Balığınız akvaryumdan dışarı atlıyorsa bir şeyler doğru gitmiyordur. Onu bu davranışa iten özel bir neden vardır. Çoğu zaman tespiti kolay olmasa da, mevcut yanlışın düzeltilmesi gerekir.
akvaryum üstüne cam konularak engellenebilen intihar girişimleridir. bunun yanında balıkların hava almak için su yüzeyine yaptıkları hızlı manevralar sırasında ayarı tuttturamayıp soluğu halıda aldıkları da görülmüştür.
İçtikleri tuzlu sudaki fazla elektrolitleri de solungaçlarından dışarı atarlar. Bu, çok fazla enerji gerektiren bir işlem olduğundan, tuzlu su balıkları suyu daha iyi kullanmak için böbreklerinden atılan su miktarını en aza indirir.
Atlayabilir. Kapatmayacaksanız su seviyesini fazla yüksek tutmayın balığın can güvenliği açısından.
Sorun ne? Balıklar stres oldugundan akvaryumdan atlama eğilimi gösterirler. Bi balık siz görmediğiniz zaman rahatsızlık veriyor olabilir ki bence melek balığı rahatsız ediyor. Agresif bir balık zaten, bir de kendinden küçük balıklara zarar verebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Su seviyesi tam hizada olmasın sakın, en az 2 parmak olmalı. Ya Akvaryumun Üstü Zıplamaya Çok Uygun Değilse Akvaryumda Yeteri Kadar Güzelse Yani Ortam Uygunsa Zıplamazlar Zaten Ancak 3 cm Gibi Yerlerden Zıplayabilirlerki Bu Durumlar İstisnadır.
Çoğu balık solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Ancak solungaçları zarar görürse veya solungaçlarından su geçemezse balıklar da boğulabilir. Tabii ki teknik olarak suyu solumadıkları suda boğulmazlar ama oksijen eksikliğinden ölürler.
Beta balığı evet sahibini tanır. Onun ilgisini çekmek için ona davranışlarda bulunur.
Lütfen ez az 45 litre ısıtıcı lı, bitkili ve bitki kumu olan bir akvaryuma koyun o zaman 2 dişi beta bakabilmek şansınız artar tek bakcaksanız 30 litre alın. Merhaba, fanus hiçbir balık türü için uygun değil, akvaryumda beslerseniz iki dişi olur.
İdeal ortamda yaşamadığında, özellikle de fanus içinde beslendiğinde japon balığı sudan dışarı zıplayabilir. Bu davranışının nedeni suyun kirli olması, oksijen yetersizliği ya da akvaryumun küçük olması olabilir.
Üçüncüsü, temizlenme amacı olabilir; parazitlerden veya diğer zararlı maddelerden kurtulmak için su üzerinde zıplarlar. Ayrıca, bu davranış avlanma süreçlerinde de avantaj sağlayabilir; balıkları şaşırtarak avlanmayı kolaylaştırır. Son olarak, oyun ve eğlence amaçlı olarak zıplamaları da gözlemleyebiliriz.
Bir balık tarafından yenilicekse, çok kötü su şartlarından, astronot gibi balıklar meraktan atlıyabilir, oksijensizlikten, el ile kovalamada atlayabilir, bir kimyasal katarsanız atlayabilirler, uyurlarken korkutursanız atlarlar. Hiç unutmam benim vatoz balığım 3 4 m atlamıstı hemen hemen gözümün önünde..
"Kefal sıçrar"
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelde suda sıçrayan balık türünün "kefal" olduğunu belirtti.
Ağzı açık ölümlerin çoğunluğu nitrat patlamasından olur arkadaşlar.Akvaryumdaki balık sayısı ne kadar fazla olursa nitrat seviyesi o kadar yükselir.Isıtıcı ve hava bu etkenin arkasından gelir.
Balık eğer dibe çökmüşse ısı düşmüştür. Ama iç filtre dış filtre ve hava taşı fazla akıntı yapıyorsa balıklar sürekli sabit akıntının az olduğu bir yerde durmaya çalışacaktır.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir.
Türkiye'de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Erişkin erkek bettalar bir araya koyulurlarsa birbirlerine ölümcül şekilde zarar verirler. Dişi bettalar bir arada bakılabilir. Dişiler arasında da ufak sürtüşmeler olsa da ciddi yaralanmalar yaşanmaz. Erkek ve dişiler yeterli büyüklükte, saklanacak alanların olduğu bir akvaryumda bir arada bakılabilir.
Beta Balıklarının Cinsiyetini Belirleme
Erkek beta balıkları dişi beta balıklarına göre daha cüsseli, kuyruk ve yüzgeçleri daha büyüktür. Ancak bu özellikleri asla bir cinsiyet belirleme yöntemi değildir. Çünkü dişi cüssesinde olup da erkek cinsiyetine sahip beta balıkları da bulunmaktadır.
Hakkında bilgi sahibiyimde.Uzun lafın kısası (UL) ayrı akvaryumda hava vermeden(motorsuz) beta besliyebilir miyim? Eğer kastettiğiniz şey akvaryuma hava vermeden betaya bakıp bakamayacağınız ise; evet bakabilirsiniz.
Isı, beslenme ve ve su gereksinimleri oldukça zıt türlerdir.Bence aynı tankta bu iki türü bulundurmayın.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
İkinci olarak tuzun hasta balıklara sodyum ve klorür iyonlarını değiştirebilmeleri ve streslerinin azaltılması , üçüncü olarak nitritin balık tarafından alınmasına engel olmak için, son olarak da “Chilodonella cyprini” gibi parazitlere karşı önlem almak açısındandır.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri