mağazaları süsleyen ,çeşitli ebatlarda ve farklı materyallerden yapılabilme özelliğine sahip,el,kol,bacak,ayak ve kafa * kısımları hareket ettirilebilen modelleri de mevcut olan ,cansiz mankenlere verilen diğer ad.
Mağazalarda, teşhir ürünlerinin sergilendiği camlı kısma vitrin adı verilir.
Dilimize Fransızcadan geçen bu kelime Fransızca'da “vitrine” yani “camlı dükkan bölmesi” anlamına gelmektedir. Evlerde genellikle salonlarda ve yemek odalarında görmeye alışkın olduğumuz vitrinler, bir nebze de İngilizce adıyla “China cabinet” yani çini dolabına da dayanıyor diyebiliriz.
VİTRİN KELİMESİ CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ
Sarışın bir kız, pastacının vitrinine dikkatle bakıyordu. Vitrinin yan aynasında eşyayı seyreder gibi görünerek kendime de bakıyorum.
1. (Belli bir yöne) Doğrulmak, yüzünü o yöne çevirmek, teveccüh etmek.
İlgili 43 soru bulundu
Farsça kökenli bir sözcük olan yare, yara anlamına gelir. Ancak bu kelime genellikle bedende değil, kalpte açılan manevi yaraları nitelemek için kullanılır. Örneğin yare-i hicran, ayrılık acısı anlamına gelir. Yare-i sine ise gönül yarası demektir.
Kahır kelimesi insanların sıklıkla kullandığı kelimelerden biridir. Bu kelime Arapçadan dilimize geçmiştir. Kahır kelimesi Türk Dil Kurumuna göre perişan etme, mahvetme, bir konu ile ilgili derin üzüntü duyma şeklinde ifade edilmektedir.
Bacak damarları tıkandığında yürümekle bacakta baldır kaslarında bir ağrı oluşur. Bu ağrı caddelerde gezerken vitrin seyrederek yürümeye benzediği için bu hastalığa vitrin hastalığı adı verilmiştir.
Vitrin, Fransızca vitre (cam) sözcüğünden türeyen ve camlı dükkân bölmesi anlamına gelen vitrine kelimesinden gelmektedir.
Vitrin düzenlemek etkili bir teşhir ve eldekileri daha çarpıcı göstermektir. Etkili bir vitrin insanda belli bir duyguyu belli bir düşünceyi çağrıştırmakta ve insana belli bir mesaj iletip belli bir hikâye anlatmaktadır.
Teşhir ürünü genel itibarıyla, paketlenmiş ürünün birebir aynısı olup vitrin ve görülebilecek alanlarda sergilenen ürün şeklinde tanımlanır. Teşhirin kelime anlamı ise gösterme, sergileme şeklindedir.
1996 yılında kurulan VİTRİN, Türk hazır giyim sektörüne katılan kaliteli ve zengin ürün yelpazesi ile kısa zamanda kadın giyim sektörünün önemli markaları arasında yerini almıştır.
Vitrin Tasarım, markanın pazarlama stratejilerini ve imajını, mağazanın görsel tasarım ve düzenlemelerine doğru bir şekilde yansıtılmasına denir. Markanın imajını müşteriye görsel olarak aktarmakla sorumlu olan kişi ise, Vitrin Tasarım elemanı veya uzmanıdır.
Topaç, çoğunlukla köşeleri yuvarlatılmış koni şeklinde, sivri ucu üzerinde ve dikey bir eksen etrafında dönen oyuncak.
Dize veya mısra, manzum yazıların (şiir) her bir satırına verilen isimdir. Genelde belli bir vezne (ölçü) göre düzenlenir; fakat ölçüsü olmak zorunda değildir. Bütün şiirler mısralar halinde düzenlenir.
Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerice'nin, Ana Oğuzca denilen bir dilden evrilerek oluştuğu varsayılır. Bu ön dilin Türkçeyi oluşturacak batı kolu, 11. ve 15. yüzyıllar arasında Anadolu Selçuklu Devleti ile Anadolu Beylikleri etrafında gelişerek Eski Anadolu Türkçesine evrilmiştir.
Salondaki eskimiş vitrinleri demode olmayan bir şekilde kullanmanın iki yolu var. Birincisi, yemek masasına konacak her bir nesne modern bir uslupla vitrin içine dizilebilir. İkinci bir yol olarak ise eski vitrin, salonda kullanışlı bir kitaplığa dönüştürülerek kullanılabilir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Vitrin Tasarımcısı ve Görsel Düzenleme Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 27.900 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir.
Bir vitrin veya pencere, aynı zamanda bir mağazadaki satılık eşyaları sergileyen veya müşteriyi mağazaya çekmek için tasarlanmış bir camlı dolap veya penceredir.
İmar kelime anlamı olarak bayındırlaştırmak, bayındır hale getirmek geliştirme anlamına gelmektedir. Bir yerin bayındır hale getirilmesi yani imar edilmesi, yapılaşma, şehirleşme ve medenileştirilmesi demektir.
"Zahir" ismi, Arapça kökenli bir isim olup "parlak", "göz alıcı" ve "açıkça görünen" anlamlarına gelir.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Galebe kelimesi galip kelimesi ile aynı kökten türemiştir. Galip, rakibini alt eden ve yenen anlamına gelirken, galebe de rakibin karşısında ezici bir üstünlük sağlamak ve yenmek demektir. Bu kelime genellikle ''galebe çalmak'' şeklinde kullanılır.
Sözlükte “yenmek, üstün gelmek, zor kullanarak istediğini yapmak” anlamındaki kahr kökünden mübalağa ifade eden bir sıfat olup “yenilmeyen, yegâne kudret ve tasarruf sahibi” demektir.
Spesifik sözcüğü; özellikli, sadece bir çeşide, bireye, olaya has olan ve o çeşidin kendine has yanlarını oluşturan veya özel, özgül, ayrıt edici manalarını taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri