Kalsiyum içeriği ile kemik gelişimini ve yoğunluğunu destekler. 65 yaş ve üzeri artan kalsiyum ihtiyacı için tercih edilebilir. Zengin mineral ve vitamin içeriği ile bağışıklığı güçlendirir. Kalp dostudur. Kolesterol içermez.
İnek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktozu içermemesi, özellikle laktoza alerjisi olanlar için, badem sütü büyük bir avantajdır. Lezzetli olduğu kadar düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyicidir.
Bu faydalardan ilki badem sütünün, içerdiği sağlıklı yağlar ve lif sayesinde koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Badem, kötü huylu kolesterolü düşürücü etkiye sahip olmaktadır. Sizleri tok tutmaya yardımcı olur. Bu sayede kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Badem sütü ne kadar içilmeli? Günde 1 bardaktan fazla tüketilecek badem sütü vücudun ihtiyacı olan mineral seviyesinin üstünde mineral alımına neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar günde 1 bardak badem sütü tüketmenin uygun olduğunu ifade ediyorlar.
Bademin besin değerleri
Ayrıca badem antioksidan olan E vitamini de içerir. Badem, tekli doymamış yağ ve lif, bunun dışında potasyum, magnezyum, demir, fosfor ve riboflavin (B2 vitamini) gibi önemli vitamin ve mineralleri de içerir. Badem iyileşmeye şöyle yardım eder: Tuzlu badem ve sıvılar rehidrasyonu artırır.
İlgili 38 soru bulundu
İçerdiği Omega-3 ile kalp ve damar sağlığını koruyan bademin faydaları saymakla bitmiyor. Cinsel güç kaybı yaşayanlara ilaç gibi etki eden badem, çiftlerin yüzünü güldürüyor. Erkeklerde cinsel isteksizliği bitiriyor.
Badem sütü, yoğun miktarda B vitamini içerir. Bu özelliği sayesinde kas gelişimine katkıda bulunur ve kasların daha güçlü olmasını sağlar. Badem sütü, inek sütüne göre çok daha hafif bir seçenektir. Az kalorisi sayesinde özellikle diyet yapanların tercih edebileceği en iyi seçenektir.
Hem hayvansal süt ürünleri gibi yüksek kalsiyum içeren hem %100 bitkisel olan bir ürün arayışındaysanız en iyi badem sütü markası diyebileceğimiz Alpro'yu mutlaka denemelisiniz. Alpro Şekersiz Badem Sütü, zengin mineral ve vitamin içeriğiyle en sağlıklı içecekler arasında bulunur.
Badem sütü inek sütüne göre daha kolay sindirilen bir süt türüdür. Lif oranı bakımından da ideal değerde olduğu için diyet beslenmesine oldukça uygundur. Bir su bardağı inek sütü yaklaşık olarak 146 kalori iken, aynı ölçüde badem sütü sadece 48 kaloridir. Bu nedenle kalori hesabı ile beslenenler için de uygundur.
YULAF SÜTÜ
Badem sütüne göre daha fazla protein, pirinç sütüne göre ise daha az karbonhidrat içerir. Alternatifleri badem veya soya sütü gibi ürünlere göre alerjenliği daha düşüktür.
İnek sütü fincan başına (240 mi) 233 mg fosfor ve 366 mg potasyum içerirken, aynı miktarda badem sütü sadece 20 mg fosfor ve 160 mg potasyum içerir. Badem sütü, böbrek hastalığı nedeniyle potasyum ve fosfor alımını azaltmaya çalışan kişiler için uygun bir alternatif olabilir.
Kalsiyum içeriği ile kemik gelişimini ve yoğunluğunu destekler. 65 yaş ve üzeri artan kalsiyum ihtiyacı için tercih edilebilir. Zengin mineral ve vitamin içeriği ile bağışıklığı güçlendirir. Kalp dostudur. Kolesterol içermez.
Badem sütü, görünüşte ve kıvamda inek sütüne benzerlik gösteren zengin kremsi sütlü beyaz bir sıvıdır, süt ve laktoz içermez. Hastalıklarla mücadele eden bir antioksidan olan E vitamini bakımından doğal olarak yüksektir. Bir bardakta günlük önerilen E vitamininin %50'sini karşılar. Cildi güneş hasarına karşı korur.
Bitkisel sütlerin laktoz ve kolesterol içermediğini vurgulayan Öten, "Bitkisel sütler, inek sütü veya diğer hayvansal sütler gibi laktoz içermediği için gaz, şişkinlik ve hazımsızlık yapmıyor. Kolesterol içermediği için ve yüksek miktarda doymamış yağ içeriği ile kalp damar sağlığını koruyucu etkisi var.
Badem Sütü
Bütün bademler uyku kalitesini artırabilir. Bununla birlikte badem sütü, melatonin ve magnezyum içeriği ile uykuyu teşvik eden hormon ve mineraller bakımından zengindir. Magnezyum, özellikle yetişkinlerde uyku kalitesini iyileştirebilir.
100 gram inek sütü 118 kaloridir ve 7 gram protein ilke 8,3 gram şeker içerir. 100 gram badem sütü 25 kaloridir ve 1 gram protein içerir. Şeker içermez.
Sindirim sorunlarına neden olmaz
Ancak badem sütü laktoz içermez ve şişkinlik, gaz gibi sorunlara neden olmaz. Tam tersine, içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır, kabızlık gibi sorunlara da iyi gelir.
**Badem sütü soya sütüne oranla daha az kalori içermesine rağmen protein değeri daha fakirdir.** 65 yaş ve üzerinde azalan kemik yoğunluğu nedeni ile artan kalsiyum ihtiyacını dengelemek açısından ve yavaşlayan metabolizmaları nedeni ile daha düşük kalori içermesi nedeni ile tercih edilebilir.
Düşük kalorili olması ve yağsız içeriği sayesinde diyetlerde kullanılabilir bir besin maddesi olarak öne çıkıyor. Ayrıca bağırsak florasının düzenlenmesi vücutta biriken toksinlerin ve ödemin atılmasına destek veriyor. Badem sütü birçok faydasıyla zayıflamak isteyenlerin tercihi oluyor.
İNEK SÜTÜ protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin. 1 su bardağı kadar inek sütünde 8 gram protein bulunuyor. Bunun yanı sıra kalsiyum ve D vitamini açısından da zengin olan inek sütünün en büyük dezavantajı laktoz içermesi.
Badem sütünü direkt olarak içebileceğiniz gibi bazı tariflere de ekleyebilirsiniz. Örneğin badem sütü ile bir kahve yapabilirsiniz. Özellikle Latte'ye çok yakıştığı bilinir. Muhallebi gibi sütlü tatlılarda inek sütü yerine badem sütü kullanabilirsiniz.
Kalsiyum kaynağı, D, B2 ve B12 vitaminli Alpro Badem içeceği laktoz ve gluten hassasiyeti olanlar, vegan ve vejetaryen beslenme şeklini seçenler, günlük beslenmesine keyif ve lezzet katmak isteyen sağlıklı yaşam tutkunları için eşsiz bir alternatif.
Seçenekler: 250 ml75,48 TL/lt. 1 lt63,95 TL/lt.
Alpro Badem Sütü, geleneksel süte alternatif bir üründür. Tatlı, yumuşak ve kremsi bir tadı vardır.
İnek sütü tüketemeyen veya tüketmemeyi tercih edenler için badem sütü bitki bazlı iyi bir alternatiftir. Badem sütü, inek sütüyle karşılaştırıldığında, protein, yağ ve karbonhidratlar ile mikro besinler açısından daha düşüktür, çünkü büyük ölçüde su ana bileşendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri