Ancak söz konusu balık olduğunda balığa en çok yakışan baharatların başında karabiber gelmektedir. Özellikle fırında balık pişirmeyi düşünüyorsanız karabiber oldukça iyi bir tercih olacaktır. Bilhassa levrek, somon, lüfer, çupra, çinekop gibi beyaz etli ve iri olan balıklarda karabiber daha iyi sonuç vermektedir.
Tadı karabibere göre daha hafiftir. Karabiber, ısı uygulanan bazı balık tariflerinde balığın tadını bastırdığı için beyaz biberin kullanılması bunu önleyecektir. Yemeğin ya da sosun renginin bozulmaması için açık renkli balık yemeklerinde de tercih edilir.
Balık Baharatı Nasıl Kullanılır? İster zeytinyağı ile karıştırarak, balığı marine etmede, ister un ile karıştırarak kızartmadan önce balığı kaplamak için kullanılabilir. Ayrıca lezzet katmak için, çiğ balığın üzerine serperek veya ovarak, fırınlama veya kızartmalarda kullanılabilir.
Sebzeli Kekikli Harika Fırında Balık Tarifi Nasıl Yapılır? Tepsiye yağlı kağıt serilip üzerine halka doğranmış soğanlar onların üzerine de defne yaprakları dizilir. Üzerine kefaller konulur kefalllerin izine maydanoz dereotu nane kekik doldurulur. Balıkların üzerine kekik tuz ve zeytinyağ gezdirilir.
İlgili 25 soru bulundu
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatabilirsiniz. Kaynayan sirkeli su, evin içine sinen kızartma kokusunu alacaktır. Balığın, hem çabuk pişmesi hem de çatlamasını önlemek için iki tarafına bıçakla çizik atın.
Balık, ızgara, kızartma, sığ kızartma, fırında, rosto ve sote yöntemleriyle pişirilebilir. Izgara: İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir.
Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini yitirmesine neden olur.
* Sarımsak-balık
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan Sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Muskat: Tarçın, zencefil ya da muskat kabuğu. Muskat kabuğu: Tarçın, muskat ya da yenibahar.
Balığı temizleyin güzelce suyunu bıraksın kuru olsun. Bütün baharatları dökün sarımsağı rendeleyin. Karıştırıp ağzını kapatın ne kadar çok beklerse o kadar sarımsağı balığa işler. Daha sonra mısır ununa bulayıp kızartın.
Salçayı, tuzu ve baharatları iyice karıştırın. Balıkları yıkayıp süzdürün ve bu sosu her yerine yedirin. Kalan sosu da üzerine dökün ve en az 2 saat sosunu çekmesini bekleyin. 180 derecede fırında, kızarana kadar pişirin.
1 limonun suyu, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve biberiye bir kapta karıştırın. Marine etmek istediğiniz deniz ürünlerini, karışımın içerisine alın ve her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Bir süre dinlendirdikten sonra pişirebilirsiniz.
Balık bayatsa protein yapısında bulunan histamin miktarı artıyor. Histaminin fazla olması da vücutta toksik etki gösteriyor. Yoğurt proteininde de bulunan histamin bayat balık tüketildiğinde yüksek miktarda olan histamini daha da yükseltiyor. Bu sebepten dolayı da “balığın yanında yoğurt yenmez” deniliyor.
Balığa yakışacak baharatların yer aldığı terbiye tarifinin malzemeleri arasında; bir tutam karabiber, bir tutam tuz ve bir tutam pul biber yer alıyor. Ayrıca yarım çay bardağı zeytinyağı, bir yemek kaşığı tereyağı, bir limon ve bir diş sarımsak baharatlarla birlikte balığı marine edecek lezzetli seçeneklerdir.
Ekmek ve cevizleri sos kabına aldıktan sonra; üzerine zeytinyağı, yoğurt, dereotu, sarımsak ve limon suyu ilave edin. Sosu karıştırdıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Bir kaseye ton balıklarımızı koyup mayonezlerimizi, kekiğimizi, limon suyumuzu ve karabiberle tuzumuzu koyup iyice karıştırıyoruz.
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri