Önemli Hatırlatma! El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
İlgili 34 soru bulundu
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller, Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler.
Uçakla seyahat edecekseniz, uçuşunuzdan önce veya uçuş sırasında çok fazla parfüm kullanmamalısınız. Yasadışı olmamasına rağmen, yanınızda oturan kişilerde, özellikle de alerjileri veya astımı varsa, tahrişe neden olabilir ya da onları sinirlendirebilirsiniz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Kabin bagajına alınabilecek sıvılar için genel olarak ölçü dışında bir sınırlama bulunmuyor. 100 mililitreyi aşmayan sıvıları ve diş macunu gibi ürünleri yanınıza alabilirsiniz.
Yurtiçi Economy Class EcoFly uçuşlarında bagaj hakkı 15 kilogram, ExtraFly uçuşlarında bagaj hakkı 20 kilogram ve PrimeFly uçuşlarında da 25 kilogramdır. Yurtdışı uçuşlarda Business Class'ta bagaj hakkı 30 kilogram iken Economy Class yolcu bagaj hakkı 20 kilogramdır.
Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur. 100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz.
Makyaj malzemeleri uçak içine alınmayan eşyalar listesinde bulunmuyor. Uçakta sadece likit formdaki makyaj malzemeleri için kısıtlama bulunuyor. Yani fondöten, maskara, eyeliner, likit aydınlatıcı ve likit rujları yanına alırken dikkatli olmalısın.
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
Akıllı bagajların kabin bagajı olarak taşınması
Lityum iyon bataryalar, cihaz içinde olması şartı ile kabin ve kayıtlı bagajda 100 Wh'e kadar taşınabilir. 100 Wh-160 Wh arası kapasiteli max. 2 adet yedek batarya sadece el bagajında ve ambalajlı olarak taşınabilir. Kayıtlı bagajda taşınamaz.
* İlaçlar ve diğer tıbbi ürünler sıvı miktarlarına ilişkin kısıtlamalardan muaftır ancak bunların güvenlik taramasından geçmesi gerekir. Gerekli ilaçları (göz damlaları, burun damlaları vb.) hacim kısıtlaması olmadan ve şeffaf plastik bir torbaya koymadan uçakta taşıyabilirsiniz.
Saç düzleştirici, maşa gibi ürünler kabin bagajına değil kargo bagajına verilmelidir. Hiçbir türlü ateşli silah veya mühimmat kabin bagajında yer alamaz. El bagajında kimyasal ve toksin maddelerin bulunması da yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri