"Bal yiyen baldan bıkar" atasözü, sürekli olarak aynı deneyimi yaşayan bir kişinin, bu deneyime karşı zamanla ilgisini kaybedeceğini ve hatta ondan bıkacağını ifade eder.
Bal yiyen baldan yağ yiyen yağdan usanır. Bela gelince haklı haksız ayırmaz.
Bu atasözü, çocukların bir ailenin en değerli varlığı olduğuna ve aile bireylerinin birbirine olan sevgi ve bağlılığını temsil ettiğine vurgu yapar.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
[1] "Meydana gelmiş hiçbir olay sebepsiz değildir" anlamında bir söz.
İlgili 43 soru bulundu
"Bal bal demekle ağız tatlanmaz" Atasözünün Anlamı: Sadece bir şeyi söyleyerek ya da dile getirerek gerçekleşmez; pratik eylemler ve çaba gereklidir. Gerçek sonuçlar için eylemde bulunmanın önemine vurgu yapar.
Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün Anlamı Nedir? (
Güçlü kişiler uzaktaki kişileri koruyup kollayıp fayda sağladığı kadar kendi yakınlarına yarar sağlamazlar. Bir kimse başkalarına bol bol yaptığı yardımı etrafındaki yanı başındaki kişilere yapmazlar. Etkili bir kişi kendi yakınlarına yardımcı olamaz.
"Elde yiyen, yolda acıkır" Bu atasözü, mevcut kaynakları veya olanakları hemen ve düşüncesizce tüketen kişilerin, ileride zor duruma düşebileceğini ifade eder. Kaynakların ve olanakların bilinçli ve planlı bir şekilde kullanılması gerektiğini, aksi takdirde ileride sıkıntı yaşanabileceğini vurgular.
[1] Hiçbir dadı annenin yerini tutamaz. Hamurun mayası yine kendisindedir. Demek ki bir işikusursuz yapabilmek için özüne uygun en iyi araç kullanılmalıdır.
'Vücuda getirmek' deyimi, meydana getirmek ve var etmek olarak karşılık bulmaktadır. 'Vücut bulmak' deyimi, oluşmak anlamına gelmektedir. 'Vücut vermek' deyimi ise, vücuda ge- tirmek olarak karşılık bulmaktadır.
Açlık, vücudunuzun yiyeceğe ihtiyacı olduğunu haber veren doğal bir işaret. Ancak sürekli aç hissediyorsanız bu durum beslenme yetersizliklerinin, stresin, yeterince uyumamanın veya hormon dengesizliklerinin bir işareti olabilir. Çoğu insan genellikle yemek yedikten birkaç saat sonra tekrar acıkır.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Aç Ayı Oynamaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumunun açıklamasına göre aç ayı oynamaz atasözü şu şekilde ifade edilmektedir; bir iş yapan kimseye emeğinin karşılığı mutlaka verilmelidir. İnsan ya da hayvan çalışan insanların karnı doyurulmalı ve emeklerine karşılık hak ettikleri verilmelidir.
Kedinin Boynuna Ciğer Asılmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kimseye, kullanıp zarar vereceği, kendine mal edip ortadan kaldıracağı şey emanet edilmez.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü ise, en güzel bir evde bile rahat oturulamaz.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
[1] Bir kimsenin kişiliği, oturup yattığı yerin niteliğinden, temizliğinden, düzeninden anlaşılır.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
[1] "Her şey dıştan göründüğü kadar güzel olmayabilir. Dış görünüşe aldanmak doğru değildir" anlamında bir söz.
[1] "Kişi ancak ilgi duyduğu konulara karşı gözlemde bulunur" anlamında bir söz.
Beslenme şekli, iştah hormonları, stress gibi faktörlerle etkilenebilir. Ağır egzersiz veya duygusal stressle kimi zaman normal olarak değişebilse de, sürekli açlık hissetmek fiziksel veya mental bir soruna işaret ediyor olabilir. Bu güdünün sürekli yiyerek desteklenmesi de obezite sorununa yol açabilir.
Tatlı bir içecek olarak ayva kompostosunun iştah açıcı niteliklerinden yararlanılabilir. Meyve olarak portakal, greyfurt, kayısı gibi meyveler tüketilebilir. Havuç içeren yemeklerin yanı sıra domates ve enginar içeren yemekler de iştah açıcıdır. Kişinin ağız tadına uygun baharatlar yeme isteğini artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri