Kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Ağrıyı hafifletmek için ilaç içermeyen ısı bandı gibi ürünler kullanabilirsiniz. Kas ağrısı şiddetlenirse ve dayanılamayacak hale gelirse, bir uzmana danışmanız gerekebilir.
Bazı kişiler kas ağrısını belli bir bölgede yaşarken bazılarında ise bütün vücutta görülebilir. Her yaş ve cinsiyette ortaya çıkan kas ağrıları, fiziksel aktivite yaptığınızda ya da rutininizi değiştirdiğinizde de yaşanabilir. Kas ağrıları 12 saat sonra ortaya çıkabildiği gibi 48 saate kadar da sürebilir.
Kas ağrıları, genellikle 72 saatte ortadan kalkar; ancak, 1 haftaya kadar sürebilir. Eğer dayanılmaz düzeyde ağrınız varsa; kaslarınızda sıradan hamlık ağrısı dışında bir gerilme hissediyor veya ağrı duyuyorsanız kaslara veya eklemlere yanlış bir hareket sonucu zarar vermiş olabilirsiniz.
Kas ağrısı tıp dilinde miyalji olarak adlandırılır. Vücudumuzun hemen hemen her yerinde kas dokusu bulunduğu için kas ağrısı son derece yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Aslında tüm bireyler yaşamlarında en az bir kez bu tür bir acı çekmiştir. Ağrılar çoğunlukla kısa sürede kendiliğinden geçer.
Kas gücü ve esnekliğinizin yaralanmadan önceki seviyelerine dönmesini bekleyin. Hafif bir yırtılama veya gerilme 10 gün ila 3 hafta arasında iyileşirken, hamstring gerilmesi gibi şiddetli bir gerilme için 6 aya kadar sürebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Bu konuda net bir süre belirtmek zor olsa da, araştırmalar genel olarak bir kasın 48-72 saat içerisinde toparlanabildiğini belirtmektedir. Öte yandan bir kasın bazı durumlarda 5-6 gün sonra dahi toparlanamadığını gösteren bazı çalışmaların olduğu da unutulmamalıdır.
Kas gerilmesi kişilerin ani hareketleri ya da aldığı darbeler sonucunda gerçekleşir. Gerilme meydana geldikten sonra ne kadar süreceği ise merak konusudur. Kas gerilmesi genel olarak 5 saat boyunca sürer. 5 saatten sonra uygulanan tedavi yöntemleri ile de kas gevşemeye başlar.
Fiziksel aktivite öncesi ve sonrası esneme hareketleri yaparak kas ağrılarının oluşumunu önleyebilirsiniz. Medikal masaj ve fizyoterapi kas ağrılarına en iyi gelen yöntemler arasındadır. Stres ve yoğun çalışma temposundan uzaklaşmak kronik kas ağrılarını hafifletmeye yardımcıdır.
Kas Spazmı ne kadar sürer? Kas spazmı genellikle birkaç saniye sürebildiği gibi bazı durumlarda dakikalar boyunca da kişiyi rahatsız edebilir.
Kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Ağrıyı hafifletmek için ilaç içermeyen ısı bandı gibi ürünler kullanabilirsiniz. Kas ağrısı şiddetlenirse ve dayanılamayacak hale gelirse, bir uzmana danışmanız gerekebilir.
Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Buna karşılık bazı araştırmalar sonucunda, ağrıyan kasın üstüne gitmenin kas gelişimini olumsuz etkilemediği yönünde bulgulara ulaşılmıştır. Her ne kadar ağrıyan kasla çalışmaya devam etmek zorlayıcı olsa da, vücut bu duruma adaptasyon gösterir.
Miyalji Tedavi Edilmezse Ne Olur? Kas ağrılarının ve sakatlıkların tedavi edilmemesi durumunda kişinin sosyal yaşantısında hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara neden olur. Ayrıca kas ağrısı farklı bir hastalığa bağlı olarak gelişmişse ve tedavi edilmiyorsa, ilerleyen sürelerde ciddi komplikasyonlar görülebilir.
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Kas Ağrısı Varken Spor Yapılır Mı? Kas ağrısı varken spor yapılabilir. Ancak, ağrınız olduğunda vücudunuza bir dinlenme süresi tanımanız gerekir. Çünkü vücut, uyku sırasında kendini çok daha iyi onarır.
Kas ağrısı vücudun çeşitli yerlerinde de ağrılar oluşmasına neden olabilir. Peki kas ağrısı nerelere vurur? Eller, kollar, bacaklar, boyun ve sırta kas ağrıları vurabilir. Bu durum ağrıyan kas bölgesiyle de ilişkilidir.
Dinlendirme : Sportif faaliyet durdurulmalı ve yaralanan bölge korunmalıdır. Bunun için atel veya ortez kullanılabilir. Buz : Her saat başı 20 dakika buz uygulanmalıdır. Kompresyon : Bandaj ve buz jelleri ile yaralanan bölge sarılmalıdır.
Ağrı, bir kas veya eklemin yaralanması veya aşırı çalışması ile ilgiliyse, aktiviteyi durdurun ve dinlenin. Etkilenen bölgeye bir buz torbası veya buz paketi uygulayın. Eğer gerekenlere sahip değilseniz, bir torba donmuş bezelye iyi yapabilir. Gerekirse ağrıyı azaltmak için ağrı kesici alın.
Kas yırtılmasının iyileşme süreci hasarın şiddetine göre değişiklik gösterir. Eğer hafif bir kas yırtılması meydana geldiyse burada iyileşme süreci 2 ila 3 hafta içerisinde değişiklik gösterir. Eğer kas yırtılması ciddi boyutlarda ise bu iyileşme süresi 6 haftaya kadar çıkabilir.
Kas ağrısı kasta ağırlık hissi, hassasiyet, sertlik, tutukluk, spazm,kramp,yanma hissi olarak belirebilir. Kas ağrısı genelde hastayı uykudan uyandırmaz.O kası kullanma ile ağrı artar. Enfeksiyon ve sıvı birikimi ön planda ise istirahatte de ağrı olur.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Kasta oluşan lokal kanamanın ve şişmenin en iyi tedavisi uygulanacak buz (soğuk kompres) ve kası istirahat halinde tutmaktır. Sıcak uygulama şişlik olduğu süre boyunca uygulanmamalıdır. Sıcak uygulanacak olursa şişlik ve ağrı artacaktır. Sıcak ve soğuk uygulama direk cilde uygulanmamalıdır.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Kas yırtılması belirtileri aşağıdaki gibidir;
Dokunma ile ortaya çıkan aşırı hassasiyet. Ciltte morluk ve şişlik. Hareket etmede kısıtlılık. Yaralanmanın olduğu bölgeye kramp girmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri