Balıkçılarda Germe Ağı Kullanımı Ortalama olarak 32 ila 22 mm boyuta sahip olan göz genişliği sayesinde birçok balık türünü yakalamak için idealdir. Bu nedenle en sık tercih edilen balık ağlarının bağında gelir. Tatlı su levreği, kefal, çinekop, uskumru gibi balık bu ağ ile yakalanan balıklara örnek olarak verilebilir.
Germe ağ ip ve misina kullanılıyor oluşu sayesinde balık tutmak daha kolay hale gelir. Germe ağ 17 mm tercih edilebilecek olan ürünler arasında bulunur. Germe ağ 24 mm bu doğrultuda tercih edebileceğiniz ürünler arasında yer alır.
Göz açıklığına göre boy hesaplanarak kurşun mantar yaka kısımları ağa donatılır. Genellikle 150metre boy ve 25-50 metre yükseklikte üretilir ve teknen boy ve gücüne göre bu ağ özelliği değişim gösterir.
Örneğin, 200 metrelik bir ağdan %50 donam faktörü uygulandığında 100 metre donatılmış ağ %60 donam faktörü uygulandığında 120 metre donatılmış ağ elde edilir.
2012 yılında yapılan düzenleme ile 11 metreden 24 metre olan asgari avlanma derinliği bu ay yapılan düzenleme ile asgari 18 metre olarak değiştirilmiştir. Gırgır ağlarının kurşun yakası (ağların denize batmasını sağlayan kısmı) ortalama 5-6 ton, uzunlukları ise yine ortalama olarak 1200-1300 metre civarındadır.
İlgili 32 soru bulundu
İri sazan yakalamak istiyorsak taze yem kullanmak gerekir. Solucan, sülük veya gümüş balığı kullanarak avcılık yapmanız daha büyük sazanları hedef alacaktır. Kurşunun dibe oturmasıyla yem hareket edecek ve dipte gezinmeye başlayacaktır.
SERPME AĞLAR
Đç su balıkçılığında en yaygın olarak kullanılan ve kullanılması çok basit olan bir ağ grubudur. Genellikle Sazan ve Alabalık bu ağlarla avlanmaktadır. Serpme ağlarının çeşitli şekilleri vardır. Genellikle Page 15 Akarsularda, sabit cepli serpme ağı kullanılır.
TIRIVIRI, Halk arasında Paraşüt ya da katil tor adıyla da bilinmektedir. Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki ince misinadan yapılıp, ağ parçalarına bir kurşun ağırlık takılarak imal edilmektedir.
Tırıvırı (paraşüt), serpme ağ, uzatma ağ gibi av araçları kullanımı yasak olup 500 - 5000 TL arasında değişen idari yaptırım cezaları uygulanmaktadır.
Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
Pinter ve avlanma sepeti kullanılarak amatör balıkçılık yapılması yasaktır. Amatör balıkçılıkta (alabalık avı hariç) her türlü doğal (solucan, balık, böcek v.s.) yapay yem kullanılabilir. Alabalık avında sadece yapay yem kullanılabilir doğal yemli olta ile alabalık (bütün türler) avcılığı yasaktır.
Germe ağ ile balık avı bu kadar basit ve pratik bir yöntemdir. Serpme balık ağı gibi diğer balık ağlarında ise ağın bir ucundan tutulur ve havada hafifçe döndürülerek yukarıdan aşağıya olacak şekilde suyun üzerine fırlatılır. Ardından çekme ipi çekilir ve ağ torba gibi büzülerek balıkları hapseder.
Kaliteli Serpme Ağlar
Kaliteli olan ağlar boyutları baz alınarak seçilir. Serpme ağ boyutları kaliteden taviz vermeden çeşitlenir. Kaliteli olan bu ürünler dayanıklılığı ile ön plana çıkarlar. Alındığı zaman uzun yıllara varan bir kullanım devreye girer.
Bulmacada üç katlı balık ağı sorusunun cevabı olarak "difana" kelimesi öne çıkmaktadır.
Balıkçıların, avlanırken kayalıklara taktığı için suda bırakmak zorunda kaldığı ağlar, literatürde "hayalet ağ" olarak isimlendiriliyor. Uzun yıllar akıntıyla yer değiştiren ve önüne gelen her canlıyı avlayan bu ağlar, kamu kurumları, gönüllüler tarafından toplansa da önüne geçilemiyor.
Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek (kayıklar ve küçük gemilerin kıyıya çekildiği yer) yerlerinde bulundurulması yasaklanmıştır.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Sazan balık avında kullanacağınız yemler; hamur çeşitleri, solucan ve ayrıca sazan avı için satılan özel olarak üretilen yem çeşitlerini temin edebilirsiniz. Sazan balık avında özellikle tercih edilen yemlerin başında Boili topu gelmektedir. Boili topu özellikle Avrupa'da sıkça kullanılan yemler arasında gelmektedir.
20-25 Ağustosa kadar inişli çıkışlı ama genelde artan bir vuruş performansı alırsınız. Ancak 25 Ağustos sonrası en verimli dönem başlar. Havalar sıcak giderse bu performans ekim ayı ortasına kadar devam edebilir.
Sazan (Cyprinus carpio), sazangiller (Cyprinidae) familyasına adını veren tatlı su balığı. Göl ve yavaş akan derelerde bulunur. Uzun gövdeli, solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenen bir dip balığıdır.
Sazan balığı hem heterotrof beslenen bir canlıdır. Yani hem diğer canlılar ile hem de bitkisel besinlerle beslenen bir balık türüdür. Sazan avında başlıca kullanılan organik yemler solucan, mısır veya mısır küspesi ve hamur şeklinde şeklinde sayılabilir.
Hamura vanilya, mısır unu eklerseniz hamur su içinde koku bırakacak ve bölgeye sazan balıkları toplanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri