Havuç Suyu Ne Zaman ve Ne Kadar İçilmeli? Havuç suyu genellikle taze tüketilmesi tavsiye edilen bir sebze suyudur. Taze sıkıldığında sabahları içilebildiği gibi gün ortasında da tüketilebilen havuç suyu kürü, akşamları da içilebilir. Genellikle günde bir veya iki bardak içilmesi vücut için yeterli olur.
İbrahim Saraçoğlu'ndan havuç suyu kürü; 3 ay boyunca her gün akşam yemeğinden 2 saat sonra taze sıkılmış 1 bardak havuç suyu içilmelidir. 3 ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa tekrarlayın. Akşam yemeklerinden 2 saat sonra 1 bardak havuç suyu içmek alışkanlık haline getirilmelidir.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Havuç Suyu 80,00 kaloridir. Havuç Suyu içeriğinde 18,56 Karbonhidrat(g), 1,90 Protein(g), 0,30 yağ(g), 1,60 lif(g), 132,00 Sodyum(mg), 584,00 potasyum(mg), 48,00 Kalsiyum(mg), 38248,00 A Vitamini(ui), 17,00 C Vitamini(mg), 0,92 ve Demir barındırır.
Havuç suyu nasıl içilir? Havuç suyu hazırlarken sebzelerin taze olması çok önemlidir. Ayrıca taze sıkılmış portakal, elma veya greyfurt suyu ile havuç suyunu karıştırarak içebilirsiniz. Havuç suyunun bu saydığımız faydalarından yararlanabilmeniz içinse belli aralıklarla düzenli olarak içmeniz önerilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Kalp sağlığına iyi gelen havuç suyu, kan temizleyici özelliği sahiptir. Kanın vücutta dolaşımını hızlandırır ve zararlı radikallere karşı mücadele ederek damar tıkanıklığının önüne geçmeye yardımcı olur ve böylece kalbin daha sağlıklı çalışmasına imkan verir. Alzheimer üzerinde önleyici etkilere sahip olduğu bilinir.
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Havuçtaki şeker miktarı ise sizi korkutmasın. Yüksek miktarlarda tüketilmesi mümkün olmayan havuç kilo almanıza neden olmaz.
Beyin sağlığını korur: Düzenli havuç tüketimi beyindeki sinir hücrelerinde olumlu etkiler bırakır. Yaş ilerledikçe ortaya çıkan nörolojik hastalıklarda ve darbe sonrası oluşan beyin hücre hasarlarında havuç iyileştirici rol oynar.
Günde bir veya iki orta boy havuç son derece sağlıklıdır ve beslenme düzeninizin bir parçası olabilir. Daha fazlası beslenme çeşitliliğinizi engelleyebilir ve günde 8-9 havuçtan fazlası da çok fazla beta-karoten yüklemesine ve cildinizin turuncu renk almasına (karotenemi) neden olabilir.
İçeriğinde bulunan potasyum ve manganez sayesinde de kan şekerini dengelemeye yardımcı olarak diyabet riskini düşürür. Havuç suyu, içeriğinde bulunan bol miktarda K vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.
Her gece yatmadan önce içilen bir bardak havuç suyu güzel bir uyku sağlar. Aynı zamanda gün içinde çalışan dersleri hafızada tutar.
Havuçta çözünür ve çözünmez posa birlikte bulunur. Çözünür posa bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyip sayılarını arttırır. Çözünmez posa ise feçes (gaita) geçişini kolaylaştırarak kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Böylece havuç bağırsak sağlığı için de oldukça faydalıdır.
Havuç suyunu sabah kahvaltısından en az yarım saat önce aç karnına yahut gün içinde aç karnına içmek en sağlıklısıdır.
Havuçta bulunan potasyum cilt hücrelerini nemlendirip cildin kurumasını engeller. Havuç bol miktarda E vitamini içeriği ile cildi içeriden besleyip, onarır, siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller. Havuç C vitamini içeriği sayesinde cildin kolajen üretimini destekler. Cilt dokusunu yeniler.
Havuç: Beta-karoten açısından zengin olan havuç yumurtalıklardan yumurtlama (ovülasyon) oranlarını artırırken, oluşan hamileliğin düşükle sonuçlanma riskini de azaltıyor.
Cildi canlandırır, güzelleştirir. Yaşlanmaya bağlı oluşan ağrı ve sızıları havuç suyu içerek azaltabilirsiniz. Doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırır. Kemik bozuklukları ve osteoporoza karşı etkilidir.
Havuç depresyon riskini düşüren en iyi Beta-Karoten kaynağı. Daha çok sebzelerde bulunan Beta-Karoteni ıspanak, tatlı patates, pazı, balkabağı ve kavundan da alabilirsiniz.
Ayrıca kalorisi düşük bir besin. 100 gram havuçta en fazla 20-30 kalori kazanılabiliyor. Glisemik yükü eskiden sanıldığı gibi yüksek de değil. Bu nedenle kilo kontrolünü de kolaylaştırıyor. Havuç “çiğ” olarak yendiğinde kan şekerini “zıplatıp”, insülin dalgalanmalarına yol açmıyor, “kilo almanıza” da neden olmuyor.
Havuçta nişasta çok az bulunmaktadır. Önceleri glisemik indeksi yüksek olduğundan, havuçtan kaçınmak önerilirdi. Oysaki havuç, düşük-orta glisemik indeksi olmasına karşın glisemik yükü düşük bir besin olarak sınıflandırılmaktadır.
Çok fazla şeker içeren havuç suyu pankreasa fazla yüklenebiliyor. Aşırı tüketim olduğunda havuç suyu baş ağrısı, mide bulantısı ve kusmaya neden olabiliyor. Ayrıca havucun temel bileşeni olan beta-karoten fazla alındığında cilt renginde de değişiklikler gözlemleniyor.
HAVUÇ Yoğun A vitamini içerir. Kuvvetlendirir, güçlendirir ve cinsel gücü artırır.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri