Motosikletin veya anahtarının çalınması, poliçenin genel teminatlarına dahildir.
Trafik sigortası hatalı olduğunuz bir trafik kazası sonucunda üçüncü şahıslara verdiğiniz zararı karşılar; sigortalının aracında oluşan zararı karşılamaz. Bu nedenle çalınma riski sadece kasko sigortası ile güvence altına alınabilir. Trafik sigortası, çalınan araç için ödeme yapmaz.
Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.
Kasko yalnızca trafik esnasında meydana gelen kazalara karşı değil aynı zamanda çalınma ya da çalınmaya teşebbüs durumlarında da kullanıcıların maddi kaybını gidermeyi hedeflemektedir.
Ayrıca motor yanması, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza nedeniyle gerçekleşen zarar, yine kasko sigortası teminatları dahilinde değildir.
İlgili 33 soru bulundu
karşılamaz. kaza sonucu motor arızası olsaydı o zaman karşılardı. Eğer sorun kronikse, servisin başına ekşiyerek revizyon yaptırabilirsiniz.
Araba sahibinin insiyatifinde olan rutin bakım ve kontrollerin aksatılması sonucu oluşan motor yatak sarması kasko sigortası teminatları dışında kalmaktadır.
Kasko öder mi? Madde şu şekildedir;Araç anahtarının ek sözleşmede belirlenen haller sonucunda ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarların” poliçe teminat kapsamına alınabileceği kabul edilmiştir. Kasko poliçenize bakmak gerekir.
Kasko sigortası ana teminatları arasında yer alan çalınma veya çalınmaya teşebbüs durumunda sigortalının zararı poliçede yer alan teminat limitleri doğrultusunda karşılanır.
Peki, kasko hangi durumlarda hasarı karşılamaz? Kasko sigortası, motorlu olan araçların çeşitli durumlarda başına gelen durumlara karşı araç sahibini güvence altına alırlar. Genel olarak kaskonun karşıladığı hasarlar hırsızlık, hırsızlık girişimleri, kundaklama, yangın gibi durumlardır.
Kasko bir kaza ya da hasar yaşanması hâlinde aracı korumak maksadıyla yapılan sigorta çeşididir. Karşı tarafta oluşan hasarı değil yalnız kendi aracınızdaki masrafları karşılar. Çarpma, aracınıza çarpılma ya da hırsızlık gibi durumlar kasko kapsamındadır.
Kasko; trafik sigortasının aksine karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Böylelikle hem aracın hem de bütçen güvence altına alınmış olur. Kaza veya hasar durumlarında kasko sayesinde büyük maliyetlere katlanmak zorunda kalmazsın.
Kasko Pert Aracın Yüzde Kaçını Öder? Kaza sonrası yapılan ekspertiz ile aracın pert olduğu belirlenirse sigorta şirketi kasko poliçesinde belirtilen tutar kadar ödeme yapar. Ödeme yapılacak tutar, poliçede belirlenen tutardan yüksek olmayacak şekilde aracın piyasa değeri ile eşit tutulur.
Benzeri bir durum yaşamanız durumunda hiç zaman kaybetmeden güvenlik güçleri ile bu durumu paylaşmalısınız. Güvenlik güçleri yaptığınız çalıntı ihbarını motosiklet plakasına işledikten sonra olası bir çevirme durumunda hırsızı anında yakalayabilmektedir.
Motorsiklet zorunlu trafik sigortası, karşı tarafın aracına verilen maddi zararları karşılamanın yanı sıra ölümlü ya da yaralanmalı bir kazada (yayalar da dahil) meydana gelebilecek maddi-manevi tüm tazminat bedelini kapsamaktadır.
İsteğe bağlı olarak yaptırılabilen kasko sigortaları, aracınızda meydana gelebilecek bütün hasarları karşılamaktadır. Standart sigorta teminatının yanı sıra talep edilmesi halinde kasko poliçesine ek teminatlar eklenebilmektedir.
Çalınmış olan aracınız 30 gün içerisinde bulunamazsa, emniyet müdürlüğünden aracınızın bulunamadığına dair yazılı bir belge istemelisiniz.
Belgelerin eksiksiz olması ve hasarın tespitinden sonra 10 iş günü içerisinde kasko hasar ödemesi yapılır. Kasko şirketine hasar ihbarının yapıldığı ilk günden 45 gün içerisinde ise kasko hasar tazminatı şirket tarafından ödenmelidir.
İkame araç, kaza sonrasında aracın güvenli bir şekilde trafiğe çıkamayacak ölçüde hasar aldığı durumlarda verilmektedir. Eksper tarafından yapılan incelemeler sonrasında rapor hazırlanmaktadır. Poliçe sahibinin hasarlı aracının serviste kaldığı süre boyunca araç sahibine ikame araç hizmeti sağlanmaktadır.
Kaza sonrası hasarın zorunlu trafik sigortası ya da kasko sigortası tarafından karşılanabilmesi için kaza tespit tutanağı gereklidir.
Kasko Hangi Durumlarda Araç Verir? Kasko ikame aracın her türlü kaza ya da hasar sonucunda verilmeyeceğini belirtmekte fayda var. Bunun için aracınızın trafiğe çıkamayacak kadar hasar alması, 48 saat ve üzeri süre için onarıma ihtiyacının olması gerekir.
Motorun yatak sardığını anlamak aslında oldukça kolaydır. İlk belirti aracın kontrol panelindeki yağ ikaz lambasının yanmasıdır. Bu aracın motorunda yeterince yağ bulunmadığına işaret eder. Bu sorun çözülürse yatak sarması probleminin de önüne geçilebilir.
Bu şekilde duyulan motor yatak sesi motor yataklarının kullanım süresinin tamamlanmak üzere olduğunu gösterir. Motor yatak sarması halinde yapılabilecek tek şey; motorun rektefiye edilerek, motor yataklarının ve ilgili parçaların yenilenmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri