Kuzen: F. Teyze, dayı, hala veya amcanın erkek çocuğu, erkek yeğen, böle.
Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir. Aynı şekilde bahsi geçen kimse de kendi kuzenlerinin kuzenidir. Bazı yörelerde, özellikle küçük yaştaki kuzenler yeğen olarak da tanımlanırlar.
Kuzen oluyor, benım babamın halasının kızına ben kuzenım dıyorum.
Doğrulanmış Cevap
Cevap; Kizenimiz olmaktadır. Halamızın, teyzemizin veya da dayımızın çocukları kuzenimiz olmaktadır. Akraba nedir? Akraba bizim anne ve babamızın kanından olan, onların annesi, babası, abisi, ablası v.b kişilerde bizim akrabalarımızdır.
Doğrulanmış Cevap
Babamın kardeşinin çocuğu benim "kuzenim" olur. Açıklama: Babamın kardeşi veya amcası benim amcam olur, ama amcamız "emmi"'de diyebilir. Amcamızın çocuğuda benim "kuzenim" olmaktadır. Amcamın çocuklarına emmi çocuğunda diyebiliriz.
İlgili 16 soru bulundu
Türkçe'de “kardeş çocuğu” anlamına gelen ve yaygın biçimde amca, hala, dayı ve teyze çocukları için de kullanılan yeğen kelimesinin Arapça'da özel bir karşılığı bulunmayıp bunun yerine erkek veya kız kardeşin oğlu yahut kızı, ikinci grup yeğenler için de teyzeoğlu, amcaoğlu, teyze kızı, hala kızı gibi ifadeler ...
Amca, babanın erkek kardeşine verilen ad. Kişi, kendi amcasının yeğenidir.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, ✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur.
Kuzen: F. Teyze, dayı, hala veya amcanın erkek çocuğu, erkek yeğen, böle.
“Kayınbirader - Kayınço kime denir?” diye merak ediyorsan; damadın eşinin erkek kardeşine verilen isimdir. Erkekler, kendi aralarında bu kelimeyi çok kullanırlar. Hatta iyi anlaşan kayınço ve eniştelerin çoğu zaman beraber vakit geçirdiğine tanık oluruz.
Sual: Babanın hala ve teyzesi, kardeş çocuklarının torunları mahrem midir? Evet, mahremdir. Babanın hala ve teyzesi, bizim hala ve teyzemiz demektir.
Değerli kardeşimiz, Anne ve babanın dayısı veya amcası mahremdir. Bunlarla evlenmek caiz değildir. Kendi dayısı ve amcası hükmündedir.
Bacanak kime denir? Bacanak, damadın baldızının eşine verilen tabirdir. Hatta birden fazla baldız varda bunlar aralarında birbirlerine bacanak diye tabir kullanırlar. Gelinin kız kardeşleri varsa en çok duyacağız cümlelerden biri de '' Ooo bacanak nasılsın?'' olacaktır.
Amca, hala, teyze, dayı ile yeğen arasında evlenme engeli vardır. Ancak hala, dayı, amca, teyze olan üçüncü derecenin çocuğuyla evlenebilmek mümkündür. Halk arasında kuzen diye bilinen dördüncü derece hısımlık ile evlenilebilir; herhangi bir yasak konulmamıştır.
Hala oğlu TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Halanın oğlu veya çocuğu, halazade.
Kuzen kelimesi hala, dayı, amca ve teyze çocukları için kullanılmaktadır.
Halamın,teyzemin,dayımın çocuğu bizim kuzenimiz olur. Ben halamın,dayımın,teyzemin yeğeni olurum. Yani Cevap:Kuzen olacaktır.
Bu bağlamda kuzen çocuğu neyim olur sorusu gündeme gelmektedir. Kuzeninizin çocuğu için net bir kavram yoktur. Ancak çoğunlukla akrabalık olduğu için yeğen olarak kabul edilir.
Babamızın kuzeni bizim akrabamızdır. Babamızın kuzenine her ne kadar öz olmasa da bizden yaşça fazla büyükse ve erkekse "amca", bizden yaşça fazla büyük ve kadınsa " hala " diyebiliriz. Babamızın kuzeni bizim yaşımıza yakınsa ve bizden büyükse ona "abla yada abi" diyebiliriz.
Bir kimsenin hem anne tarafından hem de baba tarafından akrabaları onun kuzenleri olabilir. İki kişi arasında kuzenlik ilişkisi olabilmesi için bu kimselerin anne veya babalarının kardeş olması gerekir. Bu şekilde bu kimseler birbirlerinin "birinci dereceden kuzeni" olur.
Doğrulanmış Cevap. Cevap: Ablamın çocuğu benim "yeğenim" olur.
Yeğen kelimesi günlük hayatta da sıklıkla duyabileceğiniz bir akrabalık ismidir.
Baldız: Bir erkeğin karısının kız kardeşidir. Bacanak: İki kız kardeşle evlenmiş iki erkek birbirlerinin bacanağı olur, Kayınpeder veya kaynata: Gelin için damadın, damat için gelinin babasıdır.
Büyükanne, nine veya nene, bir kimsenin annesinin veya babasının annesi. Babanın annesine babaanne, annenin annesine anneanne de denir.
Teyze. Türkçede babanın kız kardeşine hala denir. Arabçada dayıya "Hâl" denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri