[1] Hiç yapılmadan, sadece nasıl yapıldığını görerek bir şey öğrenilemez.
Bakmakla Usta Olunsa (Öğrense), Köpekler (Kediler) Kasap Olurdu (Kasaplığı Öğrenirdi) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yapılmadan yalnızca nasıl yapıldığı görülerek hiçbir şey öğrenilemez.
"Bakmakla öğrenilseydi, kediler kasap olurdu" Atasözünün Anlamı: Sadece izleyerek bir şeyin nasıl yapıldığını öğrenmek yeterli değildir; pratik yapmak ve deneyim kazanmak gerekir.
Hesabını Bilmeyen Kasap, Ne Satır Bırakır Ne Masat Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: hesabını bilmeyen kişi elinde, avucunda bulunan işe yarar şeyleri de ziyan eder.
Bu bağlamda atalarımızın da söylediği gibi “Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer” atasözü çok önemlidir. Çünkü güneş ışınlarının verdiği ultraviyole ile tüberküloz mikrobu kısa sürede ölür. Eğer güneş ışınlarını alamayacak bir yerde yaşıyorsak, ultraviyole lamba bulundurmalıyız.
İlgili 39 soru bulundu
[1] İşinin ehli olmayan, ne yapacağını önceden iyi düşünmeyen kişi, işin içinden bir türlü çıkamaz. Bu uğurda baş vurduğu araçları da heder eder. [2] Hesabını bilmeyen kişi elinde, avucunda bulunan işe yarar şeyleri de ziyan eder.
Acından Kimse Ölmemiş Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi yoksul olabilir, işsiz ve parasız kalabilir ama aç kalmaz, mutlaka bir geçim yolu bulur.
"akıllı olmanın yaşla ilgisi yoktur, bazı küçükler büyüklerden daha akıllı olabilir" anlamında kullanılan bir söz.
Bakmakla usta olunsa kediden kasap olurdu.
Yetişkin kediler korkudan, üstünlük sağlamak veya ilgi talep etmek için ısırırlar. Kedi yavruları dünyalarını keşfetmek için bir şeyleri ısırır, ağzına alır ve pençeler; bunların hepsi doğal davranışlardır. Ancak bir yavru kedi ısırığı sevimli olabilirken, yetişkin bir kedi ısırığı acı verici olabilir.
Evcil hayvanların sürekli olarak parmakları veya elleri yalaması genellikle ilgi, merak veya hoşlandıkları bir kokuyla ilişkilendirilebilir. Eğer evcil hayvanınız sizinle ilgileniyor ve sıkça parmaklarınızı veya ellerinizi yalıyorsa, bu durum onun size duyduğu ilgiyi ve bağlılığı gösteriyor olabilir.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz. 3. "ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez" anlamında kullanılan bir söz.
-Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. -Attan düşen ölmez, eşekten düşen ölür. -Az kazanan çok kazanır, çok kazanan hiç kazanır. -Aç koyma hırsız olur, çok söyleme yüzsüz olur, çok değme arsız olur.
Her Horoz Kendi Çöplüğünde Öter Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: herkes ancak kendi çevresinde bir değer taşır ve sözünü orada geçirebilir.
Ağanın eli tutulmaz atasözünün gerçek anlamı zengin olarak bilinen kişilerin başka birisi için yaptığı harcamaları karışmayacağı anlamına gelmektedir.
Elin Ağzı Torba Değil Ki Büzesin Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başkalarının söyleyeceklerine engel olamazsınız.
[1] Bir kişi, yayılmasını istemediği bir durumu kimseye söylememelidir. Söylerse, -gizli kalmasını istediği şey- dilden dile dolaşarak toplum içine yayılır.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Kişinin bütün düşündüğü şey, yaşaması için büyük değer taşıyan şeyi elde etmektir.
Bıçak sapını kesmez Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların genellikle kendi çıkarlarına aykırı hareket etmeyeceklerini ifade eder. Yani, bir bıçağın kendi sapını kesmeyeceği gibi, insanlar da kendilerine veya yakınlarına zarar verecek davranışlardan kaçınır.
[1] Bilmediği işe girişen kişi, her şeyi karmakarışık duruma getirir.
izmir'in torbalı ilçesinin şehitler köyü'nün eski adıdır. halen halk maşat adı kullanılır. doğu karadeniz'de mezar yeri anlamında kullanılan kelimedir. köken itibariyle “meşhat” olup osmanlıca'nın arapça'dan aldığı bir kelimedir. meşhat; şahitlik yapan, gösteren anlamındadır.
Acele İle Menzil Alınmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele ederek, sabırsız davranarak daha hızlı sonucun alınacağı düşünülmemelidir. İnsanları sonuca götüren şeyler aceleci davranmak değil, tam tersine telaşsız ve tedbirli davranmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri