Bal ve tarçın karışımı sivilceleri azaltmaya ve ciltteki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca bal cildi nemli tutar ve sivilceye sebep olan tıkanmış gözenekleri temizler. Sivilceler için maske: 1 tatlı kaşığı bala yarım çay kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.
Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir yoldur. Sürekli hissedilen yorgunluğu alır, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur. Tarçın insüline oldukça benzeyen antioksidanlar içerir ve bu da kan dolaşımındaki glikozu dışarı atmaya yardımcı olacaktır.
Tarçın, Bal ve Limon Karışımı Faydaları
Bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle mevsimsel hastalıklara karşı korur. Solunum yollarını rahatlatır. Doğal antibiyotiktir. İdrar yolu iltihabını temizler.
Antioksidan özelliği, doğal bir gıda koruyucusu olarak görev yapabilecek kadar yüksektir. Tarçının vücuda sağladığı olumlu etkilerden bir tanesi de inflamasyonu azaltmasıdır. Eski çağlardan beri bronşit tedavisinde ve kronik öksürüklerin iyileştirilmesinde tarçının kullanılmasının nedeni de budur.
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
1 çorba kaşığı bala, çeyrek tarçın tozu ekleyip karıştırın. Bunu günde iki kez tüketin. İsterseniz, 1 limonun suyu ile bir bardak ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz. Bal ve tarçın karışımı sivilceleri azaltmaya ve ciltteki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
Özellikle bal ve zencefil boğazı yumuşatırken, yutkunmada güçlük çeken ve boğaz ağrısı şikayeti olan hastalara da iyi geliyor. 3- Öksürüğü keser: Kuru ve inatçı öksürüğü kesen zencefil, tarçın, zerdeçal, limon ve bal karışımı, en doğal balgam sökücülerden biridir.
Ballı limonlu çay
Boğazı kaplayarak mukus üretimini azaltır, antibakteriyel ve rahatlatıcı özelliği ile öksürüğe iyi gelir. Bir bardak ılık suya veya çaya 1 çay kaşığı bal ve birazda taze sıkılmış limon suyu sıkarak içmek tahriş olmuş boğazı yatıştırmanın ve öksürüğü sakinleştirmenin etkili yollarından biridir.
Bal ve ceviz karışımı, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. İçerdiği lifler sayesinde sindirim sürecini destekler ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda, sindirim enzimlerinin üretimini artırarak besinlerin daha iyi sindirilmesine olanak tanır.
Büyük bir bardağa tarçın ve bal koyun 1-2 damla limon sıkın. Bardağın tamamını sıcak su ile doldurun, her gece yatmadan önce yarısını için, uyurken metobolizmanız hızlanacak diğer yarısını da sabah aç karnına için.
Yatmadan önce bir kase tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz. Tarçınlı yoğurt bu şekilde hızlı bir yağ yakımını başlatacak ve uykuda bile yağ yakmaya devam edeceksiniz. Düzenli olarak spordan sonra ya da ara öğünlerinizde tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflayabilir ve yağ yakabilirsiniz.
Sonuç : Tarçın, soğuk algınlığı veya gripten dolayı boğaz ağrısı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Boğaz rahatsızlığına yardımcı olması için çay olarak hazırlanabilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.
Boğaz gıcıklanmasının temel sebeplerinden biri boğazda o an için kuruluk oluşması olduğundan bu bölgeyi olabildiğince nemlendirerek gıcıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bunun için ıhlamur, yeşil çay, zencefil çayı, adaçayı, papatya çayı gibi sevdiğiniz herhangi bir bitki çayını tercih edebilirsiniz.
Kuru öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından incelenmiştir. Kaynattığınız bir miktar süte 8 tane gül hatmi ekleyip demleyebilirsiniz. Günde iki kere içebilirsiniz. Öksürüğe ne iyi gelir aktar bitkileri arasında hangisini seçsem kararsız kaldım diyorsanız tercihinizi gül hatmiden yana kullanabilirsiniz.
diye merak ediyorsanız işte bu sorunun yanıtı: Geceleri yaşanan öksürüğe grip, soğuk algınlığı veya alerji gibi faktörler neden olabilir. Bu faktörler yatar pozisyona geçtiğinizde solumun salgılarının boşaltılmasını zorlaştırır ve akıntı birikmesi yaratarak aniden gelen öksürük krizi durumunu tetikler.
Boğaz ağrısı ve inatçı öksürük için çok etkili bir ev takviyesidir. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücudunuzu korur ve bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olur. Vücuda enerji verir.
Tarçın pek çok yiyecek ve içecekle tüketmek için uygun bir baharat. Toz tarçın çorbalara, etlere ve soslara ilave edilerek tüketilebileceği gibi çay, salep, kahve, smoothie ve meyve suyu gibi içeceklerle de tüketilebiliyor.
Bağışıklık sistemi: Her gün tüketildiği takdirde tarçın ve bal bağışıklık sistemini güçlendirirken, bakteri ve virüs tehlikelerine karşı da koruma sağlar. Sindirim bozukluğu: Yemeklerden önce yutulan iki çay kaşığı bal ve tarçın, mide asidini alır, sindirimi kolaylaştırır.
Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, zencefil, nane limon gibi çaylar veya içecekler öksürüğün hafiflemesine katkıda bulunur. Ayrıca çaya bal katarak içmek de öksürüğe iyi gelir.
VICKS VAPORUB burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bağlı öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılır. merhem, 6-12 yaş arası çocuklarda: Günde 2-4 defa 1 ila 2 çay kaşığı kadar merhem, 2-5 yaş arası çocuklarda: Günde 2-3 defa 1/2 ila 1 çay kaşığı kadar merhem sürülerek kullanılmalıdır.
Bolca su içirin. Özellikle bu, geniz akıntısına bağlı gece öksürüğüne birebirdir. Solunum yollarındaki tahrişi ve kuruluğu önleyen bol su tüketimi,boğazı temizleme ve geniz akıntısının yoğunluğunu azaltma etkisine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri