Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır. Ağrının bu türü genellikle lokalize olmuştur ve tüm vücudunuzun bölümlerini etkileyen ya da sadece bir veya birkaç kası etkileyecek şekilde olabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. Masajdan sonra havlu bez ve streç filmle bacaklarınızı sarın ve dinlenmesine izin verin. Yağlı masaj da bacak ağrılarına iyi gelen yöntemlerdendir.
- Koşu, basketbol, voleybol, futbol, uzun zıplama gibi sporlarda, baldır kaslarının ani kasılması ve esnemesi şiddetli baldır ağrısına neden olur. - Romatizma, damar rahatsızlıkları, kas gerilemesi, soğuk algınlığı, MS hastalığı, kan dolaşımı gibi rahatsızlıklar da baldır ağrısına neden olur.
D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Kaslarda, bir veya daha fazla kas grubunda ağrı, batma, spazm, uyuşma, karıncalanma, çekilme, sıkışma tarzında şikayetler ile kendini gösteren ağrılı fibrozitlerin bulunduğu bir hastalıktır. Bu şikayetlere, özellikle sırt ve boyun bölgesinde olanlara, terleme ve üşüme de eklenebilir. Bacaklarda da üşüme sıktır.
Kas ağrısı vücudun çeşitli yerlerinde de ağrılar oluşmasına neden olabilir. Peki kas ağrısı nerelere vurur? Eller, kollar, bacaklar, boyun ve sırta kas ağrıları vurabilir. Bu durum ağrıyan kas bölgesiyle de ilişkilidir.
Kas ağrıları genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak nasıl ortaya çıktığı ve bu durumun altta yatan nedenlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kas ağrılarının uzun süreli devam etmesi ve kişinin yeterince dinlenmesine rağmen geçmemesi halinde profesyonel destek alınması gerekir.
İnsanın yaşamını olumsuz etkileyen bacak ağrısının altında yatan pek çok sebep olabilmektedir. Bacak ağrısı sorununda gidilmesi gereken sağlık personeli Ortopedi doktorudur.
Ağrılar yaralanmaya veya sistemik hastalık sebebi ile oluşan kas ağrıları genellikle ciddi bir durum olup tıbbi bakım gerektirmektedir. Bu ağrılar için genellikle ilk gidilmesi gereken doktor dahiliye bölümü uzmanları olmaktadır.
Kemik, eklem, tendon, sinir, kas ve damarlarda olan problemler ağrıya neden olabilir. Bunların dışında bacak ağrısı nedenleri bel fıtığı, diabet, huzursuz bacak sendromu, bacak arteriyel sisteminde darlık, bacak venöz damarlarında genişleme ve varis gibi hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
Kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Ağrıyı hafifletmek için ilaç içermeyen ısı bandı gibi ürünler kullanabilirsiniz. Kas ağrısı şiddetlenirse ve dayanılamayacak hale gelirse, bir uzmana danışmanız gerekebilir.
Fiziksel aktivite öncesi ve sonrası esneme hareketleri yaparak kas ağrılarının oluşumunu önleyebilirsiniz. Medikal masaj ve fizyoterapi kas ağrılarına en iyi gelen yöntemler arasındadır. Stres ve yoğun çalışma temposundan uzaklaşmak kronik kas ağrılarını hafifletmeye yardımcıdır.
Romatizma, eklem ya da kas ağrısı, şişlik, ateş ve eklem hareket açıklığının kısıtlanması gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bu tablonun yanı sıra zaman zaman halsizlik, kilo kaybı, kaslarda ve eklemlerde sertlik gibi aklınıza romatizmayı getirmeyecek belirtiler de yaşanabilir.
FMS'de en sık rastlanan şikayet kas ağrısıdır. Ağrılar genellikle boyun ve bel bölgesinde daha çok olmak üzere omuz, dirsek, diz ve ellerde fazlaca görülür. Vücudun bir tarafında duyulan ağrı, diğer tarafa nazaran daha az veya çok olabilir.
Bacak alt-ön yüzünde daha fazla olmak üzere ağrılı, kızarık şişlikler (uç vermez, sivilceye benzemez), romatizma belirtisi olabilir. Bazen deri altındaki ağrısız şişlikler de basit bir yağ bezesi olabileceği gibi iltihaplı romatizma belirtisi (gut tofüsleri, romatoid nodüller, sarkoidoz nodülleri, gibi) olabilir.
B12 eksikliğinin diğer belirtileri
Kas krampları ve kas güçsüzlüğü. B12 eksikliği motor ve duyusal sinir fonksiyonlarını olumsuz etkileyerek kas kramplarına ve güçsüzlüğe neden olabilir. Denge sorunları. Ataksi veya bozulmuş denge ve koordinasyon, B12 eksikliğinden kaynaklanabilecek nörolojik bir semptomdur.
D vitamini eksikliğinin belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte, eklem ağrısı, yorgunluk, kas ağrısı ve zayıflığı, kemik ağrısı, uyuşma ve düşkün ruh hali en tipik belirtilerdir. D vitamininin özellikle eklem ağrısı ve osteoartirit (kireçlenme) ile ilişkisi olduğuna dair araştırmalar bulunduğunu belirten Prof.
Betül Mercan, D vitamini eksikliğinin ve fazlalığının psikolojik ile fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra kas-kemik ağrılarına da neden olabileceğine dikkati çekti.
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Dolayısı ile sağ ve sol kalçadan bacağa vuran ağrı genelde sinir yolu boyunca ilerleyen ağrı anlamına gelen siyatik kaynaklıdır. Siyatik sinir, kalçalar boyunca ve her bacaktan aşağı doğru hareket eder. Daha çok fıtıklaşmış bir disk veya aşırı kemik büyümesinin sinirin bir kısmına baskı uyguladığında oluşur.
Baldırdaki kas krampları genellikle şiddetli ağrılı olarak tarif edilir ve sertlik ve görünen bir düğüm ile ilişkili olabilir. Her ne kadar kasın kontrolsüz bir şekilde kasılması genellikle kısa ömürlü olsa da, bazen günlerce sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri