Bal: Boğaz ağrısında en çok kullanılan besinler arasında bal yer alır. Bal tek başına veya ılık bitki çaylarına katılarak tüketildiğinde boğazı yumuşatır ve nemlendirir. Ayrıca ağız yaralarında, öksürükte ve boğaz ağrısında iyileşmeye yardımcıdır.
Çayınızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra en iyi etki için düzenli şekilde küçük yudumlarla tüketin. Bal, iltihaplı boğazın üzerinde yatıştırıcı bir film oluşturduğu için önemli bileşendir ve size geçici bir rahatlama sağlar.
Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar içermesinden dolayı öksürüğü bastırarak boğazın yumuşamasında etkili olur.
Bal ve Turunçgil karışımı
Boğaz ağrıları ve grip için birebir bir karışım. içine biraz da zencefil atarsanız boğazınızı rahatladığını ve balın da bakterilerin yok olmasına yardımcı olması sebebiyle hızlıca iyileştiğinizi göreceksiniz.
Boğaz tahrişine ne iyi gelir bitkisel bir çözüm arıyorum diyenlere harika bir kür öneriyoruz. Yarım limon suyu, biraz bal ve bir tutam zencefili bir su bardağı ılık suda karıştırarak her sabah düzenli olarak içiniz. Birkaç gün içinde boğaz tahrişinin geçtiğini göreceksiniz.
İlgili 23 soru bulundu
llık olarak hazırlanan içecekler, bademcik iltihabının neden olduğu yutkunma güçlüğü ve ağrı gibi rahatsızlıkların azaltılmasına katkı sağlayabilir. Genellikle çaya eklenen saf bal, güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir ve bademcik iltihabına neden olan enfeksiyonların tedavisinde yardımcı olabilir.
Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Bal: Boğaz ağrısında en çok kullanılan besinler arasında bal yer alır. Bal tek başına veya ılık bitki çaylarına katılarak tüketildiğinde boğazı yumuşatır ve nemlendirir. Ayrıca ağız yaralarında, öksürükte ve boğaz ağrısında iyileşmeye yardımcıdır.
Boğazı nemli ve yumuşak tutmak için bol sıvı tüketilmelidir. Günde en az sekiz bardak su içmek vücuttaki su dengesinin korunmasına da yardımcı olur. Boğazdaki şişliği ve ağrıyı hafifletmek için ılık su veya balla karıştırılmış çay gibi içecekler tüketilebilir.
Karatay, yaptığı açıklamada, ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini ileri sürdü. Balın sıvı şeker olduğunu iddia eden Karatay, "Yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikozdur. Bal da pekmez de sıvı şekerdir.
Uzmanlar gribe karşı limon ve bal tavsiye ediyor.
Bu hastalıkları dinlenerek ve doğal yiyeceklerle atlatmak mümkün… Uzmanlar grip ve soğuk algınlığı için bir limonun suyuyla bir tatlı kaşığı balı bir bardak ılık suyla karıştırıp içmeyi tavsiye ediyor.
-Bal ve limon kullanın. Bal ve limonu karıştırarak çok sıcak bir bardak suyun içine ekleyin. Bal boğazınızı kaplar ve yumuşatır, limon da balgamın azaltılmasına yardım eder.
Ballı ılık su, bilinen en eski yöntemlerden biri olup yutkunurken boğaz ağrısı şikayetine de iyi gelir. Bunlar dışında; tuzlu su ile gargara yapmak, papatya çayı içmek, sarımsak çiğnemek ve pastil kullanmak boğaz ağrısına iyi gelen şeyler arasındadır.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Ihlamur, adaçayı, ekinezya, zencefil boğaz enfeksiyonu için oldukça faydalıdır. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen şeyler arasında; tavuk suyu çorbası, ballı limonlu karabiberli ılık su, zencefil çayı, ıhlamur, adaçayı, ekinezya bulunmaktadır. Bunları içerek boğaz enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz.
Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir. Bakterilerden en sık A grubu B hemolitik streptokok enfeksiyonu boğaz iltihabına yol açar.
Boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve isteğe bağlı olarak bir bardak bal ile karıştırılmış 1 fincan ılık su içirin. Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaza boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.
Antibiyotik içeren bal, yüzyıllardır bazı hastalıklarla savaşmak ve yaraları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılıyor. Cardiff Üniversitesi'ne göre bal, "düşük pH, hidrojen peroksit, arılardan gelen peptitler ve yüksek şeker içeriği gibi bir dizi faktör sebebiyle iyileştirici özelliklere" sahip.
DOĞAL KORUYUCU
Bal, en çok antiseptik gücüyle bilinir. Vicuttaki yabancı maddelere karşı koruyucudur. Ayrıca balın yara merhemi olarak geleneksel popülaritesinin antimikrobiyal özelliklerinden kaynaklandığını artık anlayabiliyoruz. Yüksek şeker içeriği ve düşük pH, balın mikrobiyal büyümeyi engellediği anlamına gelir.
BALIN ZARARLARI
- Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez. - 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. - Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. - Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.
Pekmez ve tereyağı kullanın. Pekmez boğazınızı kaplar, tereyağı da boğazının yumuşamasını sağlar. Mümkün olduğunca sesinizi dinlendirin. Eğer boğaz ağrınız gırtlağınızı (larenks) etkilediyse, konuşmak daha fazla tahrişe ve geçici ses kaybına (laranjit) neden olabilir.
Boğaz tahrişi her ne kadar bakteriyel ya da viral enfeksiyonların bir erken belirtisi olarak kabul edilse de bu durum genellikle saman nezlesi gibi alerjik durumların semptomlarından biridir. Boğaz tahrişinin neden kaynaklandığının tespit edilmesinde uzman hekimler size yardımcı olabilirler.
Geçmeyen boğaz ağrısı ve yutkunma zorluğu bir haftadan fazla sürer ve bunlara nefes darlığı, eklem ağrısı ve boğaz şişmesi gibi şikayetler eşlik ederse mutlaka bir kulak burun boğaz doktoruna başvurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri