Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenmektedir.
Düzenli olarak ballı limonlu su içmek detoks etkisi yaparak toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olur. Bu sayede vücudun savunma mekanizması yani bağışıklık sistemi güçlenir. Kişi hastalıklar ile daha kolay başa çıkmaya başlar.
İlgili 34 soru bulundu
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Bu özelliği ile bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarla vücudun mücadele etmesini kolaylaştırır. Doğal bağışıklığı artırmak için geceleri birer kaşık bal tüketilebilir.
Uzmanlar gribe karşı limon ve bal tavsiye ediyor.
Bu hastalıkları dinlenerek ve doğal yiyeceklerle atlatmak mümkün… Uzmanlar grip ve soğuk algınlığı için bir limonun suyuyla bir tatlı kaşığı balı bir bardak ılık suyla karıştırıp içmeyi tavsiye ediyor.
Ev istirahatı boyunca günde 1-2 kez bol buharlı sıcak duş alınmasının, evin nemli tutulmasının ve hatta sıcak su dolu bir kaseden buhar solunmasının iyileşme sürecini destekleyeceğine dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, buharı solunacak suyun içine nane katılarak ferahlatıcı etkinin artırılabileceğini kaydetti.
Dr. Ferhat Öztürk, balın yüzyıllardır kullanılan bir şifa kaynağı olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. Öztürk, kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini artırarak gripten ve soğuk algınlığından korunmak için bal tüketilmesini önerdi.
Sık görülen belirtiler; ateş (38 - 41°C), baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrıları gibi yakınmalardır. Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
İlaç harici, iyi beslenme yaparak hastalıktan hızlı bir şekilde kurtulması mümkündür. İlave olarak vitamin toplayarak gribin ortadan kaldırılması mümkün olabilir. Özellikle grip olan kişilerin gün boyunca çok fazla su tüketmesi, hastalığın tedavi sürecini hızlandıracaktır.
Ayrıca hasta kişinin dokunduğu virüs içeren yüzeylere dokunan bir kişinin de ellerini ağız, göz ve buruna götürmesi ile de bulaşma olabilir. Bu nedenle ofis ortamları gibi birçok kişinin birbiriyle yakın bulunduğu kapalı ortamlarda virüs hem hava hem de temas yolu ile yayılabilir.
Akciğerleri ve boğazları yumuşatma etkisine sahip olan limon, öksürüğe de iyi gelir. Gribe karşı da oldukça etkili olan limonun, hem grip olmadan önce hem de grip olduktan sonra mutlaka tüketilmesi önerilir.
Nezle(soğuk algınlığı) belirtilerinin COVID-19'dan farkları nelerdir? Nezlede burun akıntısı ve hapşırma ön plandadır. COVID-19 hastalığında ise burun akıntısı ve hapşırma sık gördüğümüz semptomlar değildir. Nezlede ateş çok yükselmez, hafif seyreder veya yoktur.
Şikayetler genellikle 7 gün sürer, ilk 2-3 gün içerisinde şiddetlenir ve sonrasında düzelme başlar, ancak iyileşme süresi 1- 2 haftaya kadar da uzayabilir. Belirtiler hastanın günlük işlerini etkileyecek düzeye ulaşabilir. Halsizlik grip geçtikten sonra bile birkaç hafta devam edebilir.
Yüksek ateş ve vücut ağrısı gibi belirtiler 3 ile 5 gün içinde kendiliğinden kaybolur. Ancak yorgunluk ve öksürük gibi belirtiler ise 2 hafta ve daha uzun süre devam edebilir. Grip genellikle 2 ile 3 günlük bir kuluçka dönemi sonrasında ortaya çıkar.
Tuzlu Su ile Burnu ve Boğazı Rahatlatmak
Tuzlu su burun ve boğazda biriken mukusun çözülmesine ve tıkanma hissinin azalmasına yardımcı olur. Grip sırasında oluşabilen burun ve boğaz tıkanıklığına karşı burnu tuzlu su ile yıkamak ve tuzlu su ile gargara yapmak oldukça işe yarar.
Ballı su tarifini merak ediyor, ballı su nasıl hazırlanır diye soruyorsanız onun da hemen cevabını verelim. Tek yapmanız gereken bir yemek kaşığı balı (mümkünse organik) bir bardak ılık suya ekleyin ve suyun içinde iyice çözün. Bu karışımın maksimum faydasını görmek içinse aç karnına içmeyi unutmayın.
4 şahane bitki, gribi hayatınızdan kovmaya geldi; Ihlamur, karanfil, zencefil ve tarçın. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve üzerinde sıcak su ilave edin. 5-6 dakika bekletin, sıcakken tüketin.
Soğuk algınlığı/nezle ile grip arasındaki en belirgin fark; soğuk algınlığında burun akıntısının var olması, gripte ise genel olarak olmamasıdır. Bunun ile birlikte soğuk algınlığı gribe göre çok daha basit ilerleyen ve büyük riskler göstermeyen bir rahatsızlıktır.
Birkaç zeytin, tereyağ-bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, badem veya fındık kahvaltıda tüketilmelidir. Ceviz, fındık ve badem: Bu üç besin kaliteli yağ içerir ve Omega 3 bakımından zengindir. Omega 3, bağışıklığı korur, enfeksiyonun çok fazla ilerlemesini engeller ve gerilemesini sağlar.
Önemli olan aşırı terlemeye yol açacak ya da üşütecek giysiler giymemek. Vücut ısısını koruyan ve teri emen pamuklu kıyafetler tercih edilmeli, mutlaka atlet giyilmeli.
Ballı su ne zaman içilmeli? Sabahları aç karnına içilen ballı su, kilo kontrolünde size yardımcı oluyor. Bal fonksiyonel bir besindir; özel bileşimi ve antibakteriyel özelliği ile pek çok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özelliktedir.
Sıcak su solunum yollarınızın açılmasını sağlar. *Bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığını önler. *Uyanık kalmaya yardımcı olur. Güne soğuk duşla daha hızlı başlar ve daha çabuk uyanırsınız.
Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri