Doğal Kumaş Mıdır? Evet, bambu kumaş bambu bitkisinin liflerinden yapılır. Evet, pamuk bitkisinden elde edilir.
Bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olması ve kişiyi terletmemesi sebebiyle, yıl boyunca ılık mevsimin görüldüğü yerlerde ideal bir kullanım sağlar. Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.
Bambu kumaş, özellikle de organik giysi yapımında kullanılır. Bunun yanında banyo havlusu ve bornoz yapımında da sıkça kullanılır. Yaz aylarında kullanıma oldukça uygun olan bu kumaşlar, terletmez, alerji yapmaz ve oldukça dayanıklı ürünlerdir.
Bambu kumaş; iç çamaşırı, gömlek, pantolon, etek ve ceket gibi giysilerin üretiminde kullanılan bir tür doğal elyaftır. Çok yumuşak bir dokuya sahiptir ve çeşitli stillerde yapılabilir. Bambu kumaş uzun yıllardır günlük hayatta yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu kumaş, doğal olarak antibakteriyel özelliğe sahip formdadır. Bambu bitkisi bambu kun adlı antibakteriyel özellik içerdiği için kumaş da aynı işleve sahiptir. Bu kumaşla üretilen ürünlerde kötü koku asla hapsolmaz. Her zaman temiz bir koku hissedersiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Evet. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yönetmelik gereğince bambu içeren tüm ürünlerin etiketlerinde 'Viskoz' ibaresinin yer alması zorunlu hale getirilmiştir.
Bambu elyafının üretimi, viskon elyafınınkine benzemektedir. Viskona benzer özellikler taşısa da ipek ve kaşmir tuşesi vermesi ile farklılaşır. %100 Bambudan mamul ürünler de merserize işlemi gerektirmez. Yazın terleme ve koku yapmaz.
İçeriğindeki bambu kun maddesi sayesinde deride alerji yapmıyor. Çok iyi nem çekmesi sayesinde, hava geçirgenliği sağlayarak, bedenin nefes almasına yardımcı olup, yaz & kış ayları için tercih ediliyor. Yıpranmaya çok dayanıklı değildir. Bazı bambu elyaflarından kaynaklanan tüylenme yapabilir.
Sağlıklı ve kaliteli bir bambu canlı yeşil renge sahip olur. Soluk yeşil ya da sarıya yakın yeşil renk bambunun kısa süre sonra kuruma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bitkinin herhangi bir yerinde lekelenme, kararma ya da farklı bir renk değişimi de olmamalıdır.
Bambu, etrafında bakteri oluşmasına imkan vermeyen bir bitki olduğu için hijyenik ve sağlıklıdır. Bambu çiçeği antibakteriyeldir, bu nedenle mutfak eşyaları yapımında da rahatlıkla bambu kullanılabilir.
Bambu kendi içerisinde antibakteriyel madde içerdiği için doğal antibakteriyal özelliğe sahiptir. Doğal antibakteriyal olma özelliği nedeniyle deride alerjik reaksiyonlara neden olmaz.
Bambu iç çamaşırları, anti-bakteriyel, kokuya dayanıklı, anti-alerjik özellikleri ile de bir çok kişinin tercih etme nedenleri arasındadır. Yine bambu iç çamaşırları sıcaklık kontrolü sağlayabilmekte, siz yoğun hareket halindeyken bile sizi ferah ve rahat hissetirmekte.
Bambu ağacının liflerinden üretilen iplik çeşidine Bambu iplik diyoruz. Bambu elyafı kendi doğal özelliklerinden dolayı; anti bakteriyel, hafif, terletmeyen ve ter emici özellikleri nedeniyle tercih sebebidir.
Bebeklere bambu giysiler de gönül rahatlığıyla giydirilebilir. Özellikle yumuşacık olmaları ve emiciliklerinin yüksek olması tercih nedenidir. Aile bütçesi organik ya da bambu giysiler için kısıtlı kalıyorsa, yine yüzde 100 pamuklu giysilere yönelmeli, olabildiğince sentetik giysilerden kaçınılmalıdır.”
Bambu ürünleri ılık su altında yıkamak en doğru olanıdır.
Bambu kumaşta ısı yalıtım özelliği bulunur. Bambu yorgan sıcak tutar mı sorusu aklınıza geliyorsa; soğuk kış günlerinde dahi sizi sıcak tutar.
Suya En Dayanıklı Bitkilerden Olan Bambu, Su İle Temas Ettiğinde Şişme, Kabarma Yapmaz. Anti Bakteriyel Yapısı Sayesinde Üzerinde Bakteri Barındırmaz.
Bambu doğal bir liftir (polyester gibi popüler sentetiklerin aksine), yetiştirilmesi sera gazlarında azalmayı da sağlar. Dünyada en hızlı büyüyen odunsu bitkilerdir. Giyim için kullanılan bambu türlerine Moso bambu denir.
1400 'den fazla türü bulunan bambu ağacının 39 metreye kadar uzayabilen ağaçları vardır. Oldukça uzun ömürlü bir ağaçtır. 120 yıla yakın yaşam süreleri bulunur.
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Bambu liflerinin yapısındaki mikroskobik boşluklar, bambu çorapların, pamuklu çoraplara kıyasla daha iyi nefes almasını sağlar… bu da ayaklarınızın sıcak havalarda pamuklu çoraplara kıyasla 2-3 derece daha serin kalmasına yardımcı olur.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Viskon, modal ve liyosel tamamen bitki materyalinden yapılmıştır. Bu doğru, viskon, modal ve liyoselin tümü bitkilerden, tipik olarak ağaçlardan yapılır, ancak soya fasulyesi, bambu otları ve hatta pamuk bitkileri olabilir.
Viskon kumaşın hammaddesi kayın ağacından elde edilir yani kayın ağacının temel bileşeni olan selüloz işlenerek viskon elde edilir. Üretim sürecinde yapısındaki selülozda kimyasal bir değişiklik olmaz, selüloz olarak kalır. Bu durumun viskonun pamuk ile benzeşmesine neden olur.
Birçok kişi, bambu şallar ve bambu eşarplar terletir mi sorusunu merak eder. Bambu şal özelliklerinden biri olan nefes alabilirlik özelliğine sahip olduğu için terletmez. Ayrıca, bambu kumaşının neme dayanıklılığı sayesinde, nemli havalarda bile rahat bir kullanım sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri