Ballı su tarifini merak ediyor, ballı su nasıl hazırlanır diye soruyorsanız onun da hemen cevabını verelim. Tek yapmanız gereken bir yemek kaşığı balı (mümkünse organik) bir bardak ılık suya ekleyin ve suyun içinde iyice çözün. Bu karışımın maksimum faydasını görmek içinse aç karnına içmeyi unutmayın.
Sabahları aç karnına bal yemek, mide asidinin dengelenmesine yardımcı olarak mide ağrılarını hafifletir. Kronik mide rahatsızlığı çekenlerin düzenli olarak sabahları bal tüketmeleri tavsiye edilir. Balı direkt olarak yemek ağır geliyor ise de balı ılık su ile seyrelterek içilmesi önerilmektedir.
Bal, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak ilaç niyetine tüketilmektedir. Sabah aç karnına bal yemek, sindirim sisteminin düzenli çalışmasından vücut sisteminin güçlenmesine kadar birçok faydaları bulunur.
Sabah aç karnına bal yemek sindirim sistemini düzenleme açısından önemlidir. Sadece sindirim sistemi değil, vücut metabolizmasının doğru çalışması için de aç karnına bal yiyebilirsiniz. Balın şifasını tam olarak alabilmek için mutlaka doğru zamanlarda tüketmek gerekir.
Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir. Bulundurduğu enzimler sayesinde bağırsaktaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder.Kalp, çarpıntı ve yüksek tansiyondan şikayet edenler için çok yararlı bir besin maddesidir.
İlgili 41 soru bulundu
Bolca B vitamini bulunan bal da afrodizyak gücüyle bilinmektedir. Cinsel gücü arttıran balın, doğurganlığa da etkisi büyüktür. Zihin ve beden olarak rahatlatıcı özelliğinin yanı sıra, içerisinde E vitamini bulunan fındık cinsel isteği artırmada oldukça etkilidir.
Şerbeti içilirse damarları açar, kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir, kalp hastalıklarına faydalıdır, diğer şekerlerin aksine, oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam bir yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır.
Balın Akciğere ve Sağlığa Faydası
Balın vücut sağlığı açısından faydalarından bahsetmiştik. Özellikle akciğer açısından önemli ölçüde faydası vardır ve akciğeri tedavi edici niteliktedir. Bu sebeple akciğer hastalarının tedavisinde kullanılması uzmanlar tarafından önerilir.
Balda bulunan antioksidanlar tansiyonu düşürür. Araştırmalar antioksidanların arterlerin (atardamarların) tıkanmasını önlediğini ve kalp ile ilgili bazı hastalıklarla mücadeleye yardımcı olduğunu göstermektedir. Geceleri bal yemek tansiyon yüksekliğinden koruyacaktır.
Balı günlük beslenmeme nasıl ilave edilebilirim? Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günlük 3-5 yemek kaşığı ya da 6-10 tatlı kaşığı bal tüketmeleri gereklidir. Bu miktar yaklaşık olarak 50-80 gr.'a denk gelmektedir. Çocukların ise kilo başına ortalama 1 gr. bal tüketmesi uygundur.
Canan Karatay, bal hakkındaki düşüncelerini tekrarladı ve balın bir sıvı şeker olduğunu ve sık acıkmaya neden olduğunu belirtti. Karatay'ın daha önce yaptığı 'Kesinlikle, bal eşittir şeker eşittir zehir' açıklamasına Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli'den de tepki gelmişti.
Bal ve ceviz karışımı, sağlık açısından birçok olumlu etki sunan güçlü bir ikilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, beyin sağlığını desteklemesi, sindirim sistemini düzenlemesi, kardiyovasküler sağlığı desteklemesi ve enerji seviyesini artırması gibi faydaları bulunmaktadır.
Ballı su vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım eder. Düzenli olarak içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulursunuz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını artırırsınız. Böylece toksinleri vücudunuzdan daha sık atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı kalır.
Ballı limonlu su öksürük ve boğaz ağrılarının iyileşmesine de yardımcı olur. Limon suyu metabolizmayı geçici olarak hızlandırarak kalori yakmaya yardımcı olur. Bu yöntem kilo vermenizi destekleyebilir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye ek olarak tüketilebilir.
Bir kaşık balı ılık suyla karıştırıp içerseniz boğazınızdaki iltihabı azaltabilir, öksürüğü önleyebilirsiniz. Ayrıca doğal bal boğazdaki bakterilerle savaşmaya yardımcı olan doğal bir antibiyotiktir. Yaşlanmayı yavaşlatır! Yaşlanmayı yavaşlatmanın en doğal yolu antioksidan tüketmektir.
KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.
Hakiki bal buzdolabında saklanırsa zaman içerisinde kristalleşebilir. Kristalleşme, balın bozulduğunu göstermez. Balı ısıttığınızda balın eski halini aldığını göreceksiniz. Bu nedenle kristalleşme görülen balın bozulduğu düşünülerek atılmaması gerekir.
Bağışıklık Sistemi: Bal ve tereyağı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan bileşenler içerir. Bal, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri sayesinde enfeksiyonlarla savaşırken, tereyağındaki A vitamini ve antioksidanlar bağışıklık sistemini destekler.
Ballı ılık su içmenin vücuda etkileri
Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki ile birlikte öksürüğün giderilmesine yardım eder. Uyku kalitesini arttırır. Üst solunum yolunu açarak rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Siyah bal, enflamasyonla savaşan ve bağışıklığı güçlendiren antioksidanlar içerir. Bronşların iltihaplanmasını önler ve nefes almayı zorlaştıran mukusun temizlenmesine yardımcı olur.
Bir bardak ılık suya yarım limonun suyunu ve bir çay kaşığı balı sıkarak karıştırın. Bu karışımı günde birkaç kez içebilirsiniz. Ballı limonlu suya rendelenmiş zencefil eklemek, öksürüğü daha da etkili bir şekilde hafifletebilir.
Kalp damarı tıkanıklığını açan 2 yöntem
Birinci yöntem pıhtı eritici ilaçların damar yoluyla verilmesi. Başarı şansı düşük olduğu için, acil anjiyo laboratuvarı ve ekibinin olmadığı durumlarda yapılır. İkinci ve etkin yöntem ise tıkanan damarın acil kalp anjiyosuyla belirlenip anjiyoplasti ve stentle açılması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri