Sade ve balzamik veya tarhun gibi tüm sirke çeşitleri oda sıcaklığında stabildir. Sirke, bakterilerin oluşumunu engelleyen basit bir asittir. Bir süt ürünü olan tereyağının bozulmaması için buzdolabında saklanması gerekir.
Sirkeyi serin ve güneş almayan ortamda saklamak en doğrusudur. Yemeklerde kullanılacak olan sirke buzdolabında cam şişede saklanmalıdır. Temizlik ve dezenfektan için kullanılacaksa plastik şişelerde serin ortamda saklanabilir. Sirke bozulduğu zaman alkole dönüşür ve çok keskin bir tat verir.
Elma sirkesi, üzüm sirkesi ve balzamik sirke salatalara lezzet katarken, beyaz sirke sebze temizliğinde, pirinç sirkesi ve onlarcası farklı tariflerde rol alıyor. Sirke bildiğimiz anlamda bozulmaz. Bazı kolay saklama koşullarını sağladığınız sürece uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.
Aslında sirkenin raf ömrü sınırsızdır (yukarıya bakınız). Ancak, nispeten açık renkli bir sirke zamanla daha koyu hale gelebilir. Bulanıklaşma veya topaklanma da görülebilir.
Diğer sirke türlerine göre daha koyu ve daha etkili koku ve tada sahip olan balsamik sirke, makarna ve tavuk gibi yemeklerde de lezzet verici olarak değerlendirir.
İlgili 32 soru bulundu
Ekstradan yağ dökmediğiniz için daha az kalori alıyorsunuz ve balzamik sirke de diğer sirkeler gibi kandaki yağ seviyelerini ciddi oranda düşürüyor. Her üçü de zayıflamak amaçlı kullanılabilir.”
Sade ve balzamik veya tarhun gibi tüm sirke çeşitleri oda sıcaklığında stabildir. Sirke, bakterilerin oluşumunu engelleyen basit bir asittir. Bir süt ürünü olan tereyağının bozulmaması için buzdolabında saklanması gerekir.
Risotto veya patates püresinin üzerine dökülerek farklı lezzetinden faydalanılır. Balsamik sirke ayrıca kırmızı et yemeklerinde, balık yemeklerinde de sos olarak kullanılır. Bazı sebze yemekleri ve makarna soslarının vazgeçilmez malzemesi olarak kabul edilir. Sotelediğiniz sade sebzelere bile başka bir hava katar.
Sirkelerin ağızlarının da tülbentle kapatılması gerekiyor. Ağızları çok sıkı kapatıldığı ve ısının doğru şekilde olmadığı ortamlarda sirkenizde küfler oluşabilir.
Birkaç damlasıyla bile yemeklere tat veren balzamik sirke, ezilmiş ve olgunlaşmış üzümden elde edilir. Roma döneminde bal ile karıştırılarak kullanılan bu sirke, yıllandıkça değer kazanır ve lezzeti artar. Ahşap fıçı içinde muhafaza edilir.
- Diğer sirkelerden farklı olarak fermente edilmemiş üzüm şırasının ateş üzerinde ısıtılıp çektirilmesi ile yapılır. Balsamik sirkeye tatlı ekşi karamelimsi tadını ve yapısını veren bu işlemdir. Bu konsantre öz fermente edilerek ve yıllandırılarak farklı sınıflarda ve kalitede balsamik sirke üretilir.
Sayısız faydası olan sirkenin etken maddesi asetik asittir. Elma veya üzümden elde edilenlerle balzamik sirke arasındaki tek fark, bu etken maddenin yoğunluğudur. Yoksa hepsi aşağı yukarı benzer kimyaya sahiptir. Kansızlığa, göz, diş ve cilt iltihaplarına iyi gelir.
uygun ortam sıcaklığı 22-28 derece arası. daha soğukta ve daha sıcakta sirke yapılmaz. sıcakta meyveler çürüyor, soğukta da olması çok uzun sürüyor.
Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan sirke anası, doğal ve katkısız bir madde olduğu için hamile ve emzikliler tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Sabah aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen sirke, vücuttaki toksin maddelerin vücuttan atımını kolaylaştırarak detoks etkisi yapar.
Asetik bakterilerin elma sirkesini işleme sıcaklığını belli kaynaklar 29 derece olarak veriyor. Sirke oluşumu için verilen ideal sıcaklıksa 15-25 derece arası.
Sirke üretim prosesinde alkolleşme de mevcut olduğundan dolayı son üründe bir miktar etil alkol asetik asite dönüşmeden kalabilmektedir. %0.1 civarlarında son üründe etil alkol bulunabilmekte veya analizde tesbit edilemese de aslında içinde dönüşmeyen bir miktar alkol kalabilmektedir.
Beslenmenin bir parçası olarak balzamik sirke tüketmek, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Bir araştırmada balzamik sirkenin antiglisemik etkisi belirlenmiştir. Balzamik sirke içeren bir öğün sonrası kan şekerindeki yükselmenin daha kontrollü olduğu ortaya konmuştur.
İtalyan mutfağının öne çıkan lezzetlerinden balsamik sirke, zahmetli yapım süreci nedeniyle gastronomi dünyasında değerli bir ürün olarak öne çıkar.
Kühne Elma Sirkesi'ni sirkenin kullanıldığı her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Salatalarda ve çeşitli sosların hazırlanmasında afiyetle kullanabilirsiniz. Kühne Elma Sirkesi 500 ml.'lik portatif kapaklı, pet şişede satışa sunulmaktadır.
Kavanozun üzeri tülbentle kapatıp bağlanarak sabitlenir. 30 – 45 gün beklemeye bırakılır.
Son üründe asitlik %4, kül miktarı 0,8 g/l ve alkol miktarı da %0,1 dolaylarındadır.
Boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve isteğe bağlı olarak bir bardak bal ile karıştırılmış 1 fincan ılık su içirin. Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaza boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.
Kühne Balzamik Sirke, balzamik sirkenin anavatanı olan Modena şehrinde sertifikalı 10 üretici tarafından üretilir. Salatalarınızda, et marinasyonunda, sos ve ızgaralarınızda kullabileceğiniz Kühne Balzamik Sirke tadını meşe fıçılarında yıllanmasıyla alır.
Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, hem metabolizmanın daha hızlı çalışmasını hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri