Bakanlık maarif müfettişi, önceden belirlenmiş olan ders saatinde denetimin yapılacağı sınıfa öğretmenle birlikte girer.
Milli Eğitim Bakanlığı “Kurum Denetimi” ve “Ders Denetimi” ile ilgili hali hazırda bir sistem kurgulamış ve sonuçlarından faydalanmaktadır. Ancak teftiş sisteminin sağlıklı çalışmadığı hem kurum çalışanları hem de mesleği icra eden müfettişler tarafından kabul edilmektedir.
Müfettiş, bağlı olunan kurumun işleyişini inceler ve denetler. Gerekli görürse çalışanlarla veya müdürlerle ilgili soruşturma başlatabilir. Yaptığı bütün incelemeleri bir rapor haline getirir. Bu raporu kurumun en üst amirine sunmakla görevlidir.
Müfettişler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan, eğitim kurumlarına atanan denetim uzmanlarıdır. Görevi, okullarda uygulanan eğitim programlarını ve müfredatı izlemek, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini ölçmek, öğrencilerin eğitim ortamını değerlendirmek ve okul yönetimini denetlemektir.
1) Müfettişler teftiş, inceleme, ön inceleme ve soruşturma sırasında kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülen Devlet Memurları Kanununa tabi personeli geçici önlem niteliğinde görevden uzaklaştırabilirler.
İlgili 27 soru bulundu
MADDE 5- (1) Teftiş Kurulu, Başkan ve daire başkanları ile görev ve çalışma merkezlerinde görevli müfettiş ve müfettiş yardımcılarından oluşur. (2) Kurulun görev merkezi Ankara'dır. Bu merkez aynı zamanda müfettişlerin de görev ve çalışma merkezidir.
Müfettişler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilat Kanunu ve diğer mevzuatta öngörülen yetkilerini tam olarak kullanmaktan, görevlerini eksiksiz yerine getirmekten yürürlükteki mevzuat çerçevesinde sorumludurlar.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 47.500 TL ile 85.000 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Müfettiş maaşı 44.900 TL iken, en yüksek ise 112.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
eleman.net verilerine göre, Müfettiş 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 65.800 TL maaş alıyor. Müfettiş, 2024 yılında en düşük 50.400 TL alırken, en yüksek 96.900 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Müfettiş, Temmuz 2023 yılında ortalama 51.000 TL maaş alıyordu.
devletin tüm kurumlarını bakan adına teftiş eden kişi. burada dikkat edilmesi gereken husus bakan adına çalışmalarıdır. görev yerleri ankara'dır. oradan soruşturma, rutin kontroller için göreve çıkarlar.
Kurul doğrudan Genel Müdür'e bağlıdır., Müfettişler denetleme, inceleme, araştırma ve soruşturmaları Genel Müdür adına yaparlar. Müfettişlere Genel Müdür ve Kurul Başkanı dışında hiç bir yerden emir verilemez.
Paylaşılan en düşük Müfettiş Yardımcısı maaşı 27.200 TL iken, en yüksek ise 65.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz? Bu veriler senin için faydalı mıydı?
d) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. e) Yapılacak inceleme sonunda, hakkında resmi kurumlardan elde edilecek bilgiler ile tutum ve davranışları yönünden müfettiş yardımcılığına engel bir durumu bulunmamak.
Dalı, Eğitim Yönetimi, Teftişi Planlaması ve Ekonomisi tezsiz yüksek lisans programı mezunu. denetimi yer almamaktadır. Dolayısıyla, öğretmenlerin ders denetimi işleri daha önce belirlenen mevzuat gereğince okul müdürlerine bırakılmıştır (MEB, 2000).
Müfettiş olmak için öncelikle lisans düzeyinde bir eğitim almak gereklidir. Müfettişler genellikle; işletme yönetimi, maliye, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir.
MADDE 34 – (1) Üç yıllık müfettiş yardımcılığı dönemi sonunda yapılan yeterlik sınavında başarılı olanlar müfettişliğe atanırlar.
İş Müfettişi Kaç Yıl Okur? İş müfettişi olmak için 4 sene üniversite eğitimi almak zorunludur. Üniversiteden mezun olduktan sonra İş Müfettişi Yardımcılığı Sınavı ile İş Müfettişliği Yeterlilik Sınavı'na girip yeterli puanı almak gerekir.
Vergi müfettişi göreve 9.derece 1.kademe memur olarak başlar. Hizmet yılı arttıkça derecesi de artar. Bu artış maaşı etkiler.
SINAV SÜRECİ
Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.
Beşinci sınıfta il belediyeleri, büyükşehir belediyeleri içinde yer alan ilçe ve alt kademe belediye teftiş kurulu müdürleriyle, müfettiş ve müfettiş yardımcıları bulunuyor.
(2) Müfettişler zorunluluk hallerinde ve gerek gördüklerinde kişilerin ifadelerini yazılı olarak da isteyebilirler. (3) Yazılı ifade istemlerinde ilgili personelin kendisi ile ilgili olarak iddia olunan suçun neden ibaret olduğu yazı ile bildirilir ve ifade için yedi günden az olmamak üzere uygun bir süre verilir.
Türkiye'de şu anda yaklaşık 7 bin 500 vergi başmüfettişi, müfettiş ve müfettiş yardımcısı görev yapmakta.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri