Açıldıktan sonra kaleminizi buzdolabının kapağında (2°C-8°C) 4 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Kalemi arabada ya da çok sıcak veya çok soğuk olabilecek bir ortamda bırakmayın. İçindeki ilacı ışıktan korumak için kalemin üzerindeki kapağı her zaman kapalı tutun. Seyahat talimatlarımızı okuyun.
İnsülin flakonu açıldıktan sonra mümkünse buzdolabında ya da 30 ºC'nin altında, oda sıcaklığında 28 gün saklanabilir (Hastanede kullanırken açtığınız tarihi üzerine yazınız ve açılmamış bir flakonu kullanırken son kullanım tarihini kontrol ediniz).
Eğer çalkalanan insülin kesik süt görüntüsünde(heterojen) ise bozuk kabul edilir ve bu insülin kullanılmamalıdır. Berrak insülinler çalkanmaz. Eğer zamanla berraklığı kaybolmuşsa veya sararmışa bu insülin bozuk kabul edilir ve kullanılmaz.
İğne uçlarını birden fazla kullanmamalıyız: İnsülin kaleminin ucuna taktığımız iğneler tek kullanımlıktır. İkinci üçüncü kullanımlarda canımızı acıtır. Bu yüzden bir kere kullandıktan sonra çöpe atmalıyız.
ve 30°C'nin altındaki sıcaklıkta veya buzdolabında (2°C - 8°C) 4 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabında saklayacaksanız, soğutucu bölmenin uzağında tutunuz. Dondurmayınız. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız!
İlgili 17 soru bulundu
Açıldıktan sonra kaleminizi buzdolabının kapağında (2°C-8°C) 4 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Kullanılmakta olan lantus 25°C'den fazla sıcaklıkta saklanmamalı ve soğuktan korunmalı- dır. 4 haftalık kullanımdan sonra insü- lin kalmışsa kartuş ya da önceden dol- durulmuş kalem atılmalıdır.
** 7 yaş altı hastanın kan şekeri 250-350 mg/dl arasında olduğunda 1 ünite , >350 mg/dl olduğunda 2 ünite fazladan insülin yapabilir.
İnsülin kullanılması için belirli bir kan şekeri seviyesi yoktur. İnsülin kullanma kararı hastadan hastaya göre değişir. Örneğin kan şekeri 250 olup hiçbir şikayeti olmayan bir hastada insüline gerek duyulmazken, kan şekeri 250 olup ciddi hiperglisemi bulguları olan bir başka hasta için insülin kullanmak gerekebilir.
Kristalize insülin gibi kısa etkili insülinlerde ise yemekten 30 dk önce yapılmalıdır. Hastanede yatan hastalar için yemeğin gecikme beraberinde hipoglisemi riskine karşı 20 dk önce yapılması daha uygun olabilir. Uzun etkili insülinler ise aç ya da tok farketmez bunlarda uygulanan zaman dilimi önemlidir.
İnsülin kalemi içindeki insülinler oda sıcaklığında bir ay, buzdolabında 3 ay saklanabilir. İnsülin 25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda uzun süre kalırsa bozulabilir.
İnsülin direnciyle pankreas,vücudun talepleri için artık yeterli insülin üretemediği ve daha sonra kan şekeri yükselene kadar daha fazla insülin üretir.
İnsülinin Muhafaza Edilmesi;
İnsülininizi serin tutması için muhafazalı bir taşıyıcı/çanta vb.içine koyunuz. Havayolu ile seyahat ediyorsanız insülin saklama kabını el bagajında taşıyın, böylelikle kaybolmasını engellemiş olursunuz. Araba ile seyahat ediyorsanız, insülini torpido gözünde ya da bagajda bırakmayın.
İnsülinleri Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir? Günümüzde tedavi amacıyla kullanılan ticari insülinlerin, birçok bakımdan birbirinden farklı özellikleri vardır. Elde edilen biçimlerine göre insülinler domuz, sığır, insan insülinleri (yarı sentez ve biyosentezle elde edilen) olarak isimlendirilir.
- İnsülin kalemindeki kartuşunuz +25 dereceye kadar olan oda ısısında 6 haftaya kadar bozulmadan kalır. - İnsülininizi (İnsülin kaleminizi) güneş ışığı altına, soba kenarına, kalorifer üstüne ve buzdolabının buzluk kısmına kesinlikle koymayın.
insülin dozundan 3 saat geçtikten sonra kan şekeri yüksekse (>180 mg/dl) ek doz insülin yapılabilir.
1 birim ünsilin 30 miligram kan şekeri düşürürken, 10 miligram düşürür hale gelir. Vücut bu durumla baş etmek için daha fazla insülin üretmeye başlar. Örneğin vücut, kan şekerini 80-100 arasında tutmak için 7-8 ünite insilün salgılarken, insülin direnci olanlarda bu oran 20- 30'a hatta 50'ye kadar çıkar.
Yaşın ilerlemesi diyabetiniz ortaya çıkış nedenini ve ortaya çıktığı yaşı değiştirmeyecektir. Bu nedenle Tip 1 diyabetlilerde bugünkü tıbbi imkanlara göre yapılacak en ideal ve doğru tedavi yöntemi insülin enjeksiyonu olarak kalacaktır.
Kırmızı kan hücreleri yaklaşık 2-3 ay aktiftir, bu nedenle test üç ayda bir yapılır. HbA1c yüksekliği, kanınızda çok fazla şeker olduğu anlamına gelir. Bu, gözleriniz ve ayaklarınızla ilgili ciddi sorunlar gibi diyabet ilişkili problemler geliştirme olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.
Tokluk kan şekeri için yemek yedikten en az 2 saat sonra yapılan ölçümde 140 mg/dL ve altındaki değerler normal kabul edilir. Değerler 140 ila 199 mg/dL arasındaysa prediyabet bulunabileceğini gösterir. 200 mg'nin üstünde çıkan değerlerde ise kişiye şeker hastalığı tanısı konur.
Tokluk Kan şekeri normal değeri; 1. saat 140 mg/dl, 2. saat 120 mg/dl veya altındadır. Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl seviyesinde veya üzerinde olması durumunda şeker hastalığı (diyabet) tanısı konur.
Normalde 70-100 mg/dl arasında değer olmalıdır.
LANTUS'un bazal insülin sağlamasının daha sürekli olması nedeniyle geceleri daha az ama çoğunlukla erken sabah hipoglisemisi beklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri