden de emekli olma, kamu ve eğitim hizmetlerinden yararlanma olarak sıralanabilir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri