Cevap. Açıklama: Balık kelimesi eşsesli değildir.
Yazılış ve okunuşları aynı olan; ama anlamları birbirinden farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir.
Andrew Bass şunları söyledi: Balıklar arasında sesli iletişim her ne kadar göz ardı edilse de balıkların omurgalı hayvanlar nüfusunun yarısından fazlasını oluşturduğunu biliyoruz. Bu durumun göz ardı edilmesi büyük ihtimalle balıkları duyup görmenin zorluğundan kaynaklanıyor.
Yazılışları aynı fakat anlamları değişik olan kelimeler eş sesli sözcüklerdir. Aynı şekilde yazılıp okunması ve ses anlamından birbirine benzer olması ile beraber, anlamları birbirinden tamamen değişik olan kelimelerdir.
Cevap. Cevap:Evet sesteştir.
İlgili 37 soru bulundu
Yazılışları ve okunuşları aynı olsa bile anlamları farklı olan kelimeler eş sesli olarak bilinmektedir. Diğer bir ifade ile sesteş olarak da bilinmektedirler. Bu kelimelerin farkını anlayabilmek için ise cümle içerisinde kullanmamız gerekmektedir.
Eş Sesli Kelime Nedir? Yazılışları aynı okunuşları farklı olan kelimelerdir. Sorumuzun Cevabı; Gün eş sesli değildir.
Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.
Eşsesli kelimelerin yazılışları her zaman aynı şekilde olmayabilir. Kaç sözcüğü eş sesli bir kelimedir. Kaç kelimesinin 1. anlamı: Herhangi bir nesnenin, eşyanın veya herhangi bir şeyin sayısını sormaya yarar.
Cevap: Cevap : Kahve kelimesi eş şeslidir. Anlamları ise; Kahve kelimesinin ilk anlamı içilen sıcak yada soğuk sıvı demektir.2.anlamıysa çeşitli oyunların oynandığı mekan,kahvehane. Soluk kelimesi eş seslidir.
Balık kelimesi basittir. Çünkü kelime zaten kök halindedir. Ek almamıştır bu yüzden türemiş kelime olamaz.
Balık, balıg kelimesinin aslı «çamur, balçık» anlamındaki balk, balık yansımalarıdır (onomathopé). Akraba dillerden Moğolca'daki balgasun «şehir» ke- limesi de aynı kökten gelmektedir.
Örnek: Balık kelimesinin incelediğimiz zaman. İlk bakışta aklımıza kelimenin kökü olarak bal gelebilir. Fakat bal ile balık arasında herhangi bir anlam ilişkisi YOKTUR. O yüzden balık kelimesinin kökü balık olacaktır.
'balık' kelimesinin eş anlamlısı 'omurgalılardan'dır.
Yazılış ve okunuşları aynı olan; ama anlamları birbirinden farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir.
Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik ve bozulma olmaz.
Spor kelimesinin eş seslisi yoktur.
Evet sesteş bir kelimedir . Altın , bir de bulunulan durum anlamında .
Ekmek: Tahıl unundan yapılarak pişirilen ve farklı türleri olan yiyecek. İki farklı anlamda ekmek kelimesi ile yazılır. Buda kelimenin sesteş olduğunu rahatlıkla gösterir.
Topluluğumuz tarafından sevilenler. okulun eş seslisi değil eş anlamlısı vardır buraya dikkat (!):) eş anlamlısı da "mektep" ' tir.
Eş sesli kelimelerde kelimenin yazılışı aynı olurken anlamları farklıdır. Yani aynı şekilde yazılar ve aynı şekilde okusalar bile, mutlaka taşıdıkları anlam temel anlamları olmalıdır. Aşağıda eş sesli kelime örnekleri yer alıyor. -Çocuklar dereyi geçip de çayda boğulmuşlar.
Eşya: Eş sesli değil. Araç gereçlerin bütününe eşya adı verilir.
sabun eş sesli bir kelime değildir çünkü sabun sadece elimizi vs. yıkadığımız zaman yani temizlik için kullandığımız ürün anlamında kullanılmaktadır. ikinci bir anlamı bulunmamaktadır.
Yok kelimesi eş seslidir. Bildiğimiz anlamının (var olmayan) dışında “hayır” ve “yasak” anlamlarında da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri