Bu nedenle PMYO, POMEM veya PAEM'e başvuran adayların dövmeleri sildirmesi gereklidir.
Vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder." Yukarıdaki yönetmelik maddesinde de belirtildiği üzere vücudun herhangi bir yerinde bulunan dövme, polis olmaya engel teşkil eder.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
Mülakat İçin Dövme Sildirme
Günümüzde meslek sahibi olmak için uygulanan mülakat yöntemlerinde, mülakata giren kişilerin vücutlarında kalıcı herhangi bir iz olmaması şartı aranıyor. Özellikle kalıcı yara izleri ve dövmeler, mülakat sırasında insanlara büyük oranda problem çıkarabiliyor.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde devlet memurluğuna alınacak kişilerde aranan genel ve özel şartlar sıralanmış olup söz konusu genel şartlar arasında memuriyete alınacak kişilerin vücudunda dövme olmasının veya vücuduna dövme yaptırmasının memuriyete atanmaya engel teşkil edeceğine yönelik bir ...
İlgili 36 soru bulundu
Kısaca tekrar etmek gerekirse, POMEM, PMYO, PAEM, PÖH, çarşı ve mahalle bekçiliği adayları için görünen dövme, yara ve silinmiş olmasına rağmen dövme kalıntısı engel teşkil etmektedir.
Resmi Gazete'de yayımlanan "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği"ne göre, görünmeyen dövme, yara izi ile belirli derecelerdeki kellik polisliğe engel olmaktan çıkarıldı.
Askerlik işlemleri sırasında dövme problem olmayacaktır.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Hiç evlenmemiş kadınların başvurabileceği Polis Teşkilatı'nın internet sitesinde genel tıbbi ve fiziksel testlerin yanı sıra bekaret testinin de tamamlanmış olması gerektiği yer alıyor.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Bu madde 2012 yılında değiştirilerek ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır” şeklinde düzenlenmiştir. Bu madde ile lazer tedavisi sonrasında polis olma önünde engel kalmamıştır. Adaylar lazer tedavisi sonrasında gerekli şartları karşılayıp polis olabilirler. Lazer tedavisi tüm polis adayları için serbestir.
“Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun yargı görevi yapan kişilere karşı işlenmesi halinde, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Lazer ile dövme sildirme işlemi sonrasında uygulanan bölgede herhangi bir iz ya da leke kalmaz. Silme işleminden sonra hafif gölgeler görülebilir. Zaman geçtikçe bu gölgelenmeler açılır ve iz belli olmaz.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma da yasaklandı.
Dövmesi olanlar sözleşmeli er olamayacak.
Yaz elbisesi giyildiğinde vücutta görünen bölgelerde 20 cm kare den büyük iz, yara ve dövme bulunmamalıdır. Görünmeyen yerlerde ise 50 cm kareden büyük yara, iz ve dövme bulunmamalıdır.
Anayasa kanunları arasında DÖVME yasak demiyor. Polislik ya da askerlik değil bu vücut kontrolü yapılsın.
Bordo bereli ve komandoların yaptırması aslında yasaktır.
Sınavdan çıkıp direkt dövme salonuna da gidebilirsin.
Fiyat, dövmenin büyüklüğü ve detaylarına göre değişiyor. Kapatan dövmeler: 400 TL'den başlıyor. Dövmenin alanına göre 584-2920 TL arasında da değişiyor. Yine dövmenin büyüklüğüne göre de 5-6 seans sürüyor.
Yasa Ne Diyor. Sağlık çalışanlarının ve memurların dövme ve pirsing yaptırma durumlarına ilişkin ülkemizde herhangi bir yasa ya da yönetmelik bulunmamaktadır.
Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri