Vücuda enerji veriyor, halsizlik, yorgunluk gibi birçok hastalık belirtisini ve yan etkisini ortadan kaldırıyor. Bu karışım aynı zamanda vücutta ağrı kesici bir özellik de gösteriyor, bu sayede grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar nedeniyle bitkinlik ya da ağrı hissedenlere de destek oluyor.
Kahvenize bal eklemek ek besin sağlayabilir.
Ayrıca ham bal , alerjileri azaltmaya ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olduğu gösterilen polen içerir. Bununla birlikte, tipik olarak sıcak kahveye eklenen az miktarda balın önemli faydalar sağlaması olası değildir.
Önce 1 tatlı kaşığı Osmanlı kahvesini, ardından da 2 tatlı kaşığı normal Türk kahvesini cezveye koyuyoruz. Ardından 1 fincan suyumuzu ekleyip ocağın altına koymadan 3-4 kere karıştırıp isteğe göre tarifteki ölçüye göre balı ya da küp şekerimizi ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve 3 haftadan uzun süren öksürüğün tedavisinde ballı kahvenin kortizondan bile daha etkili olduğunu açıkladı. Uzmanlarca yapılan araştırmalar sonucu ballı kahvenin öksürüğü kestiğinin saptandığını belirten Prof.
Doğal bir anti bakteriyel olan bal, boğaz tahrişine neden olan bakterilerden kurtulma sürecini hızlandırır. Ayrıca su tutucu özelliği ile boğaz kuruluğunu alarak boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğü keser.
İlgili 18 soru bulundu
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Balın antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri vardır. Balın antiinflamatuar özelliklerinin öksürük refleksine faydası olabilir. Bal balgam oluşumunu azaltır ve öksürüğü azaltır.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Ballı soğuk kahve, rafine şeker ilave edilmeden hazırlandığı için hem kahve hem de tatlı ihtiyacının düşük glisemik indeksli bir alternatifle karşılanmasını sağlıyor. Ballı soğuk kahve tüketimi sonrasında, vücuttaki şeker seviyesi aniden yükselmediği gibi açlık ve tokluk hissi de daha dengeli kalabiliyor.
Kahvenin içine eklenen bazı ürünler metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi hızlandırıyor. Balın içindeki C, B6 vitaminleri, folik asit, demir, kalsiyum, sodyum, çinko, potasyum, fosfor bulunur. Bunlarda metabolizma hızını arttırır.
eski zamanlardan, insanların birbirlerine olan ilgisini öyle cart diye söyleyemedikleri zamandan kalmadır. kız istemeye gidildiğinde yapılan kahve var ya. var.. hah işte kız onu yaparken, damadın kahvesinin içine bol miktarda bal veya aşırı şeker katar. böylece damadı beğendiğini belirtir.
Sabah aç karnına bal yemek, sindirim sisteminin düzenli çalışmasından vücut sisteminin güçlenmesine kadar birçok faydaları bulunur. İşçi ve taşıyıcı arıların ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bal mucizesi, hakiki ve doğal olduğu müddetçe vücudumuza büyük katkısı bulunur.
Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günlük 3-5 yemek kaşığı ya da 6-10 tatlı kaşığı bal tüketmeleri gereklidir. Bu miktar yaklaşık olarak 50-80 gr.'a denk gelmektedir. Çocukların ise kilo başına ortalama 1 gr. bal tüketmesi uygundur.
Hakiki Bal, aç karnında sabah 1 tatlı kaşığı alınmalıdır. Sabah unutulursa Akşam yemeği yemeden aç karnına 1 tatlı kaşığı yenmelidir. Fakat balı yedikten sonra yemek yok tabi, çünkü bal artık sizin öğün yerine geçmektedir. Sabah kahvaltısı yerine 1 kaşık bal yenir ve öğlen yemeğine kadar sadece su içebilirsiniz.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Sıcak su, boğazın yumuşamasına ve balgamın atılmasına yardımcı olur. Bitki çayları ise hem boğaz tahrişlerini azaltır, hem de balgam söktürücü bir etki verir. Kekik çayı, papatya çayı ve nane çayı balgam söktürücü etkisi en yüksek olan çay çeşitlerindendir.
Balgamlı öksürük yaş öksürük olarak da bilinir. Balgamlı öksürük zatürre (pnömoni), akciğer apsesi, tüberküloz ve veremdir. Balgamlı öksürük, ateş, mide bulantısı, genel olarak vücut ağrısı ya da göğüs ve sırt bölgesinde ağrı gibi belirtilerle birlikte seyrediyorsa mutlaka uzman tarafından muayene edilmelidir.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Bu özelliği ile bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarla vücudun mücadele etmesini kolaylaştırır. Doğal bağışıklığı artırmak için geceleri birer kaşık bal tüketilebilir.
Yatmadan önce bir okaliptüs pastili emmek veya göğse sürmek gece boyunca öksürmeden ve daha rahat uyumaya yardımcı olabilir. Hava kanallarını rahatlatmak için buhar da kullanabilirsiniz. Buhar boğazı yumuşatır ve öksürüğü azaltabilir. Odaya bir nemlendirici alarak bu sağlanabilir.
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. İnatçı bir öksürüğe sahipseniz bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve balı karıştırın.
Pek çok farklı sağlık sorunu bu türde öksürüğe neden olur. Gece öksürük krizi olarak da tanımlanabilen bu durumun başlıca sebebi, reflü ve geniz akıntısıdır. Bunların yanı sıra alerjiler ve ortam havasının kuru olması gibi nedenler de gece öksürüğüne yol açabilir.
Pekmez ve karabiber karışımı, özellikle soğuk havalarda iyice artış gösteren hatta göğsü ağrıtacak kadar şiddetlenebilen inatçı öksürüğe iyi gelir. Uzmanlar yutkunma, nefes alma ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklarda pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye etmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri