Palamut gibi büyük balıkları kızartarak pişirecekseniz öncesinde dilimlemeyi ihmal etmeyin. Daha sonra balıkları una ya da galeta ununa buladığınızda hem daha lezzetli olur hem de yapışmazlar. Kızartma aşamasında yağın iyice ısındığından da emin olmalısınız. Yağ çok sıcak olmazsa balıklarınız yağ çeker.
Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz.
Mısır unu yerine kullanılabilecek pek çok kıvam arttırıcı madde vardır. Beyaz un, pirinç unu, mısır nişastası, tapyoka unu, guar zamkı ve sorgum unu, koyulaştırıcı maddeler için birinci sınıf çözümlerdir.
Tereyağında kızartacaksanız derin bir tavada yüksek ısıda kızartmalısınız. Etli ve yağsız balıklar kızartmaya en uygun balıklardır. Balık kızartırken yağın ısısı mutlaka 165 dereceden fazla olmalıdır. Çünkü kızartmanın esası balığın suyunu içinde bırakarak kızartma yağının ısısının balığa geçmesini sağlamaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Balık kızgın yağa yavaşça dizilmeli
Fevzi Çimşit, mısır unu kullanımına da değinerek, "Balığımızı mısır ununa bulamadan önce unu mutlaka kontrol etmeliyiz. Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır.
Balıkları tavaya dizerken yağın ısısı düşecek ve balıklar yağ çekecektir. Bu sebeple tek seferde pişirmek yerine birkaç defada pişirebilirsiniz. Una buladığınız balıkların üzerindeki fazla unları silkeleyerek atın. Yağa düşen unlar yanarak yağın kalitesini bozar.
Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz.
Mısır unuyla balık Kizartilir mi? Kızgın yağ içinde arkalı önlü iyice kızartın. Mısır unlu palamutlar kızardıktan sonra servis tabağına alın. Tavada mısır unlu palamut kızartmasını yanında bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz.
Evet mısır unu yerine normal un kullanabilirsiniz.
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. - Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.
Suyu süzülen balıklar tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanarak kızartılır. Beyaz etli balıklar unlanmadan önce süte, küçük ve siyah etli balıklar da biraya batırılırsa çıtır çıtır olurlar.
Balıkları mısır ununa bulayıp, tavaya dizin. Kızardığında kapak ya da büyük düz tabak yardımıyla ters çevirip, diğer tarafını da kızartın.
Granit ve döküm tavaları kullanarak balıkları rahatça pişirebilirsiniz. Hem buğulama hem de kızartma yöntemini kullanarak tavadan kolayca kaldırabilirsiniz. Balıkları çiğ bırakmadan tam kıvamında pişirmek için kapaklı ya da çift taraflı çevirebileceğiniz özel balık tavaları, pek çok market ve mağazada bulunuyor.
Öncelikle güzelce suyla yıkayalım. Daha sonra tuzlayıp galeta ununa batıralım ve kızgın yağımızda kızartalım. Kızarmış balıklar kağıt havluya koyalım ki yağını alsın. Sonra servis edeceğimiz tabağa alalım.
Kapaklı tavaları kullanamam diyorsanız; çift taraflı ve kilitli pratik tavaları alabilirsiniz. Genellikle balık tavalarında olması gereken özellikleri, listemizde hatırlatalım. Balığın yanmadan ve yapışmadan pişmesi için tavanın granit, döküm ya da teflon olması önerilir.
Mısır unu yerine normal un olur mu? Evet mısır unu yerine normal un kullanabilirsiniz. Sade un, her türlü tarif için en iyi seçeneklerden biri olacak. Kızartılmış ürünler için bir kaplama, bulamaçlarda ve ekmek ve kek gibi unlu mamullerde koyulaştırıcı bir madde olarak kullanılabilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimizin üzerine balıklarımızı koyup tuzumuzu ve sıvı yağımızı gezdirelim. Düzenli bir şekilde dizelim. Üzerine para şeklinde dilimlediğimiz balıklarımızı dizelim. 200° fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyetle yiyelim.
Kızgın yağ içinde arkalı önlü iyice kızartın. Mısır unlu palamutlar kızardıktan sonra servis tabağına alın. Tavada mısır unlu palamut kızartmasını yanında bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz. Tavada mısır unlu palamut oldukça lezzetli bir balık kızartmasıdır.
Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz . 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz. Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
Kolay bulabildiğimiz bu lezzetli balığı, klasik bir tava tarzında pişirmesek olmazdı.Her balığın en lezzetli haline büründüğü bu pişirme tekniğini tüm balıklarınıza kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz mısır unu, beyaz un ve kızartmak için sıvı yağ!
Balığın, tuzlu süte yatırıldıktan sonra biraz unlanıp kızartılması daha nemli olmasını sağlar. Dilbalığı ve dülger gibi dağılma özelliği olan balıklar sotelemeye uygun değildir.
Hamsi unlanarak kızartılır. Buğday unu, mısır unu gibi ama nişasta da kullanılabilir. Nişastaya bulanarak kızartılmış balıklar daha bir çıtır çıtır olur.
Önce balığı kağıt havlu ile kurulayın. Sonrasında bir kap içine tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyundan oluşan bir karışım hazırlayın. Balığı bu karışımda biraz dinlendirin ve sonrasında süzerek ızgaraya alın. Balık böylelikle ızgara tellerine yapışmayacak, hem de daha iyi kızarıp daha lezzetli olacak.
Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavanızda balık kokusundan eser kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri