Bacak hacamatının faydaları Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir. Bacak hacamat noktaları arasında üst bacak bölgesi ve baldır bölgesinin ön ve arka kısımları sayılabilecektir.
Baldırların ve kalçaların yan taraflarında yapılan hacamat , özellikle kadınlar için menstrüasyonun temizlenmesine yardımcı olur. Baldır ve diz çukurluğu vücut yükünden kaynaklanan ağrıyı en aza indirmek ve kas ağrısını gidermek için çok faydalıdır.
Tembellik, yorgunluk, stres ve halsizlik durumlarında sırt bölümüne, Sırt ağrısı, bel ağrısı durumlarında sırt ve omuz bölgelerine, Bacak ağrısı ve huzursuz bacak için bacaklara uygulanır.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
İlgili 41 soru bulundu
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Kılcal damarlarında tıkanıklık olanlar, kalp damar rahatsızlığı olanlar mutlaka hacamat yaptırmalıdır.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
En az 2 saat uyunmamalıdır.Uygulama sonrası en az 12 saat geçtikten sonra duş alınabilir.Hacamat sonrası enaz bir gün ideali 3 gün daha hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.Uygulama sonrası 24 saat cimadan,ağır spor ve yorucu fiziksel işlerden kaçınılmalıdır.Uygulamanın yapıldığı gün bol su içmek,hafif çorba veya ...
Hacamattan sonra 24 saat gerekmedikçe banyo yapılmamalı, mutlaka banyo yapılması gerekirse ılık suyla banyo yapılmalıdır. 6. Hacamat yapıldığı gün ağır işler yapmaktan kaçınılmalıdır. 7. Uygulama sonrası 24 saat cinsel perhiz yapılmalıdır.
Baş ağrısı (Migren), boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ense ve boyuna. Böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine. Fıtık ve sırt ağrıları olanlarda sırt ve omuz bölgelerine. Halsizlik, stres gibi rahatsızlıkları olanlarda yine sırt bölgesi.
Hormonal rahatsızlıklar, yavaş metabolizma, aşırı kilo: Kalp, karaciğer arkası ve sırttan mide ile bağırsak arkasına gelen noktalardan yapılır.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat tedavisiyle vücut, toksinlerden arındırıldığı için rahatlama ve ferahlama hissi yaşayacaksınız. Bu uygulama sonrasında dinlenmek ve vücudu yoran aktivitelerden uzak durmak gerekir. Uygulama sonra 12 saat duş alınması önerilmemektedir.
Bununla birlikte hacamatın aşağıdaki hastalıklarda etkili olduğu bilinmektedir. Kas iskelet sistemi ağrıları ve hastalıkları (bel fıtığı, boyun fıtığı, romatizma, omurga hastalıkları, osteoartrit, omuz ağrıları, diz ağrıları vb.)
Hacamat yaptırma öncesi ve sonrasında hayvansal gıda, süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi tavsiye edilmez. Nedeni vücutta proteinin sindirilme aşamalarının uzun olması ve vücudun enerjisini azaltmasıdır. Ayrıca proteinler kan dolaşım hızını yavaşlatır.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa sebep olabilir. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz, Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz, Dinç ve kuvvetli olanlar hariç olmak üzere, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaması daha uygundur.
Kan değerlerinde olumsuz değişimler meydana gelmemesi ve kan niteliğinin kötü etkilenmemesi amacıyla, trombosit düşüklüğü olan kişilerde hacamat uygulaması uygun görülmemektedir.
Hacamat hiçbir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri içinde hacamat hemen her türlü hastalığın tedavisinde rahatlıkla kullanılır ve fayda bakımından en üst sırada yer alır.
Yapılan bu tedavi sırasında bacak toplardamarlarında biriken kirli kanın dışarıya akıtılması için kullanılan bu canlılar hastaların geçici olarak rahatlamasına neden olmuştur. Bu geçici rahatlama nedeniyle pek çok varis hastası sülüklerin varisler için iyi olduğu sonucuna varmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri