Balsamik sirkesinin düşük ateşten çektirilmesiyle elde edilen yoğun aromalı şurupsu bir sostur. Kullanıma hazır bu sos, tabak dekorasyonunda, ızgara et ve sebze üzerinde meyve ve dondurma ile kullanılır.
Keskin bir tada ve kokuya sahip olan sirke içerisinde her bir kaşıkta sadece 14 kalori besin ve vücuda gerekli mineral bulunur. Balzamik sirke aroması hafif tatlı ve ekşimsi bir yapıdadır. Bu tadı yakalamak için balzamik sirke alternatifi olarak pekmez ve limon karıştırılabilir.
Yoğunlaştırılmış balzamik sirke ve Kikkoman Tamari soya sosu, blendere alınır. Zeytinyağı, yüksek hızda çalışan blenderin yavaş yavaş içine akıtılır. Sos, sebze üzerine dökülür ve taze otlar ile süslenir. Sıcak servis edilir.
Risotto veya patates püresinin üzerine dökülerek farklı lezzetinden faydalanılır. Balsamik sirke ayrıca kırmızı et yemeklerinde, balık yemeklerinde de sos olarak kullanılır. Bazı sebze yemekleri ve makarna soslarının vazgeçilmez malzemesi olarak kabul edilir. Sotelediğiniz sade sebzelere bile başka bir hava katar.
Kolesterolü Düşürür
Kalp ve damar sağlığını tehdit eden yüksek kolesterolün düşmesini sağlayan seçeneklerden biri de balsamik sirkedir. İçeriğindeki antioksidanlar ile toksik hücreleri yok ederek kolesterolün düşmesine yardımcı olan balsamik sirkeyi öğünlerinizde bolca kullanmakta fayda var.
İlgili 32 soru bulundu
Sirke üretim prosesinde alkolleşme de mevcut olduğundan dolayı son üründe bir miktar etil alkol asetik asite dönüşmeden kalabilmektedir. %0.1 civarlarında son üründe etil alkol bulunabilmekte veya analizde tesbit edilemese de aslında içinde dönüşmeyen bir miktar alkol kalabilmektedir.
İtalyan mutfağının öne çıkan lezzetlerinden balsamik sirke, zahmetli yapım süreci nedeniyle gastronomi dünyasında değerli bir ürün olarak öne çıkar.
Ekstradan yağ dökmediğiniz için daha az kalori alıyorsunuz ve balzamik sirke de diğer sirkeler gibi kandaki yağ seviyelerini ciddi oranda düşürüyor. Her üçü de zayıflamak amaçlı kullanılabilir.”
Hafızayı güçlendirdiği bilinen balzamik sirkenin alzheimer hastalığı ile savaştığı bilinmektedir. Tokluk hissi verdiği bilindiğinden bu sayede kilo vermeye yardımcıdır. Mide sağlığında da olumlu etkileri bulunur. Özellikle mide ağrılarında ve gastrit için kullanılmaktadır.
Bazı ağaçlardan elde edilen, kokulu reçine ya da bundan yapılan ilâç.
Glaze aslında mutfakta birkaç farklı işleme verilen isimdir. Örneğin deniz mahsullerini kurumadan ve soğuk nedeniyle oluşan yanmalardan korumak için buz kullanılır. Deniz mahsulü ince bir tabaka şeklinde buz ile kaplanır ve buna glaze denir. Daha yaygın olarak bilinen glaze tekniği ise yiyecekleri parlatma işlemidir.
Özellikle renk geçişleri, cilalama (glaze), fırça darbelerinin belli olmasının istendiği çalışmalar, antik görünüm kazandırma gibi uygulamalar için çokça tercih edilen bir üründür. Objelere ağaç budak deseni verme işleminde sıklıkla kullanılır.
Glaze, et veya sebzenin pişme suyunun çektirilmesi ile dışının kaplanması olarak tanımlanabilir. Ancak glaze, soğuk et ya da deniz ürünlerinin üstünün jelatinle ya da buzla kaplanması işlemine de denir. Özetle yiyecekleri pişirme işlemi sırasında ya da öncesinde sırlamak ve parlatmak diyebiliriz.
Kühne Balzamik Sirke, balzamik sirkenin anavatanı olan Modena şehrinde sertifikalı 10 üretici tarafından üretilir. Salatalarınızda, et marinasyonunda, sos ve ızgaralarınızda kullabileceğiniz Kühne Balzamik Sirke tadını meşe fıçılarında yıllanmasıyla alır.
Balsamik sirke, zeytinyağı ve sarımsakları da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerini örtüp, buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Süre sonunda ısıtılmış hafif yağlı ızgara tavada önlü arkalı kızarıncaya dek pişiriyoruz. Üzerine taze kekik ekleyip servis ediyoruz.
Sayısız faydası olan sirkenin etken maddesi asetik asittir. Elma veya üzümden elde edilenlerle balzamik sirke arasındaki tek fark, bu etken maddenin yoğunluğudur. Yoksa hepsi aşağı yukarı benzer kimyaya sahiptir. Kansızlığa, göz, diş ve cilt iltihaplarına iyi gelir.
Balsamik sirke; üzüm özünün kaynatılarak yoğun bir kıvama gelmesi ile elde edilir, normal üzüm sirkesine göre kıvamı ve lezzeti çok başkadır, yapımı oldukça zahmet gerektiren bir sirkedir.
Balzamik fazlar sonlanma enerjilerini gösterir. Gökyüzünün teslim olmuş halidir. Bir şeyleri bitirmek, sonlandırmak için gökyüzünün balzamik fazını kullanabilirsiniz. Eski şaman öğretilerinde inanılır ki balzamik faz dünyevi ile manevi olan arasında bir kapıdır.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
- Sirkeli su içmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yakılmasını da sağlıyor. - Güçlü bir antioksidan olan sirkeli su vücutta detoks etkisi yaratır. - Su ile seyreltilerek içilen sirke mide rahatsızlıklarını önler. - Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir.
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Tüm sirke türleri arasında belki de en az bilineni, en az yaygın olanı nar sirkesidir. Gıda konusunda uzun yıllardır uzman olan Kühne, hem faydalı hem de lezzetli bu ürünü de, tıpkı ötekiler gibi güvenle tüketebilmeniz için mutfaklarınıza getiriyor.
Eğer ki sirke oldukça parlak renge sahipse, berraksa ya da içince tortu mevcut değilse o sirke, organik sirke değildir. Doğal organik sirke olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise yoğun asetik kokusudur. Sirke şişesi çalkalandığında bulanıklaşıyorsa ya da köpükler oluşuyorsa, doğal sirke olduğu anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri