Kasık ağrısı, travma veya yaralanma, tümörler, enfeksiyonlar, fıtıklar nedeniyle ortaya çıkabildiği gibi, kasık dışındaki bölgelerden de kaynaklanabilir. Örneğin, bacaktaki kasların veya tendonların yaralanması kasık bölgesinde hissedilen bir ağrıya neden olabilir.
Kadınlarda görülen kasık ağrısının en yaygın nedeni üreme sistemine ilişkin yumurtlama gibi olağan bir durum olabilir. Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da bu ağrının sebepleri arasındadır.
Kasık ağrınız sakatlanma ya da benzeri nedenlerle oluşmuşsa en önemli tedavi yöntemi dinlenmektir. Ortalama 2 ile 4 hafta kadar dinlenerek basit ağrılarınızı iyileştirebilirsiniz. Uzman önerilerine göre kasık ağrılarının tedavisinde spor ve benzeri fiziki aktivitelerden uzunca bir süre uzak durmanız gerekir.
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
İlgili 20 soru bulundu
Kemik, eklem, tendon, sinir, kas ve damarlarda olan problemler ağrıya neden olabilir. Bunların dışında bacak ağrısı nedenleri bel fıtığı, diabet, huzursuz bacak sendromu, bacak arteriyel sisteminde darlık, bacak venöz damarlarında genişleme ve varis gibi hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür. Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır.
Kasık, karın ve uyluk arasındaki bölgeyi ifade eder. Karnın bitiminden başlayan kasık bölgesi bacakların başladığı kısım ile sonlanır. Bacak kasık ağrısı, bu bölgede oluşan en sık şikayetler arasında yer alır.
Kasık ağrısı, iç uyluk, üst uyluk ve alt karın bölgesinin birleştiği yerde oluşan ağrı olarak tanımlanmaktadır. Kasık ağrısı genellikle tek bir nedene bağlı gelişen bir şikayet değildir. Bu duruma yol açan pek çok sebep bulunmaktadır.
Kadınlarda Kasık Ağrısı
Üreme çağındaki kadınlarda, genç ya da menopoza girmiş kadınlara göre, kasık ağrılarına daha sık rastlanır. Üreme sisteminde yer alan yumurtalıklar, tüpler veya rahim gibi organlarda oluşan sorunlar ya da hastalıklar kasık ağrılarına yol açabilir.
Vajina kaslarının kasılması ağrıya neden olabilir. Fiziksel nedenler arasında vajina girişindeki enfeksiyon, mantar ağrı nedenidir. Rahim ağzı yaraları , vajinitler, endometrit, pelvik enflamatuar hastalıklar ilişki sonrası ağrı nedenidir. İlişki sırasında vajinanın kuru olması kasık ağrısı nedenidir.
Kasık ağrısı yaşayan kişiler hastanelerin Genel Cerrahi Bölümüne başvurur. Genelde burada yapılacak olan teşhis ile birlikte tedavi ele alınır. Ancak farklı sorunlara bağlı olarak bu konuda üroloji devreye girebilir. Genel Cerrahi bölümü üzerinden üroloji bölümüne sevk yapılır.
Kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Ağrıyı hafifletmek için ilaç içermeyen ısı bandı gibi ürünler kullanabilirsiniz. Kas ağrısı şiddetlenirse ve dayanılamayacak hale gelirse, bir uzmana danışmanız gerekebilir.
Güçlü bir antioksidan olan C vitamini kas-iskelet sisteminde kemik yapıcı, kıkırdak yapıcı özellikler göstermektedir ve eksikliği bel, boyun, bacak ağrıları ve omurga ağrılarına iyi gelmektedir.
Gebe olan ya da olmayan bir kadın da büyük yumurtalık kistleri bacağa vuran ağrı meydana getirebilir. Tam kabul edilmiş bir tanımı olmasa da 3-6 aydan uzun süren ya da 6 ay ataklar halinde veya 3 ay kalıcı kasıklarda ve karında ağrı olması durumunda, bu tür olguları kronik pelvik ağrı (KPA) diye tanımlamaktayız.
Kasık ağrısı, karın bölgesinin en alt kısmında sağ ve sol tarafta bacakların başladığı alanın sınırında görülen bir ağrıdır. Kasık ağrıları için; genel cerrahi, fizik tedavi, üroloji ve ortopedi bölümlerine gidilmesi gerekmektedir.
Kasık ağrısı birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında kasık bölgesinde bir yaralanma, kasık bölgesinde bir enfeksiyon, karın bölgesinde bir sağlık problemi veya ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Eğer kasık ağrınız sürekli veya şiddetli ise, bir doktora başvurmanızı öneririm.
Akut Kasık Ağrıları
Tedavi edilmezse şiddetlenme eğilimi gösterirler. Örneğin: Dış gebelik, Akut Apandisit, Yumurtalık Kisti yırtılması gibi. Bu ağrıların acilen nedeni bulunmalı ve tedavisi yapılmalıdır.
Karın, bel ve kasıklarda ağrı görülmesi; adet dönemi harici geçmeyen karın ağrısı, rahim ve yumurtalık kanserlerinin belirtisi sayılabilecek bulgulardır.
Sodyum ve potasyum vücudumuzun temel mineralleridir. Herhangi bir nedene bağlı olarak potasyum veya sodyum eksikliği olduğunda vücutta yorgunluk, halsizlik ve kas ağrıları olabilir. Ayrıca kol ve bacaklar başta olmak üzere vücudun farklı bölgelerinde kramplar ortaya çıkar.
Kaslarda, bir veya daha fazla kas grubunda ağrı, batma, spazm, uyuşma, karıncalanma, çekilme, sıkışma tarzında şikayetler ile kendini gösteren ağrılı fibrozitlerin bulunduğu bir hastalıktır. Bu şikayetlere, özellikle sırt ve boyun bölgesinde olanlara, terleme ve üşüme de eklenebilir. Bacaklarda da üşüme sıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri