Onun için normal tuz kullanımı balıklara fayda yerine büyük zarar verir. Kaya tuzunun kullanım sıklığı ve miktarı akvaryum boyutumuza ve su değişimize göre değişir. 100 lt akvaryum için 1 çorba kaşığı tuz kulanılmalı ve her su değişimde ortalama haftada 1 çorba kaşığı kaya tuzu eklenmeli.
Tuz akvaryumun ilk kurulduğunda ve su değişimlerinde kullanılmalıdır. Örneğin 135 litre bir akvaryumda 45 litrelik bir su değişiminde 6 çay kaşığı tuz eklenmelidir.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Kaya tuzu suya atabilirsiniz japon akvaryumunda. Ancak çöpçü, vatoz gibi balıklarınız var ise kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Sadeece japon balığınız varsa kullanabilirsiniz. 100 litre suya bir çorba kaşığı kaya tuzu atabilirsiniz. Kaya tuzu sudaki zararlı maddeleri öldürüyor.
Ciklet olarak tuza dayanıklı olsalar da tuzu sevmezler.50 ltye bir çay kaşığı oranını geçmemelidir. 20lt ye 1 tane tablet diye biliyorum.su değişimlerinde 200 lt akvaryumda 100 lit su değişimi yaparsanız 5 adet atmanız gerekecektir.
İlgili 15 soru bulundu
Kaya tuzu sudaki nitrat ve zararlı bakterileri bastırır. Akvaryumlarımızda koruyucu görev yapar. Balıklarda sürtünme ve solungaçlarda kırmızılık olursa kullandığımız tuz miktarı o dönem için arttırılmalıdır.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıkları için daha serin sularda bakılması gerekmektedir. Balıkların yeteri kadar oksijen almaları için akvaryumdaki her bir balık için 10 litre suya ihtiyaç duyulmaktadır.
Akvaryumda balık başına 10 litrelik bir su hacmi olması gerekmektedir. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıklarından dolayı suyun sıcaklığının yaklaşık olarak 15- 20 derece olması ideal olacaktır. Akvaryumun içerisine bitki koymamanız daha iyi olacaktır.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Bazı akvaryumcular akvaryum tuzu yerine sofra tuzu kullanır.
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
Bende bitkilere faydası olur düşüncesiyle bir aralar ekliyordum. 100 litre akvaryum suyuna ekleyeceğiniz bir maden sodası asidi kaçmasa bile akvaryuma CO2 açısından bir zarar veremez, o nedenle endişe etmeyin.
Somon, yılanbalığı, işkine balığı, çizgili levrek ve dilbalığı gibi balıklar tatlı sulardan ve hafif tuzlu sulardan tutun da deniz suyuna kadar değişiklik gösteren çok çeşitli tuzluluk derecelerinde yaşayabilir ya da hayatta kalabilirler.
Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için . Bitkiler için bir-çok mikro element içerir, eger yumuşak su balığınız yok ise çoğu tür balık sert su sever. Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için .
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balıkları sazangiller familyasından gelmektedir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir. Yani beslendiğiniz akvaryumda tek cins olarak besliyorsanız bir ısıtıcıya gerek yoktur.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Balıkları özel ve çok narin türler değilse sıcaklıktan ölmesi pekte mümkün değil. Artı akvaryum suları geceden sabaha ısınıp hemen soğumaz bu bir zaman süreçte olur her canlı gibi akvaryum balıklarıda bu bulundukları ortama hemen ayak uydurmaya çalışır defanslarını ona göre ayarlarlar .
Bu damacanalarda satılan içme sularını akvaryumda direkt olarak kullana bilirmiyiz? Kullanabilirsiniz.Yanlız çeşme suyunu dinlendirmeden kullanan arkadaşlarımızda çok.Bende direk koyuyorum.Eğer içme suyunuzda fazla klor olmadığını düşünüyorsanız kullanabilirsiniz... Ben mutlaka dinlendiriyorum en az bir gün.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Bakterilerin oturması için 10 gün kadar beklemeniz gerekebilir, bu döngüyü hızlandırmak için biraz yem veya bakteri kültürü kullanırsanız iyi olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri