Polis olmak için bireyin sabıka durumuna bakılmaktadır. Babasının veya annesinin sabıka kayıtlarına bakılmaz. Polislik mesleği başvurusunda aile sicili değil bireyin kendisinin sicili önemli olmaktadır. Ailede sabıkalı bireyin olması kişinin polislik başvurusu yapmasına engel olmamaktadır.
Polis olmak isteyen adayların güvenlik soruşturması, aday ve varsa eşi için yapılmaktadır. Adayın kendisi ve eşi dışındaki akrabalarının işlediği suçlar Polis olmasına engel oluşturmamaktadır.
– Sır saklama yetisine bakılır. belirtilen bu polislik soruşturması konularına bakılarak polislik mesleğine giriş için son basamak olarak bu araştırmalardan olumlu geçilmesi gerekmektedir. Bu soruşturma sadece kişisel değil yakın akrabaları da etkileyen bir soruşturma gerçekleşecektir.
Sorun değil. Tecavüz-taciz, gasp gibi yüz kızartıcı suç olmadığı sürece sorun yok.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
Bu şartı sağlayanlar okula alınır ve mezun olur.
İlgili 15 soru bulundu
Bekçi, polis ya da asker olmak isteyen bireylerin belirtilen suçları işlememiş olması gerekmektedir. Diğer yandan söz konusu suçlara dair hükmün geri bırakılıp affa uğramış olmak da memurluğa engel olur. Adayların ve eşinin yukarıdaki suç kaydının olması da devlet memurluğuna engel olur.
Adli sicil arşiv kaydındaki bilgilerin silinebilmesi için alınan mahkûmiyet hükmünün cezası infaz edildikten sonra ilgili kişi hakkında memnu hakların iadesi kararı verildiğinde kaydın arşive alınma tarihinden başlamak kaydı ile 15 yıl geçtikten sonra adli sicil arşiv kaydı silinebilir.
Babanızın sabıkası, miras gibi çocuğuna intikal etmez!.. Rahat olmalısınız. Saygılarımla.. Suçlar kişiseldir.
Merhaba Arkadaşlar; Bu yazımızda “Babası hapiste olan polis olabilir mi?” sorusuna cevap vereceğiz. Arkadaşlar bunun cevabı EVET yani Polis olabilir. Kişinin babası, annesi, kardeşi vs. işledikleri bir suçtan dolayı “polis olmasına” engel değildir.
Polislik için güvenlik soruşturmasında kişinin içinde bulunduğu ortam dikkate alınarak” araştırma yapıldığı için güvenlik soruşturması aileyi kapsamaktadır. Bir diğer deyişle aileden dolayı kişinin güvenlik soruşturması olumsuz çıkabilir. Polis güvenlik soruşturmasında kardeşin etkisi de bulunmaktadır.
Polislik mesleği başvurusunda aile sicili değil bireyin kendisinin sicili önemli olmaktadır. Ailede sabıkalı bireyin olması kişinin polislik başvurusu yapmasına engel olmamaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ifadesine göre, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan kişiler ile verilen hapis cezasının süresine bakılmaksızın affa uğramış olsa dahi maddede sayılan suçlardan mahkûm olan kişiler devlet memuru olamamaktadır.
Re: Babamın yüz kızartıcı suçu beni etkiler mi? Evet etkiler. Babanızın yüz kızartıcı suçu başta başbakanlık, maliye hazine,içişleri, dışişleri kadrolarına alınmanızda büyük ihtimalle sorun yaratabilir.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir.
Sorun olmayacaktır. Eğer bu işi alamamanın tek sebebi bu konu olursa hukuki yollara bile başvurabilirsin. Güvenlik soruşturması senin ailenden ziyade senin herhangi bir suç ile bağlantın olup olmaması ile ilgilidir.
Kuruma giriş POMEM Giriş Yönetmeliği 5. Madde gereğince önlisans ya da lisans olmak suretiyle farklı alanlarda eğitim görerek mezunolan kişilerin başvurabilmesi öngörülmüştür. Dolayısıyla önlisans ve lisans mezunu olmayan kişilerin POMEM'e başvuru yapması mümkün değildir.
Yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararlarında da açıkça vurgulandığı üzere, 18 yaşından küçükken işlenen suçlar devlet memurluğuna yada kamu görevine engel değildir.
Öncelikle gerek polisliğe girişte aranılan şartlar arasında, gerekse de Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde otelde kalmak polisliğe engel olarak geçmemektedir.
Hakim savcı olamazsın zaten kardeşim babanın sabıkasından dolayı değil direk tepeden isimler geldiği için.
Uzmanlara göre kamuya girişte uygulanacak arşiv araştırmasında kişilerin devam eden ya da takipsizlikle sonuçlanan soruşturmalarına dair kayıtların incelenmesi hem keyfiliğe neden olabilir hem de memuriyete girişte engel olabilir.
Aileye bakılır mı? Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere “arşiv araştırmasında hiçbir şekilde ve en ufak bir surette aileye BAKILAMAZ”. Güvenlik soruşturmasında ise “genel kural” ailenin etkisinin olmayacağı yönündedir.
Adli para cezası ceza hukuku bağlamında mahkumiyet gibi adli sicil kaydına işleyen cezalardır. Para cezası ödenmediği sürece adli sicilde yer almaya devam eder. Adli para cezasına ilişkin ceza kesinleşmeden sonra sicile kaydedilir. Adli para cezası ödendikten sonra sicilden otomatik olarak silinmez.
Hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve hileli iflas suçları, Devlet sırlarını ifşa etme, terör eylemi gerçekleştirme ve insanları terör eylemlerine teşvik etme, kaçakçılık ve ihaleye fesat karıştırma gibi yüz kızartıcı suçlar kapsamındaki sabıkalarda arşiv kaydının silinmesi mümkün değildir.
1- Disiplin suçlarına ve sırf askerî suçlara ilişkin mahkûmiyet hükümleri adli sicil kaydında yer almaz. 2- Disiplin veya tazyik hapsine ilişkin kararlar adli sicil kaydına kaydedilmez. 3- İdarî para cezasına ilişkin kararlar adli sicil kaydında yer almaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri