Elma sirkesi, bal ve ılık su bir araya geldiklerinde hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor tabi birde sporla dahada iyi bir şekilde kilo verilmesini sağlıyor. Her birinin ayrı ayrı özelliği sayesinde hazırlayacağımız karışım metabolizmayı hızlandırıyor, tok tutuyor ve yağ yakımını hızlandırıyor.
Kalp ve sinirleri güçlendirmek için düzenli olarak elma sirkesi ve bal karışımı tüketilmesi tavsiye edilir. Kilo verme, göbek eritme ve yağları yakma üzerinde etkisi oldukça fazladır Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir. Eklem ağrılarına faydalıdır. Mide ekşimesine ve reflüye iyi gelir.
Elma sirkesi bal ve ılık suyla birlikte tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırıp kilo vermenizi sağlıyor. Bu karışım aynı zamanda sizi tok tutarak göbek ve bel bölgesi çeverindeki yağlarınızdan kurtulmanızı sağlayacaktır. Ballı sirkeli karışımı her gün tüketmek isterseniz dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor.
İki çeşit bal sirkesi bulunmaktadır. Biri gıda takviyesi olarak kullanılan bal sirkesi diğeri ise arıcılık malzemesi olarak kullanılan sirkedir. Arıcılık malzemesi olarak kullanılacak sirkenin doğal süzme balın fermante edilmesi ile üretilmektedir.
Bal ve elma sirkesi bağırsaklara faydası: Mide ekşimesine ve reflüye iyi gelir. Yüksek kan kolesterolünü düşürür. Yara olan bölgelerin iyileşmesini kolaylaştırır. Kabızlık ve hazımsızlığı önler.
İlgili 42 soru bulundu
Elma sirkesi bal ve su karışımını, daha etkili olması için sabah aç karnına, diğer öğünlerde ise yemekten sonra bir fincan olarak tüketebilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey günlük olarak tüketmektir ve etkileri çok yakında görünecektir. Bu şaşırtıcı karışım, hastalıklara, iltihaplara ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri yok eder. Bir bardak suya bal ve elma sirkesini ekleyin ve karıştırın.
Sirkeler için zeytinyağı, elma sirkesi, biberiye yağı nasıl kullanılır anlattık. Saçtaki sirke için nane yağı da etkilidir. Nane yağını da diğer yöntemler gibi uygulayarak sirkelerden kurtulabilirsiniz. Bunun yanında, ciltten ölü hücreleri temizleyen limon da sirke dökülmesinde etkilidir.
Süzülmezse ne olur ? İstemediğimiz bakterilerin artmasına ve kötü kokuya neden olabilir.
BAL SİRKESİNİN Tadı tadı hafif tatlımsı. Ağızda hafif bir bal aroması bırakıyor. Pek çok sirkeye göre daha lezzetli aroması var. Yetişkinlerde Kullanımı: 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı şeklinde.
2 lt su, 2 yemek kaşığı bal (veya şeker), 1 tatlı kaşığı tuz.
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Sirkeyi aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz. Sirke içiminde en az 8 saatlik bir ara bırakılmalıdır. Sirke ham olarak değil su ile seyrelterek içilmeli ve günde en fazla iki kez iki yemek kaşığı olarak içilmelidir. Obeziteye karşı faydalıdır.
Yemeklerimizde, salatalarımızda lezzet unsuru olarak kullanılan sirkenin antibakteriyel özelliği, antioksidan aktivitesi, kan basıncını düşürmesi, anti-diyabetik ve ağırlık kontrolüne olan etkisi ile birçok olumlu sağlık etkileri bulunur.
Kilo verme, göbek eritme ve yağları yakma üzerinde etkisi oldukça fazladır. Gaz şişkinliğine ve kabızlığa karşı iyi gelir. Yara olan bölgelerin iyileşmesini kolaylaştırıp, sivilceleri hızlıca geçirir. Varis problemi yaşayanlar için oldukça faydalıdır.
Yani elma sirkesi kaç gün sonra süzülür diye düşünüyorsanız en az 1 ay beklemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. 30 ila 45 günlük bir süre içinde elma sirkesi oluşur.
Ağız kısmını tülbentle kapatın. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra 20 gün boyunca günde 1 kez karıştırarak serin ve kuru bir ortamda sirkenizi bekletin. Elmaların dibe çöktüğünü göreceksiniz. 20 günün sonunda 20 gün boyunca hiç karıştırmadan bekletin. Ardından oluşacak sirke anasını alın ve elma sirkenizi süzdürün.
Sirke sinekleri oluşmaya başladığı zaman, elma posası süzülüp atılır. Posayı ayırdıktan sonra sirkeye bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığı tuz daha eklenip karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılıp serin ve ışık almayan bir yerde saklanır.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Bit yumurtaları olarak isimlendirilen sirkeler, olgunlaşarak bite dönüşür. Bit, saçtan saça direkt temasla veya saç için kullanılan eşya veya giysiler aracılığıyla bulaşır. En sık 3-10 yaş arasındaki çocuklarda görülür.
Bit ilacını kullandıktan sonra saçlarınızı 1/1 oranında elma veya üzüm sirkeli su ile durulayın. Bu şekilde sirkelerin (bit yumurtası) çözülmesini sağlarsınız. Ardından saçınızı tutamlara ayırarak sık dişli bir tarak ya da bit tarağı ile saçınızı özenle tarayın. Sirkeleri tamamen ayıklayana kadar taramaya devam edin.
Sirkeli su özellikle grip, nezle, boğaz enfeksiyonu, cilt güzelliği, saç sağlığı gibi alanlarda Çok etkili ve sağlıklı bir besin maddesidir. Sirkeli su içinde bulunan A, B1, B2, B6, C ve E vitaminleri yanı sıra potasyum, magnezyum, fosfor kalsiyum ve pektin gibi mineralleri de içinde barındırmaktadır.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Sirkengebin şerbeti için gerekli malzemeler:
Eğer siz o şekilde yapmak isterseniz 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı bal ilave ederek de yapabilirsiniz. Dilerseniz içine çubuk tarçın, karanfil gibi lezzetler de ilave ederek aromasını damak tadınıza daha uygun bir hale getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri