Ek olarak siyah çay, zararlı maddeleri öldüren ve sindirim sisteminin iç yüzeyini onarmaya yardımcı olan bağırsak bakterilerini ve bağışıklığı arttıran antimikrobiyal özellikler içerir.
Mide sorunlarını yatıştırmaya yardımcı olan çaylar arasında papatya çayı, rezene çayı, nane çayı ve zencefil çayı sayılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Mide ve bağırsak hareketlerini artırdığı bilinen rezene çayı, sindirim sisteminde meydana gelen ve spazm adı verilen sıkışma hissini gidermeye yardımcı olabiliyor. Bu sayede sindirim sisteminin hızlanmasına sebep olan rezene çayı, hazımsızlık şikayetlerinin azalmasında rol oynayabiliyor.
Armut, elma, kivi, ananas, erik, kayısı bağırsakları hızlı çalıştıran yiyecekler arasında yer almaktadır.
Prof. Dr. Göral, bağırsak dostu besinleri şöyle sıraladı: Yoğurt, kefir, lahana turşusu, kepekli ekmek, badem, Hindistan cevizi, tarçın, kaliteli zeytinyağı, bezelye, Brüksel lahanası, rokfor peyniri, zencefil, doğal sarımsak, omega-3'den zengin olan somon balığı oldukça yararlıdır.
Limonlu çayın aynı zamanda bağırsaklara da oldukça iyi geldiğini söylemek mümkündür. Kabızlık ve benzeri bağırsak problemlerinde de bağırsak rahatsızlıklarına karşı iyi gelmektedir.
3) Bağırsakların Emilimini Arttırır
Bu da kabızlık ve pek çok bağırsak hastalıklarının önünü açmaktadır. Düzenli olarak limonlu çay tüketilmesi durumunda bağırsakların emilimi artar. Böylece kişi kendini daha iyi hisseder ve bağırsakların daha düzgün çalışması sağlanır.
Sindirim Sağlığını Teşvik Ediyor
Yeşil çaydaki antioksidanlar sindirim sağlığını artırabilir. Yeşil çayda bulunan yararlı bileşenler sindirim enzimlerinin aktivitesini hızlandırır. Bu durum sonucunda sindirim sistemi hızlanır ve kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalınmaz.
Maden suyu, yeşil çay, zencefil çayı, kuşburnu ve kayısı çayları, karbonatlı su hazımsızlık için tedavi edici en etkili içecekler arasında yer almaktadır. Hazımsızlığa iyi gelen çaylar arasında nane ve limon çayı da yer almaktadır. Nane ve limon çayı midenin temizlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Yemek yemeden önce 1 bardak yoğurt suyu içerek bağırsaklarınızı yumuşatın. Güne 1 bardak ılık ballı su ile Hızlı yemek sindirime olumsuz etkilidir. Yavaş tüketin Her sabah 1 tatlı kaşığı ev yapımı marmelat tüketin. Marmelatınızın içinde kuru erik, kuru kayısı, zeytinyağ, haşhaş ve incir olsun.
Elma Sirkesi ve Bal:
Bağırsakların hızlıca çalışması ve sindirim sisteminin düzene girmesi için sabahları aç karnına içilmesi tavsiye edilir. 2 tatlı kaşığı bal ve 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 çay bardağı ılık suda karıştırılıp içilir.
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
Zeytinyağı ince bağırsağı çalıştırarak kabızlığı önler. Ayrıca katı yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Sindirilen atıkların bağırsaklara geçişine destek olur. Zeytinyağı bağırsaklar için adeta bir müshil gibi etki gösterir.
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına etkisi bulunmaktadır: Mide rahatsızlıklarını önler. Şeker hastaları için yararlı bir besindir: Kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
İrritabl bağırsak sendromunda FOD-MAP diyet dediğimiz, bağırsakta fermente edilerek gaz oluşumuna sebep olan besinlerin uzaklaştırılması esasına dayanan diyetin uygulanması şikayetleri önemli ölçüde azaltır. Hastalığa ait semptomlar stres ile tetiklendiğinden düzenli egzersiz stresi azaltarak şikayetleri geriletir.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Kolon Spazmının Belirtileri
Kolon spazmı tipik olarak bir sağlık sorununun belirtisidir ancak ülseratif kolit, Crohn hastalığı, sıkışmış gaz, bağırsakta bakteriyel enfeksiyon, bağırsak tıkanıklığı veya kolonunuzun şişmesi de bu kasılmalara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri