Baklavanın 100 gramı 412 kaloridir. Baklavanın içinde %47 karbonhidrat bulunmaktadır. Baklavanın içerisinde %7 protein bulunmaktadır.
Fıstıklı baklavanın, 100 gramı 61,64 gram karbonhidrat içerir. 100 gram baklava ayrıca 29, gr şeker ve 6,44 gram protein içerir.
Baklava % 60,45 karbonhidrat, % 9,46 protein, % 26,30 yağdan oluşur.
1 Porsiyon (Orta) Baklava 658,57 kaloridir. Baklava içeriğinde 78,97 Karbonhidrat(g), 12,36 Protein(g), 34,36 yağ(g), 4,78 lif(g), 44,64 Sodyum(mg), 411,16 potasyum(mg), 60,13 Kalsiyum(mg), 231,18 A Vitamini(ui), 2,38 C Vitamini(mg), 2,14 ve Demir barındırır.
Baklavanın içeriği karbonhidrat, yağ ve proteinden oluşur. Baklavanın içerisinde bulunan karbonhidrat oranı %47 iken, %7'si protein ve %46'sı da yağdır.
İlgili 31 soru bulundu
Sporcular, poğaça, börek, kurabiye, baklava gibi tatlılar başta olmak üzere yoğun miktarda un ve şeker barındıran hamur işi, unlu mamül ve şerbetli tatlılardan uzak durmalıdır.
Tavukta kırmızı ete oranla daha fazla protein var
Özellikle tavuk ve hindinin beyaz eti, en yağsız et olarak görülebilir. Genel olarak kümes hayvanlarının etleri, koyun ve sığır gibi büyükbaş hayvanlarının etlerinden daha fazla protein içerirler.
Doğrulanmış Cevap
✡Cevap : Baklava karbonhidrattır..!!
Tavsiyem, günde iki veya üç dilim tüketmeniz.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır.
Fındığın içerisinde A ve C vitaminleri bulunuyor. Bu besin yüksek bir karbonhidrat, protein ve yağa sahiptir. Bunun yanı sıra Fındık demir, kalsiyum ve potasyum açısından da yüksek bir besin olarak bilinir.
Amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanması sonucu oluşan organik bileşiklere protein denilmektedir. Proteinler, uzun zincirler halinde birbirine bağlı yüzlerce veya binlerce daha küçük aminoasitlerden oluşur. Bir proteinin oluşması için 20 farklı amino asit türü vardır.
Fazla miktarlarda tüketilen tatlı kalorisi yüksek olduğu için yağ dokumuzun artmasına ve kilo almaya sebep olacaktır. 1 dilim baklava yediğinizde 250 kcal aldığınızı ve kan şekerinizi hızlı yükseltmiş olduğunuzu unutmayın.
“Baklava buzdolabına konduğu zaman çok çabuk şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Bunun yerine serin ve kuru bir yerde güneş ışığına maruz bırakmadan 5 güne kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.”
1 dilim börek ortalama kalori değeri yaklaşık olarak 285 kalori (kcal) şeklinde hesaplanmaktadır. Bir dilim börek besin değerleri ise 18 gr yağ, 10 gr protein ve 22 gr karbonhidrat içerir.
Baklava, bol kalorili, bol yağlı ve karbonhidratlı olması nedeniyle kilo almanıza sebep olabilir.
Diyetteyken cevizli baklava tüketmek kilo alımına neden olur. Baklava zaten çok kalorili ve ağır bir besindir. Bir de cevizli baklava tüketmek, daha kalorili ve daha yağlı bir besindir. Bu nedenle de cevizli baklava tüketmek, kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır.
Baklavanın Başlıca Olan Faydaları
Sağlam bir karbonhidrattır. Bunun yanı sıra günlük protein gereksinimini kişilerin karşılar. Tüm bunlara ilaveten sodyum ve potasyum açısından da son derece sağlıklı bir besindir.
Karbonhidratın büyük kısmını ise şeker oluşturur. Özellikle baklava ve kadayıf türü tatlılarda en yüksek orana sahip besin ögesi yağdır. Kullanılan tereyağı ve fıstık, ceviz gibi malzemeler yağ içeriğine katkı sunar. Protein miktarı ise yağ ve karbonhidrat düzeylerine göre daha azdır.
500 gram (yarım kilo) baklava 1438 kcal içerir. 1 adet baklava kaç kalori? 1 adet (45 gr) baklava 129 kcal içerir.
Baklava (Osmanlıca: باقلوا) Türk, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında yer etmiş önemli bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların arasına yöreye göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılır. Genel olarak şeker şerbeti ile tatlandırılır. Ayrıca bal şerbeti de kullanılabilir.
Hem beyaz et hem de kırmızı et iyi birer protein kaynağıdır. Hatta en sağlıklı ve yüksek oranda protein sağlayan besinlerdir. İkisi arasındaki en önemli fark B12 içeriğidir. Beyaz etler, kırmızı etlere kıyasla daha fazla B12 içeriğine sahiptir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisiyle sağlıklı bireylerde günlük protein ihtiyacı kabaca kilo başına 0,8–1 gram olarak hesaplanıyor. Yani 70 kg bir kişi için günlük protein ihtiyacı ortalama 56–70 gram olması gerekiyor.
Sağlıklı bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için günlük ortalama 0,8 g/kg/gün protein alması gerekir. Yani 70 kg'lık ortalama bir insan, günlük en az 56 g protein almalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri