Badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Nemlendirici olarak kullanıma uygun olmasının yanı sıra, doğal bir makyaj temizleyici arayan kadınlar için de ideal bir tercih olabilir. Dönemsel koşullar nedeniyle vücutta oluşan çatlak görünümünü azaltmak için cildin farklı bölgelerine uygulanabilir.
Temiz cilt ve yüz üzerine birkaç damla saf ve doğal badem yağı ile masaj yapın. Cildinize sürdüğünüz badem yağını en fazla 30 dakika boyunca bekletin. Bekleme işlemi sona erdikten sonra durulayarak temizleyin.
Cilt Bakımında Kullanımı
İçeriğindeki E vitamini, ciltteki serbest radikalleri azaltarak yaşlanma belirtilerini azaltır. Ayrıca ciltteki kızarıklıkları ve tahrişleri hafifletir, sivilceleri azaltır ve cilt tonunu eşitler. Tatlı badem yağı, cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir veya doğrudan cilde uygulanabilir.
Uzun vadede etkili sonuçlar almak için badem yağı saç maskesini haftada 1 veya ayda birkaç kez olacak şekilde istikrarlı uygulamalısınız.
Gündüz ve gece kullanıma uygundur. Vücut yağı olarak mükemmeldir.
İlgili 28 soru bulundu
Yüzünüzü güzelce yıkayın. Elinize birkaç damla badem yağı dökerek yüzünüze sürün. Parmaklarınızla hafifçe ovalayarak yüzünüze sürün. En az 40 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Masaj yağı olarak tek başına ya da farklı bakım yağları ile birlikte kullanabilirsiniz. İçeriğinde badem yağı olan maske, krem gibi ürünleri yine topik olarak uygulayabileceğiniz gibi kapsül şeklinde de tüketebilirsiniz.
Duştan hemen sonra saç telleri nemli iken, 3-5 damla badem yağını, saç uçlarına masaj yapılarak sürülür. Durulamaya ihtiyaç yoktur, bu şekilde günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Birkaç damla kullanıldığından saç tellerinin yağlanması gibi bir durum olmaz.
Badem yağı, cildi çok iyi nemlendirir, yenilenmesine yardımcı olur ve parlak, canlı bir görünüm kazandırır. İçerisindeki zengin vitaminler, mineraller ve doğal asit dengesi sayesinde cildimiz için her zaman kullanabileceğimiz en uygun nemlendiricilerden bir tanesidir.
Güçlü antioksidan özellikleriyle ön plana çıkan, E vitamini içeriği ile kaş ve kirpik köklerinin beslenmesini sağlayan badem yağı, kaş ve kirpik dökülmelerini engelleyerek sağlığını korur.
Badem Yağı Cildi Güzelleştirir Mi? Tatlı badem yağı, cildi nemlendirmekte ve özellikle soğuk kış günlerinde cilt kuruluğunu engellemektedir. Bunun yanı sıra cilt tonunu eşitlemekte ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmayı sağlamaktadır. Hem yüz hem de vücut için aynı etkileri göstermektedir.
Tatlı Badem Yağı Cilde Nasıl Uygulanır? Tatlı badem yağının faydalarından yararlanabilmek için, öncelikle yüzünüzü yıkayın ve havluyla kurutun. Ardından badem yağını elinize damlatarak yüzünüze sürün ve masaj yaparak yayın. Badem yağını bir gece cildinizde bekletebilirsiniz.
Badem yağının içerisindeki E vitamini ve omega-6 yağ asidi, göz çevresindeki koyu halkaları önlemeye yardımcı oluyor. Kilo alıp verme ve gebelik sonucu oluşan çatlak oluşumuna karşı gösterdiği etki ile de adından söz ettiriyor. Son olarak, kadınlar için mükemmel bir makyaj temizleyici olarak kullanılıyor.
Yumuşak uçlu diş fırçası ile dudaklarını hafifçe fırçala ve durula. Son olarak da badem yağı sürebilirsin. Hem pürüzsüz hem de dolgun dudaklara sahip olmak istediğinde bu tarifi dene. 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçını karıştırıp ıslak dudaklarına sür. 5 dakika beklettikten sonra durula.
Tatlı badem yağı saçlarda kullanılacaksa, avuca dört beş damla yağ damlatılır ve saç diplerine masaj yapılır, 1-2 saat sonra yıkanır. El ve ayaklar için ya da yara gibi ciltte problemleri için ise, ilgili bölgeye bir iki damla yağ damlatılır ve masaj yapılır.
Yüzünüze nemlendirici olarak kullanabileceğiniz tatlı badem yağını duştan sonra vücudunuza da nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz.
Tatlı badem yağının komedojenik ölçeğindeki seviyesi 2'dir. Badem yağı, gözenekleri tıkamaz bu nedenle gece bakımında kullanılabilir ve tüm gece cildinizin yenilenmesini sağlamak üzere ciltte bırakılabilir.
Çünkü yağın ayakkabıları yumuşatma etkisi oldukça büyüktür. Hint yağı ve badem yağına ek olarak bir de vizon yağları da sert deriyi yumuşatmak için kullanılan bir yağ türüdür. Bunlardan herhangi biri seçilerek sert deri en kısa sürede yumuşatılmaktadır.
Lavanta yağı cilde uygulanabilir ancak doğrudan yüze sürülmesi önerilmez. Cilt tahrişi, kızarıklık veya hassasiyet gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca, saf lavanta yağı cildi kurutabilir. Bu nedenle, lavanta yağı yüz bakımı için kullanılacaksa, mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir.
Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini bulunur. Bu yüzden fazla kullanımı istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan en sık rastlananı ise tüylenmedir. E vitamini kıl köklerini besleyen bir vitamin olduğu için yüzde fazla kullanıldığında tüylenme sorununa sebebiyet verebilir.
Badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Nemlendirici olarak kullanıma uygun olmasının yanı sıra, doğal bir makyaj temizleyici arayan kadınlar için de ideal bir tercih olabilir.
Kaş bakımının ilk adımı kıl köklerini güçlendirmektir. Badem yağı, zeytinyağı vb. içerikler daha sağlıklı, dolgun ve sık kaşlara sahip olunmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kaşların uzaması da daha dolgun ve sık bir görünüm oluşturacaktır. Bunun için de argan yağı uygulaması önerilmektedir.
· Tatlı badem yağı kuru saçlar için harika bir saç bakım yağıdır. Direkt olarak uygulayabilir, ya da diğer baz yağlar, susam yağı, zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile karıştırıp saç bakımınız için kullanabilirsiniz.
Badem yağı günlük kullanım içinde uygundur ancak iki günde bir uygulamak daha iyi sonuçlar verebilir. Badem yağını sürerek uygulayabilirsiniz. Bu yağı saça, kirpiklere ve yüze rahatça uygulayabilirsiniz. Badem yağını kullanmaya başladığınız andan itibaren etkisini göstermeye başlayacaktır.
Özellikle ağız yoluyla tüketimi asla ama asla önerilmiyor. Kısacası, eğer badem yağı almak istediğinizde karşınıza tatlı badem yağı ve acı badem yağı şeklinde iki seçenek çıkarsa tatlı badem yağını seçmeniz doğru olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri