* Akvaryum balıkları için temel yem Raf ömrü açıldıktan sonra 4 aydır. Mühürlü folyolu, yüksek vasıflı ambalajında kapalı olarak 3 yıl dayanır.
Doğru şekilde depolandığında, birçok kurutulmuş balık yemi süreleri dolmadan rafta yıllarca dayanabilir.
Veterinerim 6 ay ya da daha az geçmişse kullanabilirsin mama demişti. Ancak 6. aydan itibaren besin değerlerinin azaldığını söyledi. Yani eğer balık yemi de iyi şartlarda saklanılırsa SKTden sonra 6 ay daha tazeliğini ve besin değerlerini koruyacaktır.
Kuş yeminin bozulduğunu nereden anlarım? Yemde oluşan ayırması zor olan topaklanmalar yemin bozulmaya başladığına işarettir. Ayrıca bu topaklanan yemler yemliklerin bazı kısımlarının tıkanmasına sebep olabilir. Örümcekler, güveler ve solucanlar bozulmuş veya bozulmaya başlayan yemi sarabilir.
Baligi biraz tuzlayip bu tur kaplarda dolapta muhafaza etmek en dogru cozum.
İlgili 37 soru bulundu
Balıkları buzdolaplarının +5 dereceli raflarında 3 gün saklayabilirsiniz. 0 ve -5 dereceli buzluklarda bu süre ortalama 14 gündür. -18 derecelik deep freeze'lerde küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir. -25 dereceli deep freezelerde bu süre daha fazladır.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Tüm kuru yemler zaman içinde bayatlar.Tabi aldığınız yemin kalitesi,kapalı kutu olması,saklama koşulları,sık açılıp kapanmadan dolayı havayla teması,nem,güneş gibi etkenler bozulma sürecinin uzayıp ,kısalmasına sebep olur.
Yemler genelde nem aldığında ıslandığında kurtlanır . Yemlerinizi cam kavanozlarda serin ve 4. ayı geldiğinde muhakkak atınız çabuk bozulur .
içerisinde en yaygın olanları karaciğer, böbrek, yumurtalıklar, bağırsaklar, kan, balık artıkları ve işe yaramayan balıklar, böbrekler, kullanılmayan etler, yenmeyen balıklar, solucanlar, beyin, et kırıntıları, yumurta, tavukçuluk artıkları ve yan ürünleri, süt sanayi yan ürünleridir.
Evde balık yemi yoksa balığa ne verilir ? Otçul ve hepçil balıklara marul, kıvırcık, kabak, lahana, havuç, brokoli ve bezelye gibi sebzeler kısa süre haşlanıp yumuşatıldıktan sonra verilebilir. Etçil balıklar içinse canlı ya da dondurulmuş kan kurdu ve artemia düşünülebilir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Yem kalitesinin fiziksel olarak anlaşılması
Bu yöntemde yem maddeleri kendine özgü renk, koku, kıvam ve tat yönünden kontrol edilir. Kötü kokulu, normalinden farklı görünen ya da hoş olmayan bir tada sahip yem maddeleri kötü kaliteli olarak düşünülmelidir. Sığırların tat ve koku alma duyuları çok güçlüdür.
Balıklara aşırı yem vermek balık ölümlerinin en başında gelen nedenlerden biridir. İster yensin ister yenmesin fazladan verilen yem suyun kirlenmesine neden olur. Ya balıklar fazla yem yediği için oluşturdukları dışkı artar ya da yenmeyen yemler suda çözünerek kirliliğe neden olur.
2 gün bir balık için hiçbir şeydir. Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Önce akvaryumu edinip daha sonra balığınızı almanız daha mantıklı. Seyir zevki bir olmaz akvaryumda balık bakmanın zevki başkadır.Plastik kapta bakılan balıkla akvaryumda bakılan balık da bir olmaz.O yüzden arkadaşların da dediği gibi biraz daha bekleyip akvaryum almak doğru bir karar olacaktır.
Timur, ''Balıklarda bulunan parazitler, insanda akut anemi, iştahsızlık, halsizlik gibi tenyalardan kaynaklanan hastalıklarda görülen belirtileri meydana getirirler. Bu nedenle bu parazit kistlerine sahip balıkların çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemesi gerekir'' diye konuştu.
Un Kurdu; dünyada yem olarak en çok tercih edilen canlıdır. Uçamayan böcek türüdür. Etçil veya hepçil beslenen sürüngen, eklem bacaklı, kemirgen, balık, kuş vb. canlılar için yüksek besin değerinden dolayı tercih edilir.
Çiğ Balıktan Parazit Enfeksiyonları
İnsanlardaki paraziter enfeksiyonlar birçok tropikal ülkede önemli bir sağlık problemidir. Birçoğu, çiğ balık da dahil olmak üzere, enfekte içme suyu ya da yanlış pişmiş yiyecekler tarafından bulaşmaktadır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
30 litrede en fazla 1 japon olur. En azindan 50 litrelik bir akvaryum olsun 1 veya 2 japon icin.
japon balığı fazla yemden ölür. Çiklitler fazla yemden ölmezler.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon balıkları 3-4 gün aç kalmayı sorun etmezler. Ancak açlık süresi uzadığında Japon balıklarınız strese girecektir. Her ne kadar maksimum süre olarak 2 haftadan bahsetsek de birçok balık bu sürenin sonunda sağlığını kaybedebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri