B2 Turistik ve Aile Ziyareti Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar. Amerika Vize Başvuru Formu (DS-160)- Formun İngilizce olarak online doldurulmuş olması gerekmektedir. Pasaport -Seyahat tarihinden sonraki 6 ay süresince geçerliliği olmalı. Başvuru sahibi daha önce ABD vizesi işlenen pasaportlarını da sunmalıdır.
Amerika'ya turistik gezi ve eğlence amaçlı yapılan ziyaretlerde, B2 vizesi kullanılmaktadır. B1 ve B2 vizeleri bazen birbirine karıştırılmaktadır. Eğer Amerika'ya yapacağınız kısa ziyaret bir iş yürütmek üzerineyse ya da işiniz ile ilgiliyse B1 İş Vizesi kullanmalısınız.
Diyorsanız aşağıdaki içeriğimizden faydalanabilirsiniz. Vize ücretleri başvuru öncesinde kredi kartı ile online olarak ödenmekte ve B1/B2 vize kategorisi için 2022 yılı vize ücreti 160 USD'dir, nakit ödeme kabul edilmemektedir.
B2 turist vizesi ile ABD'de maksimum 6 ay kadar kalabilme hakkınız bulunmaktadır. Ancak şunu unutmamalısınız, Bazı durumlarda ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi size 6 aydan daha kısa bir ülkede kalış süresi verebilir.
Kısa Süreli ABD Seyahatleri için B1/B2
B1/B2 (ABD Turist Vizesi) kategorisindeki vize türü, kişi lerin ABD'ye gitme amacına göre verilir. Birbirinden farklı amaçlara hizmet eden bu kodlar, iş seyahati, tedavi ve turistik seyahat amaçlarını kapsar.
İlgili 37 soru bulundu
Amerika Ziyaretçi Vize Kategorileri; Mesleki Toplantılar, Seminer veya Konferanslara Katılım dahil olmak üzere İş Seyahati, (B1 Vizesi) Turistik ve Kültürel Amaçlı Tatil Seyahati veya Aile Ziyareti ile Tıbbi Tedavi Konularında Ziyaret (B2 Vizesi)
B2 Turistik ve Aile Ziyareti Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar. Amerika Vize Başvuru Formu (DS-160)- Formun İngilizce olarak online doldurulmuş olması gerekmektedir. Pasaport -Seyahat tarihinden sonraki 6 ay süresince geçerliliği olmalı. Başvuru sahibi daha önce ABD vizesi işlenen pasaportlarını da sunmalıdır.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
ABD'ye girerken yanınızda en fazla 10.000 USD veya eşdeğer bir meblağ nakit para taşımanıza izin verilir. Yanınızda 10.000 USD'den daha fazla para taşıyabilmeniz için CBP yetkilileri ile görüşmeniz ve FinCEN Form 105 doldurmanız gerekir.
B-2 Vizesi: Turistik Vize ve Eğlence Vizesi
B-2 vizesi almak isteyen kişilerin kendi ülkelerinde iyi bir konumda olmaları ve ABD'ye gezi veya vize kapsamındaki diğer faaliyetlerle ilgili gelebilmek için yeterli miktarda maddi varlığa sahip olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.
Vize ücreti, 7 Temmuz 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile zamlandı. Maktu harç tutarı yüzde 50 artırılırken 10 yıllık pasaport 5.444 TL oldu. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı olarak maktu harç tutarına yüzde 50 oranında zam geldi.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Son olarak G5 tipi vize ise tüm G tipi vize gruplarının ( G1,G2,G3 ve G4) kapsadığı vize sahiplerinin; hizmetçileri, uşakları veya kişisel asistanlarını kapsamaktadır.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Vize başvurları için vadesiz banka hesaplarının kullanılması gerekir. Banka hesabında bulunan altın ve döviz hesapları ek gelir belgeleri olarak sunulabilir.
ABD vizesine başvuracak ve düzenli geliri resmi evrakla kanıtlayamayan ya da geliri olmayan yani işsiz ve çalışmayan kişiler de Amerika'dan vize onayı alabilirler.
Başvuru için tüm şartların yerine getirilmesi de gerekir. Çekilişle verildiği için İngilizce bilmek başvuru için belirtilen şartlar arasında değildir.
Son dört (4) sene içinde biten veya bitecek Amerika vizesi olan kişiler, yine aynı vize için başvuru yapacaksa genellikle mülakata gitmeden Amerika vizesini yenileyebilmektedir. Bu durumun kesinliği ancak başvuru esnasında öğrenilmektedir. Vize yenilemesi için tekrar yeni bir vize başvurusu yapılmaktadır.
Amerika´yı kısa süreli ziyaret etmek amacıyla, turist vizesi diğer bir adıyla ziyaretçi vizesi almak gerekmektedir. Turistik gezi amacıyla ABD´ye gitmek isteyenler B2 vizesi ile seyahat düzenleyebilir. Ayrıca akraba ve aile ziyareti yapmak için de bu vize türünü kullanabilirsiniz.
G1: Özellikli mesleklerde çalışan geçici işlere ve mankenlere verilen geçerli vize türüdür. G2: Sağlık çalışanları konusunda sıkıntı çekilen yerlerde 3 yıldan az kalacak hemşirelere verilen geçerli vize türüdür. G3: Mevsimlik tarım işçilerine verilen geçerli vize türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri