Bahçıvan Süzme Peynirleri geleneksel peynirlerden daha farklı bir tada ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Hem sürülebilir, hem dilimlenebilir şekildedir. Yumuşak yapısı ve az tuzlu olmasıyla her yaştan tüketiciye hitap eder. Tam Yağlı, Probiyotik ve Laktozsuz Yarım Yağlı seçenekleri bulunmaktadır.
2015 yılında Gıda Güvenliği Belgelendirme Vakfı'ndan ISO temelli FSSC 22000 sertifikası ve Kascert uluslararası sertifikalandırma kuruluşundan Helal sertifikası almaya hak kazandık.
Bahçıvan Krem Peynir 500 G - Migros.
İlgili 37 soru bulundu
Mecit Bahçıvan, gıda sektöründe gerçekleştirdiği yenilikler ve Türkiye'de peynir üretiminin gelişmesine yaptığı katkıları nedeniyle Türkiye'nin “Peynir Kralı” olarak da anılıyordu. Bahçıvan Gıda'nın kurucusu Mecit Bahçıvan, Erivan'ın önde gelen Azeri ailelerinden birinin çocuğu olarak 1931 yılında doğdu.
Lüleburgaz'daki peynir üretim tesisimizin hemen yakınlarında bize en lezzetli sütü sağlayan çiftçilerimiz var. Onları eğitimlerimizle destekliyoruz, daha iyi süt için onlarla beraber çalışıyoruz.
İçindekiler; Pastörize edilmiş inek sütü, tuz, starter kültür, peynir mayası, koruyucu (potasyum sorbat). Alerjen uyarısı; Süt ürünüdür.
Bahçıvan Gıda, peynir yapımında kullanılan sütün seçiminden kalite kontrolüne, ambalajlama tekniklerinden dağıtımdaki titizliğe kadar, her noktada kaliteyi gözeten bir firmadır.
Nimet; Hormonsuz, Doğal Besi, Şoksuz Helal Kesim. Helal Sertifikalı Gıda Kültürü
Bahçıvan Probiyotik Süzme Peynir, içerdiği yararlı bakterilerle sindirim sistemini düzenler, bağışıklığı güçlendirir. Süzme peynir lezzetiyle sağlıklı öğünler sunar. Tüm peynirlerimiz besin değeri yüksek kaliteli pastörize sütlerden elde edilir.
Bağ, bahçe, sera ve fidanlıklarda toprağı hem ekim hem de dikime hazırlayan; ağaç, sebze, fide, çiçek dikme, çim ekme ve bunların bakım işlerini yaparak bitkilerin yetişmesini sağlama becerisine sahip olan kişiler “Bahçıvan” olarak isimlendirilir.
Yüzde 100 keçi sütünden üretilen peynir; üzerine reçel, bal veya zeytinyağı konularak tüketilebilir, salatalara karıştırılabilir ya da kızartılabilir. Kahvaltının yanı sıra diğer öğünlerde de afiyetle yiyebilirsiniz.
Eşek sütü peyniri dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor. Sırbistan'da eşek sütüyle yapılan ve yaşlanmayı geciktirdiğine ve cinsel gücü artırdığına inanılan özel bir peynir dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor.
Sırbistan'da üretilen Pure adındaki peynir, 2 bin 800 Türk lirası fiyatıyla dünyanın en pahalı peyniri. Parekende fiyatı 3 bin liraya kadar çıkan peynir eşek sütünden üretiliyor.
Bahçıvanlar, bahçe bitkileri ve fidan yetiştiricileri, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.175 ile ₺1.515 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.250 ile ₺1.731 arasındadır.
2022 yılında alınan en düşük Bahçıvan maaşı 5.200 TL, alınan ortalama Bahçıvan maaşı 5.800 TL, alınan en yüksek Bahçıvan maaşı ise 6.500 TL olarak belirlenmiştir.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın babası olan Mecit Bahçıvan, 1930'lu yıllarda ailesi ile birlikte Erivan'dan Türkiye'ye göç etmişti. Çok genç yaşta iş hayatına atılarak özellikle peynircilik alanında Türk gıda sanayiinde yaptığı yenilikler ile sektörün öncü isimlerinden biri oldu.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
1- Ezine Beyaz Peyniri – Çanakkale
Şimdilerde, inek ve keçi karışık olanları üretilse de , gerçek bir Ezine Beyaz Peyniri sadece koyun sütünden üretilir. Kendine has sert yapısı, yoğun dokusu, şirdenden gelen ekşi bir aromasıyla sadece Türkiye'nin değil bize göre dünyanın da en iyi peynirleri arasında yer almaktadır.
Peynir her ne kadar 8 bin yıllık geçmişe sahip olsa da ilk peynir fabrikası 1815'te İsviçre'de kuruldu. 1851'de ABD'de seri üretime geçildi. Bu zamana kadar peynir çiftliklerde yapılıyor ve yerel imkanlarla satılıyordu. Bugün dünyada en fazla peynir üreten ülke ABD'dir.
Doğu Anadolu'nun serhat illerinden biri olan Van ilimiz, ülkemizin en büyük gölüne ve gölde yetişen İnci Kefal'i balığına, yine yalnızca bu yörede yaşayan "Van Kedisi"ne ve nihayet otlu peynire de ismini vermeyi başarmış ve peynir "Van Otlu Peyniri" diye anılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri