Çinli bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, sirkenin içeriğindeki asetik asidin bağırsaklar üzerinde olumlu etki gösterdiğini ve midedeki kalın bağırsak iltihabını azaltarak sindirim sistemini rahatlattığını ortaya çıkardı.
Organik alıç sirkesini salataya ya da içme suyuna katarak bağırsak hareketliliğini hızlandırabilirsiniz. Kabızlık gibi sorunların önüne geçmek için de alıç sirkesi tüketmeniz tavsiye edilir. Alıç sirkesi, bağırsakların hızlı çalışmasına yardım eden bir besin olarak evinizde yerini almalıdır.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
İlgili 39 soru bulundu
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Uygulama: Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz.
Karabiber, kimyon, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber bağırsakların çalışma hızını artırır. Zengin lif yapısı sayesinde bağırsakları temizleyen diğer besin ise keçiboynuzudur. Hem bağırsak temizliği hem de şişkinlik için en etkili çaylardan birisi rezene çayıdır. Tüm yeşil yapraklı sebzeler lif kaynağıdır.
elma sirkesini tavsiye ederim.
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Yatmadan önce elma sirkesi, ılık su ve zeytinyağı
Sirke çok iyi bir yağ yakıcıdır. Çünkü doygunluğu artırıp insüline ihtiyacı azaltır. Bu nedenle salata, çorba veya suyla karıştırarak günde maksimum 1 yemek kaşığı sirke tüketmek zayıflamaya yardımcı olur.
A, B1, B2 ve C vitaminleri içerir.
İdrar söktürücü olan ve vücutta biriken ödemin de atılmasına yardım eden alıç sirkesi faydaları arasında şişkinliği giderme de sayılır. Ödem ve şişkinliğin azalması tartıda görünen kilonun da hızla düşmesini sağlar. Alıç sirkesinin zayıflama için haftada üç gün tüketilmesi yeterlidir.
Sirke İçmenin Faydaları
Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor.
Sirkeyi bereketlendir. Zira sirke benden önceki peygamberlerin de katığı idi. İçinde sirke bulunan ev, katık sıkıntısı çekmez" buyurmuştur (İ. Mâce et'ime Hadis 3318) .
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
1- Bağırsak sağlığına iyi gelir
Özellikle organik elma sirkesinde bulunan 'sirke anası' denilen katılaşmış yapı, birçok faydalı bakteriyi barındırır. Her gün bir yemek kaşığı elma sirkesi tüketmek, bağırsak mikrobiyomunu iyileştirmek için harika bir destektir.
Bağırsakları çalıştırır. İçerdiği doğal maddelerle insülin direnci ve şeker metabolizması için yararlıdır. Bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı olur.
-Böbrek hastalıklarında alıç sirkesi tedaviye yardımcı olmaktadır. Böbrek kumunu döker ve idrar sökmeye yardım eder. Ayrıca kabızlık ve ishalin giderilmesinde de oldukça etkilidir.
Probiyotik bakteriler içeren yoğurt, ayran, kefir gibi besinler enfeksiyonun giderilmesine ve ishalin önlenebilmesine yardımcı olur. Buna ek olarak haşlanmış patates ve pirinç tüketimi de bağırsaklarda su emilimini arttırdığından ishali hafifletir.
Un ve şekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi doğal gıdalardan zengin bir diyet bağırsak florasının koruyuculuğunu artırır. Fermantasyon ürünleri (turşu, yoğurt, peynir, sirke, tuzlama yiyecekler) bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırır.
Shigella bakterisi basiller dizanteriye neden olur. Bu bakteri sıklıkla insan dışkısı ile kirlenmiş suyun içinde bulunur ve yayılır. Bu bağırsak enfeksiyonunun yol açtığı dizanteri belirtileri arasında karın ağrısı, kramplar, ishal, ateş, kusma ve dışkıda kan, irin veya mukus bulunur.
Kabızlık için elma sirkesi nasıl kullanılır
Bazı elma sirkesi destekleyicileri, sirke bir çorba kaşığı sıcak suyla karıştırıldığını ve kabızlığı hafifletmek için günde iki kez kanştınlmasını önermektedir.
Sindirim bozukluklarına neden olur
Elma sirkesi doğal olarak asidik bir sıvıdır. Bu nedenle, çok fazla içerseniz mide ağrısına ve sindirim bozukluğuna neden olabilir. Elma sirkesi bağırsak geçişini yavaşlatır ve yediğiniz yemek saatlerce midenizde kalır. Bu, gaz ve şişkinlik ile ilgili sorunlara neden olur.
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri